9 daagse Rondreis Luxe Jordanie  Afbeelding 9 daagse Rondreis Luxe Jordanie
9 daagse Rondreis Luxe Jordanie
Bestemming: Jordanie - Rondreizen Jordanie

9 daagse Rondreis Luxe Jordanie




Dag 1 

Ontmoet en assisteer op Queen Alia Airport. Transfer naar hotel voor overnachting in Amman

 

Dag 2 - Amman - Jerash - Dode Zee

Amman "Culturele hoofdstad van het Midden-Oosten" is ook de hoofdstad van Jordanië. U begint met een stadstour door Amman, een bezoek aan de Citadel, het Romeinse theater, waarna u richting het noorden gaat voor een historische tour, Jerash, de Grieks-Romeinse stad die bekend staat als de ‘Pompeii van het Oosten’. Jerash is meer dan 2000 jaar geleden gebouwd en wordt algemeen beschouwd als de best bewaarde stad van Decapolis, een confederatie van 10 Romeinse steden uit de 1e eeuw! We verkennen de site met de zuilengalerij, het amfitheater en meer.

Vervolg onze reis naar het laagste punt op aarde! De Dode Zee in de Jordaan Riftvallei is een dramatisch, prachtig landschap, dat aan de Dode Zee meer dan 400 meter onder de zeespiegel ligt. De Dode Zee wordt geflankeerd door bergen in het oosten en de glooiende heuvels van Jeruzalem in het westen. Geniet van een duik in het warme zoute water en rust en ontspanning in uw hotel. Overnachting in de Dode Zee.

 

Dag 3 - Dode Zee

Rust en ontspanning Geniet van een vrije dag in het Dead Sea Resort.

 

Dag 4 - Dode Zee - Kerak - Kings Highway - Petra

Na het ontbijt vertrekken we naar de christelijke stad Madaba, “de stad van mozaïeken” met de oudst bekende mozaïekkaart van het heilige land, eerst lunchen we in een plaatselijk restaurant, dan bezoeken we de St Georges Church en mozaïekkaarten van Madaba.

Ga vervolgens naar de Jordaanvallei vanaf de beroemde berg Nebo en bezoek de Byzantijnse kerk.

Vertrek naar het zuiden via de Kings Way, een oude route die nog steeds sporen heeft van handelaren en pelgrims die het eeuwen geleden zijn overgestoken. We passeren het Wadi Mujib-reservaat en de dam.

Ga verder naar Karak en bezoek Karak Castle met zijn diverse geschiedenis die teruggaat tot de Byzantijnse periode, we zullen doorgaan naar Petra voor de nacht.


Dag 5 - Petra

De oude stad Petra is een van de nationale schatten van Jordanië en verreweg de bekendste toeristische attractie. Petra is de erfenis van de Nabateeërs, een ijverig Arabisch volk dat zich meer dan 2000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië vestigde. Toen bewonderd om zijn verfijnde cultuur, enorme architectuur en ingenieus complex van dammen en waterkanalen, is Petra nu een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Veel van Petra's aantrekkingskracht komt van de spectaculaire ligging diep in een smalle woestijnkloof. We beginnen door The Siq en vervolgen onze tour door stukjes te verkennen van deze fantastische, ooit verloren stad die vol staat met graven, tempels, een indrukwekkend amfitheater en een Romeinse straat met zuilen. De onverschrokkenen kunnen de honderden uitgehouwen trappen naar Ad-Deir beklimmen. Beter bekend als het klooster, Ad-Deir heeft een vergelijkbare gevel als die van de schatkamer, maar is veel groter en het uitzicht vanaf de nabijgelegen kliffen is geweldig. Overnachting in Petra.


Dag 6 - Petra - Wadi Rum

Middag vertrekken we naar de grootste woestijn van Wadi Rum, Jordanië en een van de meest spectaculaire woestijnlandschappen ter wereld. Bij aankomst maken we een korte rit door de woestijn om de zonsondergang te bekijken en thee te drinken met een lokale bedoeïen. Check in bij ons Wadi Rum-kamp voor traditioneel diner en kamperen 's nachts.

 

 Dag 7 - Wadi Rum - Ma’in

Na het ontbijt krijgen we de kans om Wadi Rum te verkennen, we gaan aan boord van 4 × 4's en verkennen de woestijn per jeep.

Middag transfer naar Evanson Ma'in Hotel.



Dag 8 - Ma'in

Rust en ontspanning in Ma'in Resort.



Dag 9 - Ma’in - Luchthaven

Geniet van de dag in uw hotel en transfer naar het vliegveld voor definitief vertrek.

Einde van de tour



9 daagse Rondreis Luxe Jordanie  0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203