9 daagse Rondreis van Dana naar Petra  Afbeelding 9 daagse Rondreis van Dana naar Petra
9 daagse Rondreis van Dana naar Petra
Bestemming: Jordanie - Rondreizen Jordanie

9 daagse Rondreis van Dana naar Petra




Dag 1: Aankomst - Madaba

Ontmoet en assisteer op de luchthaven van Queen Alia door onze vertegenwoordiger. Transfer naar Madaba voor overnachting in een hotel.

 

Dag 2: Madaba - Kings Highway - Wadi Ibn Hamad - Dana

Ontbijt, vroeg in de ochtend halen we u op van hotel Madaba om uw tour te beginnen.

We gaan Madaba uit via de Kings Highway, door een zeer schilderachtig landschap dat bekend staat als 'Jordan Grand Canyon'

We komen aan bij ons eerste avontuur, Wadi Ibn Hamad. Dit is een subtropisch watervullende kloof met warme en koude bronnen. We zullen het pad 2-3 uur wandelen.

Daarna vervolgen we onze reis naar het zuiden door Kerak op weg naar Dana. We komen aan in Dana, genieten van het diner en overnachten in het Dana Hotel.

 

Dag 3: Dana - Wadi Malga Ontbijt, transfer in de vroege ochtend naar Dana met de auto.

Aankomst en vervolg onze wandeling door de Jordan Trail vanuit Dana - Wadi Malga. Dit pad is een steile helling van 1700 meter boven zeeniveau tot -200 meter in de vallei van Feynan. Door een divers ecosysteem van hooglanden in het natuurreservaat Dana naar de woestijn van Feynan. The are of Feynan staat bekend om zijn oude Romeinse kopermijnen die we zullen passeren op weg naar Wadi Malaga.

Lunchpakket onderweg

23,5 KM Matig

Aan het einde van de dag zullen we genieten van een traditioneel diner bereid door de lokale bevolking en overnachten in Wadi Malga.

 

Dag 4: Wadi Malga - Ras Al Fied-ontbijt, vervolg onze wandeling door de Jordan Trail vanuit Wadi Malga - Ras Al Fied

Vandaag wordt een moeilijker einde van de dag, we beginnen met wandelen door het woestijnplateau van Wadi Malga. Vervolgens snijden we over met een steile klim over rotsblokken en rotsen als we de voet bereiken van een steil pad dat hoog de bergen in gaat. Deze pas staat in Jordanië bekend als de Ras Naqb. Het pad gaat over een goedgetrapt bedoeïenenmigratiepad, terwijl u terugkijkt en geniet van het adembenemende uitzicht op de Wadi Araba beneden. Vervolg onze klim naar onze wilde camping in Ras Al Fied.

Lunchpakket onderweg

14 KM Moeilijk

Aan het einde van de dag zullen we genieten van een traditioneel diner bereid door de lokale bevolking en overnachten in Ras Al Fied.

 

Dag 5: Ras Al Fied - Little Petra Ontbijt, vervolg onze wandeling door de Jordan Trail vanaf Ras Al Fied - Little Petra.

We zullen onze klim naar het zandstenen bergterrein voortzetten, het landschap zal beginnen te veranderen met rijke vegetatie in ons zicht. U zult ook de erfenis van de Nabateeërs zien, de oude mensen die Petra hebben gebouwd, uitgehouwen in de zandsteenbergen die u omringen.

Tijdens het lopen van dit deel van het pad ontmoet u de lokale Bedoul's. Bedouls zijn nomadische mensen die zich duizenden jaren geleden in dit gebied hebben gevestigd. Toen ze voor het eerst werden ontdekt door de lokale Arabieren, volgden ze geen moderne religie, ze werden beschouwd als Pagens, totdat de lokale bevolking ze bekeerde tot de islam en hen hun moderne naam Bedoul gaf, wat betekent in het Arabisch 'Switched'. zeer unieke ervaring om hen te ontmoeten en te zien hoe ze hun oude tradities in een moderne wereld nog steeds voortzetten.

U krijgt de kans om te slapen in een oude grot op de site van Petra met de lokale Beduoul.

Lunchpakket onderweg

22.8 KM Moeilijk

Aan het einde van de dag zullen we genieten van een traditioneel diner bereid door de lokale bevolking en overnachten in Petra.



Dag 6: Een hele dag Petra bezoeken

De oude stad Petra is een van de nationale schatten van Jordanië en verreweg de bekendste toeristische attractie. Petra is de erfenis van de Nabateeërs, een ijverig Arabisch volk dat zich meer dan 2000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië vestigde. Toen bewonderd om zijn verfijnde cultuur, enorme architectuur en ingenieus complex van dammen en waterkanalen, is Petra nu een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Veel van Petra's aantrekkingskracht komt van de spectaculaire ligging diep in een smalle woestijnkloof.

Begin via Petra Achterdeur. Dit is een beetje avontuurlijker en begint met een rit van 20 minuten naar het gebied genaamd Little Petra. Dit diende als handelspost voor de hoofdsite van Petra. We beginnen met een wandeling van 2 uur door het kleine Petra en het prachtige omliggende berggebied, totdat u het klooster bereikt. Daarna gaat u verder door de hoofdsite van Petra en verlaat u de hoofdingang.

Video achterdeurwandeling

Kaart van Petra

Overnachting in een bedoeïenenkamp.



Dag 7: Little Petra - Wadi Rum Na het ontbijt vertrekken we met de auto naar Wadi Rum.

De grootste woestijn van Jordanië en een van de meest spectaculaire woestijnlandschappen ter wereld.

De naam Wadi Rum komt van een van de oudste talen ter wereld in het Aramees. In het Aramees betekent Rum hoog of hoog en de Wadi is Valley, dus directe vertaling betekent de Elevated Valley. De hoogte van Wadi Rum op de grond ligt tussen 800 en 900 meter boven zeeniveau, wat zorgt voor een zeer uniek woestijnklimaat. Wadi Rum is de thuisbasis van de hoogste berg van Jordanië, Jabel Umm Admai met een piek op 1840 meter boven zeeniveau, u krijgt de kans om te klimmen en te genieten van het prachtige uitzicht op de woestijn in Jordanië en Saoedi-Arabië.

Bij aankomst beginnen we met wandelen door het unieke woestijnlandschap van Wadi Rum.

Onze wandeling van vandaag zal beginnen in het beschermde gebied van Wadi Rum en een wandeling van 20 KM (gemiddeld).

Tot ons kamp in Siq Barrah.

Vanavond geniet u van traditioneel diner en overnachten * in Wadi Rum.

* Zelfstandig kamperen in de woestijn (Tenten - Slaapzakken - matras) u bent alleen, met u woestijngids.



Dag 8: Wadi Rum

Na het ontbijt wandelt u verder door de verschillende woestijnlandschappen van Wadi Rum en passeert u hoge, hoge canyons van zandsteen. Geniet van het bezoeken van natuurlijke rotsformaties zoals de paddestoelen, bruggen die allemaal gedurende miljoenen jaren zijn uitgesneden door de woestijnwinden en het zand.

Vervolg onze weg naar het zuiden en de hoogste berg in Jordan Um Adami.

We slapen aan de voet van deze berg.

Vanavond geniet u van traditioneel diner en overnachten in Wadi Rum.


Dag 9: Wadi Rum - Aqaba of Amman

Na het ontbijt wandelen we naar de top van Jabel Umm Adami, de hoogste berg in Jordanië.

Na ons fatsoen zullen we genieten van een lekkere zelfgemaakte maaltijd terwijl we afscheid nemen van onze lokale bedioun-gids.

Transfer naar Amman of Aqaba voor het einde van de tour.


EINDE VAN DE TOUR



9 daagse Rondreis van Dana naar Petra  0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203