8 daagse Rondreis Kerst in Petra Afbeelding 8 daagse Rondreis Kerst in Petra
8 daagse Rondreis Kerst in Petra
Bestemming: Jordanie - Rondreizen Jordanie

8 daagse Rondreis Kerst in Petra




Dag 1

Welkom bij Jordan!

Welkom in Jordanië en het begin van je kerstvakantie! Aankomst Amman, inclusief transfer naar hotel en overnachting.

Overnachting: Amman

Welkom bij Jordan!


Dag 2

Jerash & Umm Qais

Amman - Jerash - Umm Qais - Amman. Vandaag toeren we door Jerash, misschien wel de best bewaarde Romeinse provinciestad ter wereld met een fluisterzuivere akoestiek in het South Theatre, wagenwielmarkeringen in de straatstenen van de Cardo en een spannende wagenrace in het 2000 jaar oude Hippodrome. Rijd door naar Umm Qais (Bijbelse Gadara) om een ​​dramatische zwarte basalt Romeinse Decapolis-stad te bezoeken met een prachtig uitzicht over de Zee van Galilea en de Golanhoogte. Vanavond gaan we uit eten en slenteren we door Rainbow Street - de hipste locatie van Amman.

Overnachting: Amman , Ontbijt diner

 

Dag 3

Mt Nebo & The Promised Lands

Amman - Madaba - Mount Nebo - Umm ar Rasas - Petra. Vandaag bezoeken we de citadel en het Archeologisch Museum van Amman voordat we een wandeling maken door de bruisende lokale souk om te genieten van typisch Jordaanse straattraktaties van falafel en hummus bij de populairste lokale straatkraam van het land. Zoals de foto's aan de muur zullen bewijzen, was de niet-glamoureuze eetkraam een ​​grote favoriet van wijlen koning Hussein.

Als we Amman verlaten, stoppen we eerst bij Mt. Nebo, de plaats van waaruit Mozes het Beloofde Land zag. Na 40 jaar de Israëlieten door de wildernis te hebben geleid, zag Mozes hen eindelijk vanuit dit geweldige gezichtspunt. Dit geweldige panorama omvat de Jordaanvallei, de Dode Zee, Jericho en de torenspitsen en koepels van de Mt. van Olijven en Bethlehem op de heuvels van Judea, net over de brede vallei. Later bezoeken we Madaba op weg naar Petra, waar we de kerk van St. George, het archeologische park Madaba, de apostelenkerk en het Madaba-museum zien.

Onze volgende aanloophaven is Um ar-Rasas, een van de werelderfgoedlocaties van Jordanië en ooit een belangrijke stop op de drukke karavaanroutes. De indrukwekkende mozaïekvloer van de St. Stephen-kerk heeft medaillons die alle vroegchristelijke pelgrimsoorden van de regio herdenken, en de uitgestrekte ruïnes bevatten ook een van de vroegste Styliet-torens van het gebied, waar een Byzantijnse kluizenaar woonde bovenop de toren en predikte tot de bedevaart bezoekers.

Onze laatste stop van de dag is Petra. Vanavond genieten we van een kerstdiner.

Overnachting: Petra , Ontbijt diner

 

Dag 4

Xmas In The Rose City

Vrolijk kerstfeest in Petra-stijl! Begin de dag met een wandeling door de mysterieuze, kilometerslange Siq, de smalle kloof met torenhoge zandstenen muren die naar de oude hoofdstad van het Nabatean-handelsimperium leidt. Verken de Khazneh (de tempel van de bekendheid van Indiana Jones), Theater, Colonnaded Street en Museum. Na de lunch klim je naar ad-Deir (het klooster), Petra's grootste gebeeldhouwde gevel. Overweeg vanavond om een ​​Petra by Night-excursie te doen (ter plaatse te betalen) voor een verleidelijke wandeling bij kaarslicht door Petra's Siq.

Overnachting: Petra , Ontbijt

 

Dag 5

Tweede kerstdag in Wadi Rum

Petra - Wadi Rum. Vanmorgen hebben we de mogelijkheid om met onze gids mee terug te keren naar Petra langs de 'geheime weg' van al-Madras, met bezoeken aan de Hoge Offerplaats en Wadi Farasa. Halverwege de dag stop je in de Wadi Musa-souk om sandwiches met shoarma of fruit- en groentesnacks te halen bij de lokale souk voordat je de schilderachtige rit naar Wadi Rum maakt. We maken een Jeep-tour in de late namiddag door dit woestijnlandschap met maanlandschap en komen aan op onze afgelegen camping diep in het hart van het beschermde gebied van Wadi Rum.

Tijdens het diner zullen we genieten van entertainment door lokale bedoeïenenmuzikanten. Daarna zullen we de tafel omdraaien en u uw eigen speciale talenten laten zien ... met speciale prijzen voor degenen onder u die door uw medereizigers het meest waardig worden geacht.

Overnachting: Wadi Rum , Ontbijt diner

Tweede kerstdag in Wadi Rum

 

Dag 6

Shobak Castle & The Dead Sea

Wadi Rum - Shobak - Dode Zee. Na het ontbijt op de camping gaan we naar het noorden langs de Desert Highway om Shobak Castle te bezoeken, dat dramatisch op een heuveltop ligt en in 1115 door de kruisvaarderkoning Baldwin I is gebouwd. Na het kasteel te hebben verkend, dalen we ongeveer 1300 meter af naar de Doden Zee, het laagste punt op het aardoppervlak. Meer dan 400 meter onder zeeniveau is de mineraalrijke Dode Zee 's werelds originele gezondheids- en schoonheidsspa. Dwaal in het water en gooi wat van de beroemde zwarte modder uit de Dode Zee om je huid een verkwikkende boost te geven.

 

Dag 7 is vrij om verder te ontspannen en uzelf te verwennen aan de Dode Zee. Geniet van dit natuurlijke fenomeen, terwijl u de tijd wegspoelt in het mineraalrijke, rijke water en schuimt met een ontgiftend modderbad.

Overnachting: Dode Zee , Ontbijt x 2

Shobak Castle & The Dead Sea

 

Dag 8

Afscheid...

Dode Zee - Amman Airport. Hotel uitchecken en inclusief verdere transfer naar de luchthaven van Amman, Queen Alia.

Houd er rekening mee dat transfers bij vertrek worden aangeboden op dag 8 om 23:00 uur (avond van dag 7), 04:00, 07:00, 09:00, 12:00 en 16:00 uur. Als u op een ander moment een vertrektransfer of een transfer met accommodatie na de tour wilt, kan dit tegen een toeslag worden geregeld.

Ontbijt



8 daagse Rondreis Kerst in Petra 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203