Ercolini en Savi Afbeelding Ercolini en Savi
Ercolini en Savi ****
Bestemming: TOSCANE - MONTECATINI TERME

Ercolini en Savi

****

Maak kennis met Ercolini en Savi hotel. Toscane en Umbrie vormen tezamen het hart van Italie en zijn dominant aanwezig in de culturele geschiedenis van dit land. In een prachtig landschap van glooiende heuvels, bedekt met wijngaarden, olijfbomen en zonnebloemen, liggen steden versnipperd, waarin een ontegenzeggelijk rijk en kunstzinnig verleden versteend is geraakt. U kunt kiezen uit Ontdek en Sfeervol Toscane...

Hotel o.b.v. Volgens programma



Ercolini en Savi

Maak kennis met Toscane en Umbrie terwijl u verblijft in sfeervolle 4-sterrenhotels. Toscane en Umbrie vormen tezamen het hart van Italie en zijn dominant aanwezig in de culturele geschiedenis van dit land. In een prachtig landschap van glooiende heuvels, bedekt met wijngaarden, olijfbomen en zonnebloemen, liggen steden versnipperd, waarin een ontegenzeggelijk rijk en kunstzinnig verleden versteend is geraakt. U kunt kiezen uit Ontdek en Sfeervol Toscane en Umbrie. Bij beide reizen is de route gelijk, het verschil zit in de hotels.

Uw hotels

U verblijft tijdens deze reis in zeer comfortabele en sfeervolle 4-sterrenhotels volgens onderstaand schema. Indien een gepland hotel is volgeboekt, dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief binnen een straal van max. 25 km.

Overnachtingen

  • 4x Hotel Ercolini & Savi in Montecatini Terme of gelijkwaardig
  • 4x La Corte di Bettona in Bettona of gelijkwaardig

Inbegrepen

  • 8 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
  • Vlucht Amsterdam-Pisa v.v. met transavia.com
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Huurauto, cat. A (Peugeot 107 of gelijkwaardig) incl. ongelimiteerd aantal kilometers, CDW (excl. eigen risico van ca. 550), diefstalverzekering en tax. Zie ook de algemene voorwaarden autohuur Avis
  • Reisbeschrijving en landkaart

Niet inbegrepen

  • Toeslag 8x halfpension 132 p.p.
  • Eventuele toeslag vluchtdagen of hogere vluchtklasse transavia.com
  • Extra bijkomende kosten huurauto
  • Parkeer- en entreegelden
  • Eventuele toeristenbelasting

Dagbeschrijvingen

Dag 1: Montecatini Terme

Na een afwisselende rit naar Italie bereikt u Toscane. In het mondaine en centraal gelegen kuuroord, Montecatini Terme ten westen van Florence, verblijft u de komende 4 nachten. U kunt ook kiezen voor een comfortabele vliegreis naar Pisa.

Dag 2: Pisa en Lucca, ca. 60 km

Ten westen van Montecatini is de mooiste route wellicht eerst via het stadje Collodi, met het Pinocchio doolhof, naar Lucca; omringd door een brede stadsmuur en vol mooie kerken en intieme pleintjes. Even verderop ligt Pisa, waar de toren steeds rechter komt te staan. Via Vinci, met haar museum over de uitvindingen van Leonardo terug naar Montecatini.

Dag 3: San Gimignano en Siena, ca. 210 km

Ten zuiden van Montecatini begint het Chianti gebied. In deze streek ligt het middeleeuwse San Gimignano, waar een dertiental torens het stadsbeeld bepalen. Verderop ligt wellicht Toscanes mooiste middeleeuwse stad, Siena. Het schelpvormige plein, il Campo, is onovertroffen, de kathedraal een plaatje.

Dag 4: Florence, ca. 50 km

Eerst een waarschuwing. De schrijver Stendhal hield er een syndroom aan over, te veel kunst op een dag, kortom Florence. Voor de liefhebbers van kunst mag het museum de Uffizi niet overgeslagen worden. Florence is ook de stad van de David, Michelangelos beroemdste beeldhouwwerk. Er zijn er officieel drie van deze schone jongeling, maar vele duizenden in de talloze winkeltjes.

Dag 5: Montecatini Terme - Bettona, ca. 215 km

De reis gaat verder naar Umbrie, Bettona is uw eindbestemming voor vandaag. Onderweg zou u een tussenstop kunnen maken in Arezzo. De laatste 4 nachten verblijft u in Bettona.

Dag 6: Perugia en Assisi, ca. 27 km

Perugia is de hoofdstad van Umbrie, een levendige stad met een geschiedenis terugkijkend vanaf de Etrusken. Van elke tijd zijn er overblijfselen, maar ook nu bruist deze studentenstad. Assisi is de stad van Franciscus, patroonheilige van Italie, een middeleeuws kleinood met als hoogtepunt de basiliek.

Dag 7: Lago Trasimeno, ca. 54 km

Passignano of Castiglione zijn leuke oude stadjes met veerboot verbindingen naar de kleine eilanden in het Lago Trasimeno. Hier kunt u prachtige wandelingen maken, of op het vaste land genieten aan een van de strandjes.

Dag 8: Todi en Orvieto, ca. 70 km

Todi is zeker een bezoek waard. Daarna langs de Tiber naar Orvieto bekend om de witte wijn en haar magnifieke kathedraal. Ook ondergronds is in Orvieto met haar Etruskische oorsprong veel te zien.

Dag 9: Nederland of ...?

U kunt rechtstreeks naar huis gaan, of uw verblijf in Italie verlengen met een hotel naar keuze uit ons programma.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Ercolini en Savi 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203