Fly en Drive Kroatie - Ervaar de Kroatische kust Afbeelding Fly en Drive Kroatie - Ervaar de Kroatische kust
Fly en Drive Kroatie Ervaar de Kroatische kust ***
Bestemming: Rondreizen Kroatie - Fly en Drive Kroatie

Fly en Drive Kroatie Ervaar de Kroatische kust

***

plane hotel car


11 Dagen

In deze 11 dagen durende Fly & drive vakantie door Kroatie heeft u de unieke kans om de oude stad en de haven van Dubrovnik, de 1000-jarige geschiedenis van Pula en Zagreb met zijn groene parken, fantastische keuken en pittoreske openluchtmarkten te kunnen verkennen.Dag 1: Dubrovnik

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Dubrovnik. Neem uw huurauto in ontvangst en rijd naar uw hotel.
De goed bewaarde ommuurde Kroatische stad Dubrovnik kijkt uit over de glinsterende Adriatische Zee en is sinds 1979 opgenomen op de Werelderfgoed van UNESCO. Als u door de poorten loopt, wordt u begroet door een reeks glinsterende kasseien, die door de loop van tijd zijn afgevlakt door de voetgangers. Het klimmen en wandelen langs de omringende muren bieden een ongeëvenaard inzicht in de architectuur en de geschiedenis van deze intrigerende stad. U brengt de nacht door in Dubrovnik.

Dag 2: Dubrovnik - Split (ca. 230 km)

Vandaag rijdt u naar Split, waar u ook zult overnachten. Accommodatie in Split of de omgeving.

Dag 3: Split

In de Dalmatische regio van Kroatie is de stad Split gelegen, die oorspronkelijk werd gebouwd rond het Diocietische paleis waar de lokale bevolking ooit zijn toevlucht zocht. Dit Romeinse paleis staat nog steeds in de stad en staat tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Terwijl u door de straten van het paleis dwaalt, zult u zich gaan realiseren dat het oude deel van de stad zich ver buiten het paleis uitstrekt, met veel Gotische- en Renaissance-gebouwen in de buurt. Andere historische gebouwen in de stad zijn onder andere de Kathedraal van St. Duje - die rond 305 na Christus werd gebouwd - het Peristil Plein, de Tempel van Jupiter en twee originele Egyptische Sfinxen.
Da watervallen en meren van Krka Nationaal Park liggen ca. 85 km verder op. Daar kunt u bij de grootste waterval Skradinski Buk zwemmen. Het heldere water zit vol vis, waaronder forel. Neem een snorkel mee en u ziet de vissen onder u voorbijzwemmen. U kunt ook eerst omhooglopen naar de andere watervallen en dan op de terugweg relaxen in de water. Ga bij voorkeur in de ochtend, dan is het nog rustig.
U brengt een tweede nacht door in Split of de omgeving.

Dag 4: Split - Zadar (ca. 170 km)

Vandaag rijdt u naar Zadar. Gelegen in het noorden van Kroatische regio Dalmatië, heeft de stad Zadar een overvloed aan oude architectuur, die synoniem is met de regio. Een bezoek aan de oude stad biedt de beste manier om veel van deze architectuur te kunnen bezichtigen: 34 kerken, een Romeins Forum, een kathedraal en de Universiteit van Zadar, die werd opgericht in 1396 en een van de oudste universiteiten van Europa is. U brengt de nacht door in Zadar.

Dag 5: Zadar - Novi Vinodolski (ca.199 km)

U rijdt vandaag vanaf Zadar naar de stad Novi Vinodolski . Een omgeving van schoonheid en geschiedenis, met een 140-jarige traditie van toerisme. Hier leeft de traditie voort met ons, op straat en op pleinen, in musea, galerijen en in prachtige gebouwen. Het is de thuisstad van een van de oudste juridische documenten van Europa, de Vinodol Code, uit 1288. Behalve de prachtige oude stad, dit is de stad met kristal heldere zee, milde mediterrane klimaat, talrijke stranden die aan ieders behoeften, twee jachthavens en een rijk achterland met wandel- en fietspaden en een prachtig panoramisch uitzicht. U overnacht in de omgeving Novi Vinodolsk.

Dag 6:  Novi Vinodolski - Pula (ca. 140 km)

Vandaag rijdt u naar Pula, waar u ook zult overnachten. Pula ligt op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Istrie en is beroemd om zijn oude Romeinse amfitheater, de Pula Arena en een breed scala aan andere gebouwen. De Pula Arena wordt beschouwd als één van de best bewaarde Romeinse amfitheaters ter wereld en biedt nog regelmatig plaats aan concerten. Deze prachtige stad beloont u met een prachtig uitzicht op zee en uitstekende wijnen. U brengt een tweede nacht door in Pula.

Dag 7: Pula - Zagreb (ca. 270 km)

Vandaag rijdt u naar Zagreb, waar u ook zult overnachten.

Dag 8: Zagreb

De prachtige hoofdstad van Kroatië, Zagreb, is de thuisbasis van prachtige architectuur, waarvan de meest beroemde de gotische kathedraal met de twee torens is. Deze bruisende stad is de thuisbasis van opwindende winkelgebieden, fascinerende musea en levendige terrasjes en parken. U brengt een tweede nacht door in Zagreb.

Dag 9: Zagreb - Omis (ca. 400 km)

Vandaag rijdt u naar Omis. De havenstad Omis ligt in de regio Dalmatië van Kroatie en ligt dicht bij de stad Split. Het is gelegen aan de monding van de rivier de Cetina en wordt omringd door prachtige bergpassen, maar Omis heeft ook een beruchte geschiedenis als een piratenstad. Hoewel de piraten niet langer bestaan, is het bewijs van deze geschiedenis duidelijk te zien in het Omis Fort en de stadsmuren. U overnacht in Omis of de omgeving.

Dag 10: Omis - Dubrovnik (ca. 200 km)

Vandaag rijdt u terug naar Dubrovnik, waar u ook zult overnachten.

Dag 11: Vertrek vanaf de luchthaven van Dubrovnik

Vandaag kunt u uw huurauto weer terugbrengen op het vliegveld van Dubrovnik en vliegt u terug naar huis.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Dubrovnik
Dag 2: Dubrovnik - Split
Dag 3: Split
Dag 4: Split - Zadar
Dag 5: Zadar - Novi Vinodolski
Dag 6: Novi Vinodolski -Pula
Dag 7: Pula - Zagreb
Dag 8: Zagreb
Dag 9: Zagreb - Omis
Dag 10: Omis - Dubrovnik
Dag 11: Vertrek vanaf de luchthaven van Dubrovnik

Op maat
Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer op Kroatie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Dubrovnik
 • Luchthavenbelasting
 • 10 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 11 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en Drive Kroatie  Ervaar de Kroatische kust 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2020  vakantiestunt.nl
v2.0180518