8 daagse Rondreis Oud en Nieuw in Wadi Rum  Afbeelding 8 daagse Rondreis Oud en Nieuw in Wadi Rum
8 daagse Rondreis Oud en Nieuw in Wadi Rum
Bestemming: Jordanie - Rondreizen Jordanie

8 daagse Rondreis Oud en Nieuw in Wadi Rum




Dag 1

Welkom bij Jordan!

27 december 2019. Eenmaal aangekomen in Amman word je opgewacht op de luchthaven en naar je hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting: Amman

Welkom bij Jordan!


Dag 2

Jerash & Umm Qais

Amman - Jerash - Umm Qais - Amman. Vandaag toeren we door Jerash, misschien wel de best bewaarde Romeinse provinciestad ter wereld met een fluisterzuivere akoestiek in het South Theatre, wagenwielmarkeringen in de straatstenen van de Cardo en een spannende wagenrace in het 2000 jaar oude Hippodrome. Rijd door naar Umm Qais (Bijbelse Gadara) om een ​​dramatische zwarte basalt Romeinse Decapolis-stad te bezoeken met een prachtig uitzicht over de Zee van Galilea en de Golanhoogte. Later op de avond gaan we op pad voor een maaltijd en een wandeling langs Rainbow Street om het moderne Amman te ervaren met zijn hippe bars, restaurants op het dak, kunststudio's, boekhandels en nieuwsgierigen.

Overnachting: Amman , Ontbijt diner

 

Dag 3

Mt Nebo en Umm ar Rasas

Amman - Madaba - Mount Nebo - Umm ar Rasas - Petra. Vandaag bezoeken we de citadel en het Archeologisch Museum van Amman voordat we een wandeling maken door de bruisende lokale souk om te genieten van typisch Jordaanse straattraktaties van falafel en hummus bij de populairste lokale straatkraam van het land. Zoals de foto's aan de muur zullen bewijzen, was de niet-glamoureuze eetkraam een ​​grote favoriet van wijlen koning Hussein.

Als we Amman verlaten, stoppen we eerst bij Mt. Nebo, de plaats van waaruit Mozes het Beloofde Land zag. Na 40 jaar de Israëlieten door de wildernis te hebben geleid, zag Mozes hen eindelijk vanuit dit geweldige gezichtspunt. Dit geweldige panorama omvat de Jordaanvallei, de Dode Zee, Jericho en de torenspitsen en koepels van de Mt. van Olijven en Bethlehem op de heuvels van Judea, net over de brede vallei. Later bezoeken we Madaba op weg naar Petra, waar we de kerk van St. George, het archeologische park Madaba, de apostelenkerk en het Madaba-museum zien.

Onze volgende aanloophaven is Um ar-Rasas, een van de werelderfgoedlocaties van Jordanië en ooit een belangrijke stop op de drukke karavaanroutes. De indrukwekkende mozaïekvloer van de St. Stephen-kerk heeft medaillons die alle vroegchristelijke pelgrimsoorden van de regio herdenken, en de uitgestrekte ruïnes bevatten ook een van de vroegste Styliet-torens van het gebied, waar een Byzantijnse kluizenaar woonde bovenop de toren en predikte tot de bedevaart bezoekers.

Onze laatste stop van de dag is Petra. Wilt u leren hoe u gerechten uit het Midden-Oosten kookt? Overweeg vanavond te kiezen voor onze Petra Kitchen Add-on!

Overnachting: Petra , Ontbijt

 

Dag 4

De rozenstad Petra

Begin de dag met een wandeling door de mysterieuze, kilometerslange Siq, de smalle kloof met torenhoge zandstenen muren die naar de oude hoofdstad van het Nabatean-handelsimperium leidt. Verken de Khazneh (de tempel van de bekendheid van Indiana Jones), Theater, Colonnaded Street en Museum. Na de lunch klim je naar ad-Deir (het klooster), Petra's grootste gebeeldhouwde gevel.

Overnachting: Petra , Ontbijt

 

Dag 5

Oudejaarsavond in Wadi Rum

Petra - Wadi Rum. Vanmorgen hebben we de gelegenheid om met onze gids mee terug te keren naar Petra langs de "geheime weg" van al-Madras, met bezoeken aan de Hoge Offerplaats en Wadi Farasa. Halverwege de dag stop je in de Wadi Musa-souk om shoarmasandwiches of fruit- en groentesnacks te halen bij de lokale souk voordat je de schilderachtige rit naar Wadi Rum maakt. We maken een Jeep-tour in de late namiddag door dit woestijnlandschap met maanlandschap en komen aan op onze afgelegen camping diep in het hart van het beschermde gebied van Wadi Rum.

Bekijk het oude jaar op een bedoeïenfeest met folkloristische dansen, bedoeïenenmuzikanten, praktische demonstraties van traditionele bedoeïenenkoffie en broodbereiding, vuurwerk en meer ... samen met een uitgebreid buffetdiner en champagnetoost om middernacht.

Overnachting: Wadi Rum , Ontbijt diner

Oudejaarsavond in Wadi Rum

 

Dag 6

Wadi Rum - Shobak - Dode Zee.

Gelukkig nieuwjaar! Na het ontbijt op de camping op dag 6, gaan we naar het noorden langs de Desert Highway om het Shobak Castle te bezoeken, dat dramatisch op een heuveltop ligt en in 1115 werd gebouwd door de kruisvaarderkoning Baldwin I. Na het kasteel te hebben verkend, dalen we ongeveer 1300 meter af naar de Dode Zee, het laagste punt op het aardoppervlak. Meer dan 400 meter onder zeeniveau is de mineraalrijke Dode Zee 's werelds originele gezondheids- en schoonheidsspa. Dwaal in het water en gooi wat van de beroemde zwarte modder uit de Dode Zee om je huid een verkwikkende boost te geven.

 

Dag 7

Is vrij om verder te ontspannen en uzelf te verwennen aan de Dode Zee. Geniet van dit natuurlijke fenomeen, terwijl u de tijd wegspoelt in het mineraalrijke, rijke water en schuimt met een ontgiftend modderbad.

Overnachting: Dode Zee , Ontbijt x 2

Shobak Castle & The Dead Sea

 

Dag 8

Dode Zee

03 januari 2020. Dode Zee - Amman Airport. Hotel uitchecken en inclusief verdere transfer naar de luchthaven in Amman. Vertrektransfers worden aangeboden op dag 8 om 23:00 uur (avond van dag 7), 04:00, 07:00, 09:00, 12:00 en 16:00 uur. Als u op een ander moment een vertrektransfer of een transfer met accommodatie na de tour wilt, kan dit tegen een toeslag worden geregeld.



8 daagse Rondreis Oud en Nieuw in Wadi Rum  0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203