Individuele Rondreis Japan 8 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Japan 8 dagen
Individuele Rondreis Japan 8 dagen
Bestemming: Rondreizen Japan - Rondreizen

Individuele Rondreis Japan 8 dagen




Dag 1

LocatieFukuokaHotelJR Kyushu Hotel Blossom Hakata Chuo

Welkom in Japan! Land op de internationale luchthaven van Fukuoka.


Fukuoka staat bekend om zijn nachtleven en lokale keuken, waaronder de talrijke eetstalletjes of 'Yatai' langs de rivier. Bijzonder bekend in Fukuoka is Hakata ramen, een stijl van ramennoedels die restaurants over de hele wereld hebben voortgebracht, maar niets is vergelijkbaar met de authenticiteit die je in Fukuoka zult vinden.


Ga alsjeblieft op eigen gelegenheid naar het hotel in het Hakata-gebied.



 Dag 2

LocatieNagasakiHotel Slaapzaal NagasakiMaaltijdOntbijt

Nadat u bent uitgecheckt bij het hotel, haalt u uw autosleutels op bij Nippon, een autoverhuurkantoor in de buurt van het station van Hakata en springt u achter het stuur!


Eerst bezoek je Sasebo om te genieten van het uitzicht op de prachtige Kujukushima-eilanden, 208 eilanden verspreid over de kust van Nagasaki die praktisch onaangetast zijn door mensen en dus een fascinerend en ingewikkeld natuurlijk landschap hebben.


Vervolgens ga je naar Nagasaki, de locatie van het Nagasaki Peace Park, de haven van Dejima waar de Nederlanders jarenlang westerse goederen met de Japanners ruilden, en het iconische Gunkanjima of 'Battleship Island', een vervallen eiland vol verlaten gebouwen dat beroemd gemaakt in 'Skyfall' van James Bond.

 Dag 3

LocatieKumamotoHotel Slaapzaal KumamotoMaaltijdOntbijt

Verlaat uw hotel rond 09.00 uur en ga op verkenning in de stad Nagasaki.


Onze suggestie zou natuurlijk het Peace Park zijn, of de Oura-kerk, de oudste christelijke kerk in Japan en een nogal opvallend gebouw gezien de ongebruikelijke architectuur voor dit deel van de wereld. (De persoonlijke suggestie van deze schrijver zou Dejima zijn, de opnieuw geconstrueerde handelspost, maar dat komt mogelijk alleen omdat hij een geschiedenisstudent is!)


Vervolgens bezoekt u Mt. Unzen, een groep actieve vulkanen die zowel destructief als mooi zijn. Ze worden het best gezien in de herfst wanneer de bladeren op een nogal spectaculaire manier van kleur veranderen. In Shimabara gaat u aan boord van een veerboot die u naar Kumamoto brengt. Ik hoop dat je van het uitzicht geniet!


 Dag 4

LocatieTakachihoMealOntbijt

Verlaat uw hotel rond 09.30 uur.

Vandaag bezoek je de geboorteplaats van de mythische eerste keizer van Japan, Jimmu in het Udo-heiligdom. Het water bij het Udo-heiligdom zou degenen helpen die de bevalling naderen en het terras buiten kijkt uit over de oceaan, met een fantastisch uitzicht.


Hierna ga je naar Aoshima in de prefectuur Miyazaki, een klein en mooi subtropisch eiland met een kleurrijk heiligdom, maar niet te piekeren, de omtrek van het hele eiland is slechts 1,5 km, dus het is perfect voor een korte wandeling.


Na de sightseeing in Miyazaki, geniet je van een van de mooiste schilderachtige kustritten in Japan terwijl je naar Takachiho gaat.


(Accommodatie: dankbare Takachiho of vergelijkbaar standaardklassehotel)

 Dag 5

LocatieSujiyu onsenHotelKiyasuyaMaaltijdOntbijt en diner

Verlaat uw hotel rond 09.00 uur.


Vanaf de geboorteplaats van de mythische keizer ga je vandaag naar de schuilplaats van een god! Verken het Takachiho-gebied, waar een prachtige kloof is, een echte ontmoetingsplaats tussen natuur en spiritualiteit. Als u bijzonder avontuurlijk bent, kunt u deze rivier afvaren, waarvan de wateren erg rustig zijn.


Van daaruit bezoekt u Mt. Aso, een actieve vulkaan waar je zelfs de krater kunt bezoeken en in de vulkaan kunt kijken!


Vervolgens verblijf je in Sujiyu Onsen, in het mooie onsen stadje Kokonoe in Oita. Ik weet zeker dat je na een drukke dag heerlijk zult zitten en ontspannen op het charmante Japanse platteland. Het uitzicht vanaf de wegen onderweg naar hier is ook niet te missen!

 Dag 6

LocatieKunisakiHotelMonjusenjiMaaltijdOntbijt en diner

Verlaat uw ryokan rond 10.00 uur om het schiereiland Kunisaki te bezoeken.


Vandaag logeer je in een Shukubo of 'tempelverblijf' om de eenvoudige, traditionele levensstijl van boeddhistische monniken te ervaren. Boeddhisme maakt sinds de 6e eeuw deel uit van de Japanse cultuur, en Monjusenji zou een eeuw later zijn gesticht.


We raden u aan een bezoek te brengen aan Futago-ji, een 1300 jaar oude tempel in het hart van het schiereiland Kunisaki, waarvan het terrein zich uitstrekt rond de omliggende berg- en bosgebieden. Dit gebied staat bekend om het behoud van een unieke boeddhistische cultuur met elementen van Shinto, Boeddhisme en bergaanbidding. Zoals te verwachten is dit gebied fantastisch om te wandelen.


Doe mee aan een 'Zen-ervaring' vanaf 15.00 uur.

 Dag 7

LocatieKunisaki> FukuokaHotelJR Kyushu Hotel Blossom Hakata ChuoMaaltijdOntbijt

Het ochtendprogramma begint om 05.30 uur

Het ontbijt wordt om 07.30 uur geserveerd


Iets van een vroege start, maar hopelijk zullen alle zen je een verfrist en helder hoofd hebben gegeven!


Verlaat uw Shukubo-accommodatie rond 9.00 uur en verken alles wat u nog niet in de omgeving heeft gedaan. Als je klaar bent, ga dan terug naar Fukuoka en lever je auto en je sleutels om 20.00 uur in bij Nippon rent-a-car in de buurt van station Fukuoka.

 

Dag 8

Locatie FukuokaMealOntbijt

We hopen dat je in deze fase hebt genoten van je reis naar de meer spirituele en verborgen wereld van Japan, een deel dat velen niet te zien krijgen tijdens een reis naar Tokio en Kyoto. In Japan is er de volgende keer echter altijd meer te zien!


Nadat u bent uitgecheckt bij uw hotel, gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven en gaat u terug naar huis. Sayonara!



Individuele Rondreis Japan 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203