7 daagse Rondreis Essentieel Jordanie Afbeelding 7 daagse Rondreis Essentieel Jordanie
7 daagse Rondreis Essentieel Jordanie
Bestemming: Jordanie - Rondreizen Jordanie

7 daagse Rondreis Essentieel Jordanie




Dag 1

Amman

Zondag. Bij aankomst op Queen Alia International Airport wordt u opgewacht en overgebracht naar ons hotel in Amman. Ontmoet om 18.00 uur uw gids en de rest van de groep tijdens een welkomstbijeenkomst.

Overnachting: Amman


Dag 2

Optioneel Jerash & Ajloun

Vandaag is het vrij om zelfstandig de hoofdstad van Jordanië te verkennen of deel te nemen aan onze optionele excursie om de spectaculaire 2000 jaar oude ruïnes in de Grieks-Romeinse stad Jerash te zien en het 12e-eeuwse Ajloun-kasteel te verkennen dat bovenop een heuvel in het Jabal Ajloun-district in het noordwesten ligt Jordanië.

Overnachting: Amman , Ontbijt

 

Dag 3

Stadstour door Amman en kasteel Karak

Amman - Karak - Petra. Onze dag begint met een rondleiding door Amman met een bezoek aan de Citadel, die op de hoogste heuvel van Amman ligt, en het Nationaal Archeologisch Museum. Vanuit Amman rijden we zuidwaarts naar Petra, onderweg stoppen we om de afbrokkelende restanten van het prachtige kruisvaarderskasteel Karak te verkennen.

Overnachting: Petra , Ontbijt

 

Dag 4

Petra

De opmerkelijke rozenstad Petra is een van de zeven nieuwe wereldwonderen en ongetwijfeld het juweel in de kroon van Jordanië. We brengen de hele dag door met het verkennen van deze ongelooflijke, door UNESCO beschermde archeologische vindplaats, die dateert uit de 6e eeuw voor Christus en ooit de bloeiende hoofdstad van het Nabateese rijk was. Genesteld in een afgelegen vallei omringd door ruige bergen en maanachtige rotsformaties, werd Petra honderden jaren verlaten en verborgen gehouden voor de wereld voordat ze in de jaren 1800 werd herontdekt. We krijgen toegang tot de verborgen archeologische schatten van de Rozerode Stad tijdens een wandeling door een smalle siq, waar de 200 meter hoge rotsen uiteindelijk plaats maken voor de spectaculaire gevel van de Kazneh (ook bekend als de Schatkist). Vanuit de Schatkist wordt de verborgen vallei breder om de overblijfselen van deze oude stad te onthullen, waar we graven, tempels, een indrukwekkend amfitheater en een Romeinse straat met zuilen zullen zien.

Na onze rondleiding is er vrije tijd om te verkennen en degenen die zich energiek voelen, kunnen de honderden uit rotsen gehouwen trappen beklimmen naar Ad-Deir, beter bekend als het klooster. Het klooster heeft een vergelijkbare gevel als de schatkamer, maar het is groter en opvallender, met een fantastisch uitzicht over de Petra Hills.

Vanavond is er de mogelijkheid om in het donker de Siq terug te lopen en The Treasury, verlicht door duizenden kaarsen, opnieuw te bezoeken tijdens de optionele Petra By Night-excursie (ter plaatse te betalen)

Overnachting: Petra , Ontbijt

 

Dag 5

Vrije tijd in Petra & 4x4 in Wadi Rum

Petra - Wadi Rum. Deze ochtend is vrij om vrij te besteden of u kunt Petra vanmorgen opnieuw bezoeken tijdens een optionele wandeling, via de geheime weg van Al Madras naar binnen om Treasury van boven te zien en de High Place of Sacrifice te bezoeken tijdens een ochtendwandeling.

Vanmiddag rijden we naar de opvallende Wadi Rum-woestijn met zijn glooiende rode duinen en verbazingwekkende rotsformaties. Aan boord van 4x4 jeeps maken we een opwindende rit over de zandduinen naar ons woestijnkamp waar we de nacht doorbrengen. Vanavond genieten we van een Jordaans diner en brengen we de avond rond het kampvuur door onder een ongelooflijke deken van sterren voordat we gaan slapen in vaste tenten.

Overnachting: Wadi Rum , Ontbijt diner

Vrije tijd in Petra & 4x4 in Wadi Rum

 

Dag 6

Dode Zee en Mt Nebo

Wadi Rum - Dode Zee - Mt Nebo - Madaba. Overweeg vanochtend vroeg wakker te worden om een ​​ongelooflijke zonsopgang boven de woestijn te zien. Na het ontbijt op de camping nemen we afscheid van Wadi Rum en reizen we noordwaarts naar het laagste punt van het aardoppervlak - de Dode Zee. Meer dan 400 meter onder de zeespiegel is de mineraalrijke Dode Zee een hypersaline meer dat bekend staat om zijn drijfvermogen. We brengen een paar ontspannen uurtjes door aan de Dode Zee, dobberen als kurken in de therapeutische wateren en smoren onszelf in een aantal van de beroemde zwarte Dode Zee-modder om onze huid een verkwikkende boost te geven.

Na onze Dall Sea-dalliance reizen we verder naar Madaba en stoppen onderweg op Mt Nebo, de plek waar Mozes het Beloofde Land zag. Vanaf dit prachtige uitkijkpunt kunnen we genieten van het geweldige panorama met de Jordaanvallei, de Dode Zee, Jericho en de torenspitsen en koepels van de Mt. van Olijven en Bethlehem op de heuvels van Judea, net over de brede vallei. We brengen de laatste nacht van onze tour door in het oude marktstadje Madaba, dat bekend staat om zijn prachtige mozaïeken uit het Byzantijnse tijdperk, waarvan de beroemdste de kaart van het Heilige Land in de Sint-Joriskerk is.

Overnachting: Madaba , Ontbijt

Dode Zee en Mt Nebo

 

Dag 7

Verken Madaba te voet

Zaterdag. Ons Jordaanse avontuur eindigt vandaag met een transfer terug naar Amman's Queen Ali Airport. Als de tijd het toelaat, raden we je aan de nabijgelegen Sint-Joriskerk te bezoeken om het beroemdste mozaïek van Madaba te zien, de kaart van het Heilige Land.



7 daagse Rondreis Essentieel Jordanie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203