Klassiek Jordanie Afbeelding Klassiek Jordanie
Klassiek Jordanie ***
Bestemming: Rondreizen Jordanie - Rondreis

Klassiek Jordanie

***

Klassiek Jordanie is een mooie 6-daagse rondreis langs alle hoogtepunten van Jordanie. Het Wereldwonder Petra, de romeinse ruines van Jerash, de Dode Zee en het indrukwekkende woestijnlandschap van de Wadi Rum is maar een kleine greep uit deze indrukwekkende rondreis door Jordanie.

Rondreis o.b.v. Logies ontbijt



Klassiek Jordanie

6 dagen / 5 nachten

Individuele Rondreis

Dag 1 Amsterdam - Amman

Bij aankomst in Amman wordt u opgewacht en naar uw hotel in de stad gebracht.

Dag 2 Jerash en de Dode Zee

Na het ontbijt vertrekt u naar Jerash, een stad in het noorden van Jordanie aan de rivier de Jabbok. In deze stad kunt u onder andere de triomfboog van keizer Hadrianus en buiten de stadsmuren de hippodroom. Ook vindt u in de stad de Zeustempel, het Romeins theater en de resten van verschillende Byzantijnse kerken. Daarna trekt u verder naar de Dode Zee, het laagst gelegen meer ter wereld die uit zoveel zout bestaat dat u er zonder moeite op kunt drijven. U overnacht in Amman.

Dag 3 Madaba, Nebo, Kerak en Petra

Deze ochtend rijdt u, na het ontbijt, naar de stad der mozaieken Madaba en de berg Nebo. Op deze berg bevindt zich de Mozes kerk die werd gebouwd door de eerste Christenen. Via de prachtige Wadi Al-Mujeb vallei reist u door naar de stad Kerak. In deze stad vindt u een kruisvaardersburcht uit de 12e eeuw, waarvan verschillende verdiepingen uit de rotsen zijn gehouwd. Na het bezoek aan Kerak, rijdt u door naar Petra waar u overnacht.

Dag 4 Petra, Whadi Rum en Aqaba

Na het ontbijt gaat u Petra ontdekken. Petra, uitgehouwen uit de rotsen, is een van Jordanies meest indrukwekkende bezienswaardigheden. In de 3e eeuw voor Christus is deze stad door de Nabateeers, een Arabische stam, gebouwd en werd een belangrijk punt op de handelsroutes in de regio. U komt Petra binnen door een hoge kloof, de Siq, waarvan u aan het einde een van de mooiste gebouwen van Petra ziet, al Khazneh. Als u verder loopt ziet ook de grote tempel, de tempel van de gevleugelde leeuwen en het Qasr al Bint. Na een indrukwekkend bezoek aan Petra staat er nog een hoogtepunt op het programma. U maakt een spannende jeeptocht in de Wadi Rum woestijn. In de Wadi Rum ziet u een van de mooiste woestijnlandschappen. Onderweg ziet u bedoeienen en hun kampen. Hierna rijdt u door naar Aqaba waar u zult overnachten.

Dag 5 Amman

U heeft de hele ochtend om Aqaba te gaan verkennen. Geniet van het strand, koop uw laatste souvenirs of bezoek het oude fort van Aqaba. In de namiddag rijdt u terug naar Amman voor uw laatste nacht in Jordanie.

Dag 6 Amman - Amsterdam

Vandaag komt uw rondreis door Jordanie tot een einde. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

Inclusief

  • Vlucht Amsterdam - Amman v.v.
  • 5 overnachtingen op basis van logies ontbijt
  • Transfers volgens programma met Engelstalige chauffeur
  • Engels sprekende gids bij Petra en Jerash (2 uur)
  • Entreegelden tot genoemde bezienswaardigheden

Exclusief

  • Visa, te verkrijgen bij aankomt (ca. $ 28.50 p.p.)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Niet genoemde maaltijden

Vluchten

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Royal Jordanian. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Bagage

Bij luchtvaartmaatschappij Royal Jordanian mag u standaard 20kg bagage meenemen.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Klassiek Jordanie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203