Individuele Rondreis Jordanie 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Jordanie 10 dagen
Individuele Rondreis Jordanie 10 dagen
Bestemming: Jordanie - Rondreizen Jordanie

Individuele Rondreis Jordanie 10 dagen




Dag 1: Aankomst

Ontmoet en assisteer op Queen Alia Airport. Transfer naar hotel voor een overnachting in Amman.

 

Dag 2: Amman - Jerash - Dibeen - Ajloun

Amman "Culturele hoofdstad van het Midden-Oosten" is ook de hoofdstad van Jordanië. U begint met een stadstour door Amman, een bezoek aan de Citadel, het Romeinse theater en nog veel meer voordat u naar het North Country gaat voor een historische tour.

Jerash wordt onze eerste stop. De Grieks-Romeinse stad die bekend staat als de ‘Pompeii van het Oosten’. Jerash is meer dan 2000 jaar geleden gebouwd en wordt algemeen beschouwd als de best bewaarde stad van Decapolis, een confederatie van 10 Romeinse steden uit de 1e eeuw! We verkennen de site met de zuilengalerij, het amfitheater en meer.

Daarna gaan we een rit maken door het prachtige Dibeen-bos op weg naar Ajloun Castle. Het Ajloun-kasteel beschermde de communicatieroutes tussen Zuid-Jordanië en Syrië en was een van een reeks forten die 's nachts bakens aanstak om signalen van de Eufraat tot Caïro door te geven. Tegenwoordig is Ajloun Castle een prachtig gezicht met een fascinerend labyrint van torens, kamers, galerijen en trappen om te verkennen, terwijl de heuveltop een prachtig uitzicht op de Jordaanvallei biedt.

Keer terug naar hetzelfde hotel in Amman. Overnachting in Amman.

 

Dag 3: Amman - Madaba - Mount Nebo - Wadi Mujib * - Dode Zee

Na het ontbijt vertrekt u naar de christelijke stad Madaba "de stad van mozaïeken" met de oudst bekende mozaïekkaart van het Heilige Land. We bezoeken de St Georges-kerk en mozaïekkaarten van Madaba. Ga vervolgens naar de Jordaanvallei vanaf de beroemde berg Nebo en bezoek de Byzantijnse kerk.

We gaan naar Wadi Mujib Reserve, het laagste natuurreservaat ter wereld. Het ligt in een diepe vallei met uitzicht op het meest adembenemende landschap van Jordanië. Hier krijgt u de kans om door een van de vele paden te wandelen en te genieten van de natuur en het landschap van het reservaat.

Vervolg onze reis naar het laagste punt op aarde! De Dode Zee in de Jordaan Riftvallei is een dramatisch, prachtig landschap, dat aan de Dode Zee meer dan 400 meter onder de zeespiegel ligt. De Dode Zee wordt geflankeerd door bergen in het oosten en de glooiende heuvels van Jeruzalem in het westen. Geniet van een duik in het warme zoute water en rust en ontspanning in uw hotel. Overnachting in de Dode Zee of Madaba.

* Wadi Mujib is alleen geopend voor bezoek van april tot oktober.

 

 Dag 4: Dode Zee - Kings Highway - Kerak - Dana

Ontbijt, vertrek in de ochtend in zuidelijke richting via de Kings Highway, een oude route die nog steeds sporen heeft van handelaren en pelgrims die deze eeuwen geleden zijn overgestoken. Ga verder naar Karak en bezoek Karak Castle met zijn diverse geschiedenis die teruggaat tot de Byzantijnse periode.

Ga verder naar het Dana-reservaat voor verkenning van het Dana-dorp. Het Dana-reservaat bevat een opmerkelijke diversiteit aan landschappen, variërend van beboste hooglanden tot rotsachtige hellingen tot zandduinen. Ook hier is een grote diversiteit aan dier- en plantensoorten te vinden. Overnachting in Dana.


Dag 5: Dana - Petra

Vandaag heeft ude kans om het prachtige scenario van Dana te wandelen voordat u naar Petra gaat voor een overnachting.

 

Dag 6: Petra-bezoek van een hele dag

De oude stad Petra is een van de nationale schatten van Jordanië en verreweg de bekendste toeristische attractie. Petra is de erfenis van de Nabateeërs, een ijverig Arabisch volk dat zich meer dan 2000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië vestigde. Toen bewonderd om zijn verfijnde cultuur, enorme architectuur en ingenieus complex van dammen en waterkanalen, is Petra nu een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Veel van Petra's aantrekkingskracht komt van de spectaculaire ligging diep in een smalle woestijnkloof.

U kunt kiezen tussen twee manieren om de site te bezoeken *:

  1. Traditionele weg door de Siq (Canyon) rondleiding door de Siq naar de schatkamer. We bezoeken de schatkamer, het stadscentrum, de koninklijke tombe en het theater, de offerplaats en de Romeinse soldatengraven en vele andere.
  1. Door Petra Achterdeur. Dit is een beetje avontuurlijker en begint met een rit van 20 minuten naar de gebieden genaamd Little Petra. Dit diende als handelsgebied voor de belangrijkste site van Petra. We beginnen met een wandeling van 2 uur door het kleine Petra en het prachtige omliggende berggebied, tot

u bereikt het klooster (hierboven afgebeeld). Daarna gaat u verder door de hoofdsite van Petra en verlaat u de hoofdingang.

* Beide opties bevatten een gids.

Overnachting in Petra

 

Dag 7: Petra - Wadi Rum

Na het ontbijt krijgt u de kans om Petra opnieuw te bezoeken en naar Little Petra in Beida te gaan. Er werd gedacht dat de kleine Petra dienst deed als landbouwcentrum, handelswijk en bevoorradingspost voor kameelcaravans. Bij de ingang van Little Petra staat een klassieke tempel die een smal, 350 meter lang ingangsravijn bewaakt genaamd Siq al-Barid (Cold Canyon, in het Arabisch). 'S Middags vertrekken we naar de grootste woestijn van Wadi Rum Jordan en een van de meest spectaculaire woestijnlandschappen ter wereld. Hier heeft u de kans om de woestijn per jeep of kameel te verkennen en te genieten van de zonsondergang met een kopje thee met een lokale bedoeïen. Als u geïnteresseerd bent in activiteiten zoals heteluchtballonvaren, sandboarden of powerkiten, kunt u dit allemaal en nog veel meer ervaren in Wadi Rum. Vanavond geniet u van traditioneel diner en overnachten in Wadi Rum.

Bent u een beetje een sensatiezoeker? Probeer dan eens Hot Air Ballooning, Micro light Aircraft, Sand Boarding of Power Kiting en nog veel meer kan allemaal worden geregeld in Wadi Rum voor meer informatie, neem contact op met onze kantoren en bekijk de activiteiten die hier beschikbaar zijn

 

Dag 8: Wadi Rum - Aqaba

Na het ontbijt krijgen we de kans om de grootste woestijn van Wadi Rum Jordan en een van de meest spectaculaire woestijnlandschappen ter wereld te verkennen. We gaan aan boord van 4 × 4's en verkennen de woestijn per jeep gedurende 4 uur. Transfer naar de enige havenstad in Jordanië Aqaba - Overnachting in Aqaba.


Dag 9: Aqaba - Amman

Geniet van de dag in Aqaba. Middag transfer terug naar Amman. Overnachting in Amman

 

Dag 10: Vertrek

Transfer naar Queen Alia International Airport in Amman voor vertrek.


Einde van de tour



Individuele Rondreis Jordanie 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203