Fly Drive Puglia en Basilicata Het Ongerepte Zuiden vanuit Brindisi Afbeelding Fly Drive Puglia en Basilicata Het Ongerepte Zuiden vanuit Brindisi
Fly Drive Puglia en Basilicata Het Ongerepte Zuiden vanuit Brindisi ***
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Puglia

Fly Drive Puglia en Basilicata Het Ongerepte Zuiden vanuit Brindisi

***

plane hotel car


8 Dagen

Puglia is een lieflijke regio met een immens karakter. U vindt hier een schat aan architectonische bezienswaardigheden, een glorieus landschap en een mooie kust.
Een van de meest verrassende indrukken van Puglia zijn toch wel de contrasterende kleuren van azuur en wit, versterkt door het groen van olijven en wijnstokken. Typische bezienswaardigheden in Puglia zijn de trulli, de laaggelegen witgekalkte huizen met bijenkorf-achtige conische grijze daken, platte velden met graan, olijven en wijnstokken en hier en daar Middeleeuwse kastelen of prachtige Byzantijnse beïnvloede Normandische kerken en kathedralen. Rode pepers drogen op van de smeedijzeren balkons van witgekalkte huizen in de dorpen, terwijl allerlei heerlijk geurende kruiden wild groeien in de velden. De kustlijn van Puglia staat bekend om zijn lange zandstranden en de schoonheid van het heuvelachtige schiereiland Gargano met baaien die schuilen onder dramatische kliffen - een prachtige locatie voor uw vakantie.

Gedurende deze reis maakt u tevens een stop bij Matera in de regio Basilicata. Eens een grot-nederzetting uit armoede, is dit stadje nu uitgeroepen als UNESCO-werelderfgoed, voor een van de meest perfect bewaard gebleven nederzettingen van grotwoningen in Europa. Een absolute aanrader.



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Aankomst - Alberobello

Na aankomst op de luchthaven van Brindisi wordt het vizier direct gericht op Alberobello, de stad van de Trulli: de witte kegelvormige huisjes waar Puglia zo bekend om staat. De eerste 3 nachten overnacht u in zo'n Trullo, een unieke ervaring!

Overnachting in of in de omgeving van Alberobello.

Dag 2: Alberobello

Het meest toeristische deel van Alberobello is Rione Monti, een wijk op een helling met uitzicht op het moderne centrum van de stad. Het bestaat uit verschillende smalle straatjes naar boven hellend, met kronkelende straatjes langs de heuvel. Het is hier schilderachtig zowel van veraf en dichtbij. Maak tevens een wandeling door de zeer sfeervolle Trulli wijk in Alberobello.

Overnachting in of in de omgeving van Alberobello.

Dag 3: Ostuni

Vandaag brengt u een bezoekje aan Ostuni. Ostuni is een van de mooiste steden in Zuid-Italië bekend om het verblindende effect van de witgekalkte huizen. De stad Ostuni bestaat uit een reeks van trappen, kleine weggetjes en steegjes omringd door verblindende witgekalkte huizen. De bijnaam van Ostuni is dan ook niet voor niets Citta Bianca. De typische Middeleeuwse overblijfselen vindt u in elk hoekje van deze stad, in het portaal van een paleis, in de muren van een klooster of de voorzijde van een kerk. 

Overnachting in of in de omgeving van Alberobello.

Dag 4: Brindisi - Matera

Vandaag rijdt u de provincie Basilicata in. U overnacht 2 nachten in het unieke werelderfgoed stadje Matera.

Overnachting in of in de omgeving van Matera.

Dag 5: Matera

Matera is het oudste stadje van Italie en is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het bestaat veelal uit stenen huizen, de zogenoemde Sassi. Matera is een van de meest interessante, ongewone en onvergetelijke toeristische bestemmingen in Italië. In de afgelegen zuidelijke regio van Basilicata (ook wel Lucania), nog steeds weinig bezocht door buitenlandse reizigers, het is een stad die bekend staat om zijn uitgebreide grot-woning plekken, de Sassi. Nieuwsgierige bezoekers kunnen verblijven in grotten, wandel door de steegjes langs de pittoreske grot vol kliffen, en leer over de geschiedenis van deze fascinerende plek.

Overnachting in of in de omgeving van Matera.

Dag 6: Matera - Lecce

U verlaat Basilicata en rijdt zuidelijk terug naar Puglia. Uw eindbestemming voor vandaag is Lecce, gelegen in de streek Salento, het uiterste zuiden van de laars. U overnacht 2 nachten in deze charmante stad met een prachtig historisch centrum. In Lecce, bijgenaamd het 'Florence van de barok' Lecce aanschouwt u façades als van de Santa Croce. Overal in de stad vindt u balkonnetjes of zuilen gegarneerd met beelden en tierelantijnen. U zult versteld staan van de cultuurschatten die dit plaatstje herbergt. 

Overnachting in of in de omgeving van Lecce.

Dag 7: Otranto

Het heeft veel Italië-reizigers verbaasd dat het Salentijnse schiereiland, zoals de hak van de laars heet, zulke prachtige steden rijk is. De stad Otranto heeft een mooie ligging aan zee en bestaat uit witgekalkte gebouwen die in fel contrast staat met de turquoise wateren van Adriatische zee. U kunt binnen de overblijfselen van de verdedigingsmuren van deze in het verleden veel bevochten stad, heerlijk dwalen door de straten en stoppen voor een kopje sterke Italiaanse koffie of een glas wijn uit een van de vele wijngaarden in de regio.

In de zomer is het stads-strand een grote trekpleister, maar het is slechts een korte afstand naar het zuiden, waar het rustiger vertoeven is in de baai van Porto Badisco. Alleen de rit is al de moeite waard met prachtige uitzichten. Hier kunt u geweldig snorkelen. Volgens Virgil is het de plaats waar Aeneas voor het eerst in Italië landde na zijn ontsnapping uit Troje.

Overnachting in of in de omgeving van Lecce.

Dag 8: Terugreis

Dit is de laatste dag van uw fly en drive. U brengt de auto terug naar luchthaven Brindisi en checkt in voor uw terugvlucht.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten van Rotterdam of Eindhoven naar Brindisi v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in charmante 3- of 4-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • SGR Consumentenbijdrage, per persoon 5.-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Dag tot Dag

  • Dag 1 - Brindisi - Alberobello, ca 75 km
  • Dag 2 - Alberobello
  • Dag 3 - Alberobello - Ostuni, ca 32 km
  • Dag 4 - Alberobello - Matera, ca 65 km
  • Dag 5 - Matera
  • Dag 6 - Matera - Lecce, ca 225 km
  • Dag 7 - Lecce - Otranto, ca 50 km
  • Dag 8 - Lecce - Brindisi, ca 50 km

Hoogtepunten

  • Matera, Basilicata
  • Otranto
  • Lecce
  • Alberobello
  • Ostuni
  • Brindisi

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



  Fly Drive Puglia en Basilicata Het Ongerepte Zuiden vanuit Brindisi 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203