Individele Rondreis Israel en Jordanie Afbeelding Individele Rondreis Israel en Jordanie
Individele Rondreis Israel en Jordanie ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

Individele Rondreis Israel en Jordanie

***

plane hotel


8 Dagen

Ga op ontdekkingsreis door Israel en Jordanie en ontdekde cultuurschatten die beide landen te bieden hebben in deze prachtige 8-daagse individuele rondreis. U bezoekt o.a. de plaatsen Jeruzalem, Bethlehem, de Dode Zee en in Jordanie wordt Aqaba en de historische stad Petra bezocht. Een absoluut hoogtepunt!

Individuele rondreis o.b.v. logies met ontbijtProgramma

Dag 1: Amsterdam - Eilat - Bethlehem

Aankomst. U vliegt vanaf de luchthaven Schiphol naar Eilat-Ovda. Na aankomst op de luchthaven van Ovda wordt u naar uw accommodatie gebracht in de omgeving van Bethlehem. 

Dag 2: Bethlehem - Jeruzalem

Oude Stad Jeruzalem. Na uw ontbijt in Bethlehem begint uw echte kennismaking met Jeruzalem, de oude historische stad. N neemt een kijkje vanaf de Olijfberg waarbij u een spectaculair zicht heeft over de stad. U loopt de heuvel af bij de Olijfberg en bezoeken o.a. Pater Noster, de kapel van Hemelvaart, de kerk van Dominus Flevit en het hof van Gethsemane, waar Jezus zijn lijdensweg is ondergaan. De nacht waarin hij werd verraden en gearresteerd.

U vervolgt de weg naar de oude stad waar u een stadswandeling maakt. De oude stad is volledig ommuurd en hier bezoeken wij o.a. de Joodse wijk met de Klaagmuur, de meest heilige plaats van de wereld voor de joden, de Via Dolorosa, de Heilige Grafkerk, de heiligste plek voor de christenen. Jezus is hier gekruisigd, begraven en herrezen.

De weg vervolgt met een bezoek aan de Zionsberg, met het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal. Na een dag vol indrukken brengen wij u terug naar uw hotel. Overnachting in de omgeving van Bethlehem.

Dag 3: Massada en Dode Zee

Massada & De Dode Zee. Na het ontbijt bezoekt u het laagste punt van de aarde, de Dode Zee. U start met een bezoek aan Qumran Grotten, een indrukwekkende plaats waar de Dode Zee Rollen zijn gevonden. Per kabelbaan gaat u omhoog bij Massada. Toen de eerste opstanden tegen de Romeinen uitbraken rond 66 jaar na Chr., werd deze vesting door de joodse opstandelingen, genaamd de Zeloten, veroverd. Vandaag de dag wordt dit nog herinnerd wanneer de soldaten de eed op de vlag moeten afleggen. Deze eed eindigt met de woorden 'Massada zal nooit meer vallen'.

Vanuit de vesting Massada heeft u een fantastisch uitzicht over de Dode Zee en omgeving. Hier brengt u o.a. een bezoek aan opgravingen van Koning Herod's Paleis, badhuizen en oude synagogen die destijds door de Zeloten werd gebouwd. Na al deze indrukken is het tijd voor een duik in de Dode Zee. U neemt de kabelbaan terug naar beneden en genieten van een onvergetelijke duik in het zoute water en zullen drijven op de Dode Zee. Het water bestaat voor ca. 30% uit zout, ca. 10 keer zoveel als in de normale zee.

Rondom de Dode Zee bevinden zich diverse zwavelbronnen en warmwater bronnen met geneeskrachtige werkingen. U brengt ook een bezoek aan de Ahava fabriek. Hier kunt u Dode Zee producten kopen zoals bijvoorbeeld huidverzorgingsproducten. Overnachting in de omgeving van Bethlehem.

Dag 4: Meer van Galillea - Tiberias

Meer van Galilea. Vandaag staat het Meer van Galilea op het programma en begint u met het maken van een heerlijke boottocht over het meer. Rondom het meer neemt u een kijkje bij Capernaum, een oude vissersgemeente aan de noordwestelijke oever van het meer en sinds de achtste eeuw onbewoond.

De weg vervolgt naar Tabgha en boven Capernaum ligt de Berg van Beatitudes met de Kerk van Zaligsprekingen waar we een bezoek aan brengen. Aan het einde van de dag rijden we richting Yardenit. Overnachting in Tiberias.

Dag 5: Beith Shean en Nazareth

Beit Shean & Nazareth. Na uw ontbijt rijden we naar naar de Romeinse stad Beit Shean, in de oudheid een van de belangrijkste steden van Palestina. Centraal gelegen vestigden zich hier duizenden jaren geleden o.a. de Egyptenaren, Filistijnen, Joden, Romeinen en Arabieren. Met als meest interessante bezienswaardigheid, het uitstekend bewaard gebleven Romeinse amfitheater.

Onze laatste stop van de dag zal in Nazareth zijn met een bezoek aan de Bassiliek van de Aankondiging en de oude stad. Overnachting in de omgeving van Tiberias.

Dag 6: Tiberias - Amman

Tiberias & Jordanie. Na een goede nachtrust en het ontbijt in uw hotel in Tiberias, steekt u via de Sheikh Hussein Border de grens over naar Jordanie. U rijdt daarna naar de stad Jerash voor de stadstour. De stad Jerash, ook wel Gerasa genoemd, is 45 km ten noorden van Amman gelegen en een van de belangrijkste Grieks-Romeins-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Het lijkt net of de tijd hier heeft stil gestaan en is een van de hoogtepunten.

De reis vervolgt zich over de beroemde King's Highway naar het zuiden van Jordanie naar Amman. Amman is de hoofdstad van Jordanie en gesticht in 1878 toen het Ottomaanse Rijk hier nog heerste. De stad is gebouwd op heuvels en heette in de Romeinse tijd Philladelphia.

Deze dag maakt u een stadstour en de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is aandoen zoals de Citadel, het Archeologisch Museum en het Romeinse Theater. Overnachting in Amman.

Dag 7: Amman - Petra

Jordanie, Petra. Deze dag staat o.a. in het teken van Petra en Madaba met haar beroemde mozaieken, waaronder de historische landkaart van Palestina. U zult vanaf de berg Nebo naar het Beloofde Land kijken, zoals Mozes dat deed in die tijd.

Het absolute hoogtepunt in Jordanie is de historische stad Petra. Deze duizenden jaren oude stad is uitgehakt uit de roze rotsen met alleen een hamer en beitel. Om in Petra te komen dienen we een wandeling te maken over een smalle kloof, langs steile rotswanden.

Aan het einde staan we oog in oog met de ca. 40 m hoge schatkamer Al Khazneh, wat overweldigend en niet te bevatten is. De naam Petra is afkomstig uit het Hebreeuwse woord Selai, wat rots betekent. Het is een van de mooiste bezienswaardigheden in Jordanie en biedt achter de schatkamer tal van opgravingen en monumenten. Diner en overnachting in Aqaba.

Dag 8: Eliat - Amsterdam

Terugreis. Na het ontbijt Terugreis naar Eilat met aansluitede oversteek over de Arava grens terug naar Israel. Vandaag is alweer de laatste dag van uw vakantie en kennismaking met Israel en Jordanie. U vliegt terug naar Amsterdam. 

Dag tot dag in het kort

Dag 1: Amsterdam - Eilat
Dag 2: Jeruzalem
Dag 3: Massada en De Dode Zee
Dag 4: Het Meer van Galilea 
Dag 5: Beit Shean en Nazareth
Dag 6: Tiberias  - Amman
Dag 7: Amanna - Petra - Aqaba
Dag 8: Eilat - Amsterdam

 Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen toeristenklasse hotels o.b.v logies met ontbijt
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Grensbelasting (ca. eur 20, -)
 • Visum Jordanie (ca. eur 10, -)


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Individele Rondreis Israel en Jordanie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203