Avontuurlijk Jordanie 3* Afbeelding Avontuurlijk Jordanie 3*
Avontuurlijk Jordanie 3* ***
Bestemming: Rondreizen Jordanie - Rondreis

Avontuurlijk Jordanie 3*

***

Deze prive reis stelt u niet alleen in de gelegenheid cultuur te snuiven, te drijven in de Dode Zee, Romeinse steden en het werelderfgoed Petra te ontdekken maar ook kennis te maken met het avontuurlijke leven in de woestijn. U maakt een trekking door het natuurreservaat Dana en het spectaculaire woestijnlandschap van Wadi Rum.

Rondreis o.b.v. Logies ontbijt



Avontuurlijk Jordanie

11 dagen/10 nachten

prive rondreis

Deze prive reis stelt u niet alleen in de gelegenheid cultuur te snuiven, te drijven in de Dode Zee, Romeinse steden en het werelderfgoed Petra te ontdekken maar ook kennis te maken met het avontuurlijke leven in de woestijn. U maakt een trekking door het natuurreservaat Dana en het spectaculaire woestijnlandschap van Wadi Rum.

Zondag Amsterdam - Amman

U vliegt van Amsterdam naar Amman, waar uw transfer klaar staat naar uw hotel in Amman.

Maandag Amman - Jerash - Ajloun - Um Qeis - Amman

Na het ontbijt vertrekt u naar Jerash, een stad in het noorden van Jordanie aan de rivier de Jabbok. In deze stad kunt u onder andere de triomfboog van keizer Hadrianus en buiten de stadsmuren de hippodroom. Ook vindt u in de stad de Zeustempel, het Romeins theater en de resten van verschillende Byzantijnse kerken. U reist door naar Ajloun, waar u onder andere het kasteel, Qalaat al Rabad, kunt bezoeken. In de 12e eeuw werd dit kasteel gebouwd door moslims, als militairfort tegen de kruisvaarders. Via Irbid, de tweede stad van Jordanie, reist u verder naar Um Qeis. In Um Qeis kunt u de overblijfselen van een amphitheater, zuilengangen, thermen, kerken en graven bezoeken. Ook is dit de perfecte plaats voor een rustpauze en lunch terwijl u geniet van het schitterende uitzicht op de Jordaanvallei, het meer van Tiberias en de Golan hoogvlakte in Syrie. Na deze reis keert u terug naar Amman waar u overnacht.

Dinsdag Amman - Dode Zee - Amman

Vandaag begint de dag met een stadstoer door de stad Amman, die in 2002 niet voor niets een jaar lang de titel Culturele Arabische hoofdstad mocht dragen. U bezoekt onder meer het Romeinse Theater, de Citadel, het Archeologische en Folklore Museum. Hierna gaat u naar het laagste punt op aarde, de Dode Zee, waar u ruim de gelegenheid heeft drijvend te genieten van de heilzame werking van dit zeewater. Overnachting in Amman.

Woensdag Amman - Madaba - Berg Nebo - Kerak - Dana

Via de King's Highway weg voert de reis door naar het zuiden van Jordanie. De eerst stop is bij Madaba, de belangrijkste christelijke stad van Jordanie en bekend om haar prachtige mozaieken. De stad was in de Byzantijnse tijd een belangrijke opleidingscentrum voor mozaiekkunstenaars die hun sporen hebben nagelaten. Hier ligt de oudste kaart van het Heilige Land bewaard, gemaakt van twee miljoen stuks van gekleurde steen. Hierna vertrek voor een klim op de berg Nebo. Deze heeft twee toppen. Volgens de overlevering zou Mozes vanaf de eerste top over het beloofde land hebben uitgekeken. De Bijbelse stad Nebo zou op de tweede top hebben gelegen. Onderweg naar Dana wordt een stop gemaakt bij de ruines van het kasteel Kerak. Dit was ooit de grootste kruisvaarders kasteel in de levant regio. Overnachting in Dana.

Donderdag Dana - Petra

Vandaag gaat u een trekking maken van ca. 4 uur door het prachtige natuurreservaat Dana. Deze bergachtig gebied met machtige rotspartijen is ideaal voor wandel- en klimtochten. Dana is het grootste natuurreservaat in Jordanie, die meer dan 300 vierkante kilometer beslaat. Het hoogste punt ligt ten oosten van het reservaat en bereikt 1500 meter waarna deze neerdaalt in ravijnen en kloven van Wadi Araba. Het natuurreservaat is een van de meest ecologisch en historisch rijke gebieden in Jordanie. Vanaf een aantal punten heeft men een adembenemend panoramisch uitzicht. De diversiteit aan landschappen, flora en fauna zijn een paradijs voor avonturiers, wandelaars en natuurliefhebbers. In de namiddag wordt de weg naar Petra vervolgt. Overnachting in Petra.

Vrijdag Petra

Na het ontbijt staat de hele dag in het teken van het oude Petra. Petra is een Arabische historische en archeologische stad gehouwen uit roze-rode rotsen. Deze, ook wel de verloren stad genoemd, is de trekpleister van het Midden-Oosten. De stad werd in 1812 herontdekt en staat op de Werelderfgoedlijst. UNESCO beschrijft Petra als een van de meest waardevolle culturele eigenschappen van het cultureel erfgoed van de mens. Deze stad, die meer dan 2000 jaar geleden door de Nabatese werd gebouwd, heeft een indrukwekkende architectuur en een ingenieus waterleidingsysteem die getuigen van een rijke cultuur die de stad zelfs in de oudheid al tot een bijzondere plaats maakt. Men kan hier de hele dag dwalen en genieten van een imposante setting waarbij Al Khazneh (De Schatkamer) de hoogtepunt van het bezoek vormt. Overnachting in Petra.

Zaterdag Petra - Wadi Rum

s Morgens reist u naar Wadi Rum, een van de mooiste woestijnlandschappen ter wereld. Hier gaat u per jeep een tocht van ca. 4 uur door de woestijn beleven. De enige permanente bewoners zijn enkele duizenden bedoeienen nomaden en dorpelingen. Er is weinig tot geen infrastructuur, waardoor het gebied vrij ongerept is. Afgezien van de bedoeienen, kamelen en geitenhaar tenten komt u hier alleen wat de natuur heeft geschapen tegen . Diner en overnachting in bedoeienententenkamp. Mocht u onder de sterrenhemel willen slapen, dan kunt u een eigen slaapzak meebrengen.

Zondag 8 Wadi Rum

Na een nacht onder een sterrenhemel wordt de ontdekking van dit grotendeels onherbergzaam gebied te voet voortgezet onder leiding van een bedoeienen gids. Wadi Rum is een van s werelds toonaangevende woestijn voor klimmers en wandelaars. Betreedt de wereld van Lawrence of Arabia en ontdek de talrijke schatten die Wadi Rum herbergt. Ontcijfer de talloze Nabatese inscripties, beklim de natuurlijke Burda-brug, neem een kijkje bij de overblijfselen van het huis van Lawrence of Arabia of maak een klim naar een van de uitkijkpunten waar men een spectaculair uitzicht heeft over de woestijn. Lunch en diner worden bij een kampvuur klaargemaakt en genuttigd. Overnachting in tenten.

Maandag Wadi Rum - Aqaba

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Aqaba in het zuiden van Jordanie, de enige badplaats en haven aan de Golf van de Rode Zee. Aqaba is een gezellige stad met een klein centrum met veel winkels en hotels. Hier kunt u een dagje aan het zwembad bijkomen van alle opgedane indrukken. Een duik nemen in de Rode Zee of genieten van de kleurrijke e onderwaterwereld behoort ook tot de mogelijkheden. De kleurrijke koraalriffen zijn. Overnachting in Aqaba.

Dinsdag Aqaba - Amman

In de voormiddag vertrek naar Amman. De laatste dag in dit koninkrijk van duizend en een schatten is aangebroken. Amman biedt genoeg verteer en u kunt er de laatste souvenirs nog even kopen bij een van de souks die de stad rijk is. Overnachting in Amman. Woensdag Amman - Amsterdam

In de ochtend staat uw transfer klaar voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Inclusief

  • Vlucht Amsterdam - Amman - Amsterdam met Austrian Airlines
  • Transfer vanaf de luchthaven naar uw hotel en v.v.
  • Vervoer volgens programma in een airconditioned auto met een Engelstalige prive-chauffeur (m.u.v. de dagen in Wadi Rum)
  • 8 nachten in 3-sterren hotels o.b.v. logies & ontbijt
  • 1 overnachtingen in Wadi Rum o.b.v. halfpension
  • 1 overnachting in tenten o.b.v. volpension
  • Locale bedoeienengids tijdens de trekking

Exclusief

  • Visum (ter plaatse ca. USD$ 29)
  • Verzekeringen
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds
  • Eventuele toeslag voor een duurdere boekingsklasse bij de luchtvaartmaatschappij

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stellen, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Avontuurlijk Jordanie 3* 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203