Individuele Rondreis Laos 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Laos 10 dagen
Individuele Rondreis Laos 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Laos - Rondreizen

Individuele Rondreis Laos 10 dagen




Dag 1: Vientiane - aankomst

Welkom in Vientiane, de hoofdstad van Laos, een oude Franse koloniale handelspost. Deze stad is zowel rijk aan Franse architectuur als aan prachtige, sierlijke boeddhistische tempels. Hoewel het de grootste stad van het land is, heeft het zijn vriendelijke en relaxte karakter niet verloren.

Ontmoet je gids en we rijden naar het hotel om in te checken (inchecktijd: 14:00).

Maaltijden: niet beschikbaar

Accommodatie: Hotel in Vientiane


Dag 2: Vientiane - Stadstour

We hebben een dag om Vientiane- te verkennen - de charmante en fascinerende hoofdstad van Laos, een van de klassieke Indo-Chinese steden die exotische beelden oproepen, met zijn intrigerende mix van Lao, Thaise, Chinese, Vietnamese, Franse, Amerikaanse en Sovjet-invloeden. Ons bezoek brengt je naar de belangrijkste bezienswaardigheden: Nationaal Museum, Wat Sisaket, de oudste nog bestaande tempel van de stad met duizenden zilver- en porseleinbeelden in het glorieus authentieke tempelcomplex dat je een blik biedt in de Vientiane van het verleden, de volgende stop is Haw Phra Kaeo. Deze grote tempel is zowel van binnen als van buiten prachtig en werd gebouwd om de beroemde Emerald Buddha te huisvesten op binnenplaatsen vol met frangipanibomen. Vervolgens is het bezoek Pha That Luang, de gigantische gouden stoepa is een bezienswaardigheid om te zien, aangezien het heldere goud een scherp contrast vormt met de puur blauwe lucht. Daarna ga je de Arc De Triomphe van Laos, Patuxai beklimmen. De enorme boog heeft een prachtig mozaïek betegeld plafond en eenmaal bovenaan kun je kilometers rond Vientiane zien. 'S Middags bezoeken we Buddha Park, ook wel bekend als Xieng Khuan (en andere spellingsvarianten), een beeldenpark op 25 km ten zuidoosten van Vientiane.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Vientiane


Dag 3: Vientiane - vlucht naar Pakse - Wat Phou-ruïnes - Bolaven-plateau

We nemen een ochtendvlucht naar Pakse, de stad met oude Franse koloniale gebouwen, de Vietnamese wijk, boeddhistische en Chinese tempels en een oude katholieke kerk, of je kunt zitten en een vers gezette Bolaven-koffie of Laothee drinken terwijl je mensen en het leven voorbij ziet gaan . Bij aankomst ontmoet u onze gids en gaan we naar de unieke Wat Phou-tempel van Khmer van Wat Phou, die het majestueuze pre-Angkoriaanse 10e-eeuwse tempelcomplex ruïneert. Je hebt tijd om het museum op de ruïne te bekijken, naar de hoogste tempel te lopen en zoveel foto's te maken als je maar wilt.

Na de lunch rijden we naar Bolaven Plateau, een bergachtig gebied met tientallen heuvels

stammen, watervallen en koffie- en theeplantages. Onze eerste bestemming is Tad Phasuam, een

brede 6m hoge waterval die zich uitstrekt rond een U-vormige klif. De naam 'suam' betekent

‘Kamer’ in Laos. De watervallen stromen het hele jaar door van de Houai Champi-rivier terwijl deze afdaalt

over het Bolaven-plateau vanuit het noorden in de provincie Salavanh.

Vervolg onze rit naar de Tad Lo-watervallen, een prachtige formatie van drie afzonderlijke watervallen.

Vanaf de brug zie je eerst Tad Hang en dan Tad Lo in de verte. Het meest

indrukwekkend van de drie, Tad Suong, ligt nog eens 10 km stroomopwaarts. Na het verkennen van de

watervallen en hun omgeving gaan verder door het Plateau. Overnacht in Tadlo Lodge

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Bolaven Plateau


Dag 4: Bolaven Plateau - Don Khong

Na het ontbijt gaan we verder naar de watervallen van Tad Yuang en Tad Fane. Tad Fane is een set van

twee 120 meter hoge watervallen gevormd door de samenvloeiende wateren van de Champy en Pak

Koot rivieren. Deze indrukwekkende watervallen zijn gelegen aan de rand van Dong Hua Sao beschermd

gebied, 38 km van Paksé. We rijden verder naar het zuiden (ongeveer 4 uur) om Don Khong, het grootste eiland van Siphandone, te bereiken. Check in hotel, rest van de dag is vrij te besteden.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Pakse


Dag 5: Don Khong - 4000 eilanden - Pakse

Vandaag verkennen we het binnenwaterleven van Siphandone. Tijdens het regenseizoen bereikt de Mekong rivier een breedte van 14 km, het breedste bereik van de rivier langs de 4.350 km lange reis van het Tibetaanse plateau naar de Oostzee (Bien Dong); als de rivier zich terugtrekt, laat hij duizenden eilanden en eilandjes achter.

Bij de Ban Nakasang-pier maken we een korte boottocht om de omliggende eilanden Done Det en Done Som te bezoeken voor een kijkje in de traditionele levensstijl van de vissers. Ga verder naar het Khone-eiland en wandel langs de oude spoorweg die in 1897 door de Fransen is aangelegd om de krachtige stroomversnellingen te omzeilen bij het vervoer van goederen uit Cambodja. Ga verder naar de Sumphamith-waterval (Liphi-waterval). Ga verder met de auto om de prachtige Khone Phapheng-waterval te bezoeken, de grootste waterval langs de Mekong-rivier. Een breuklijn veroorzaakte de cascade, die op dit moment 6 km breed is, en de verbazingwekkende kracht van het water heeft dramatische kloven door het broze gesteente gesneden.

Rijd terug naar Pakse, onderweg stoppen we bij het uitkijkpunt Phou Salao voor een overzicht van deze schilderachtige stad.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Pakse


Dag 6: Pakse - vlucht naar Luang Prabang

Geniet van de laatste vrije dag in Pakse, dan vliegen we naar Luang Prabang, diep beïnvloed door de Fransen, verdient zonder twijfel de titel van UNESCO-werelderfgoed, deze prachtige stad in Laos mag onder geen enkele omstandigheid worden gemist. Gelegen op het schiereiland gevormd door de Mekong en de Nam Khan-rivier, is Luang Prabang een perfecte plek om te ontspannen, lekker te eten en te genieten van het landschap. Deze relatief kleine, met palmen omzoomde plaats staat vol met fantastische koloniale villa's, eersteklas restaurants, coffeeshops en prachtige boeddhistische tempels. Het is een perfecte bestemming als u aan het beslissen bent waar u heen wilt reizen in Laos.

Ontmoet je gids en wordt naar het hotel gebracht om in te checken. De rest van de dag is vrij te besteden.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Luang Prabang


Dag 7: Luang Prabang - bezienswaardigheden bekijken

Vandaag maken we een tocht door de oude stad om de meeste hoogtepunten te bezoeken. We beginnen met het Royal Palace Museum, gebouwd in 1904 tijdens het Franse koloniale tijdperk voor koning Sisavang Vong en zijn familie. Vervolg onze reis naar Wat Mai, de grootste en rijkst versierde van de

tempels in Luang Prabang. Ga dan naar de prachtige Wat Xiengthong - vertegenwoordiger van de klassieke Laotiaanse architectuur.

'S Middags rijden we om de unieke Wat Visoun te bezoeken, volledig herbouwd na de vernietiging in 1887 door de binnenvallende Zwarte Vlaggen uit Zuid-China. Op de binnenplaats van Wat Visoun staat de Watermelon Stupa, die de vorm heeft van het fruit waar het zijn naam aan dankt. Ga dan naar het uitstekende Arts and Ethnology Centre, dat je meer inzicht geeft in de etnische mix en cultuur van Laos. Later op de dag gaan we naar de Phousi-heuvel om bij zonsondergang te genieten van het prachtige panoramische uitzicht over de stad.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Luang Prabang


Dag 8: Luang Prabang - alm geven - Kuang Si-waterval

Vanochtend wordt u vroeg (05:30 uur) wakker en neemt u deel aan het dagelijkse vroege ochtendritueel van in saffraan geklede monniken met hun zwarte aalmoes-gevende kommen die aanbiedingen krijgen van de lokale bevolking, inclusief de alomtegenwoordige plakkerige rijst. Terug naar het hotel voor het ontbijt.

Na een verfrissing verkennen we het ambachtelijke wooncentrum Ock Pop Tok met uitzicht op de Mekong-rivier, gelegen in een tropische Mekong-tuin. Ock Pop Tok betekent 'oost ontmoet west' en brengt de fascinerende wereld van traditioneel Laos-handwerk tot leven. Vervolg onze reis naar de Phosi-markt in de ochtend, waar je exotische dingen ziet zoals gedroogde buffelhuid, lokale thee en salpeter tussen de kippen, groenten en bergstammen.

Laos staat ook bekend om zijn traditionele ambachten, en vandaag maak je een wandeling om de Ban Ouay, Hmong Hill-stam en Ban Ou, Lowland Lao te bezoeken. Rijd verder naar de prachtige Kuang Si-waterval, waar u kunt spetteren in de poelen of langs de bospaden kunt lopen. U bent vrij om het Bear Rescue Center te bezoeken, dat uitsluitend afhankelijk is van partners, bedrijfssponsors en donaties van het publiek. Het kopen van T-shirt of andere koopwaar wordt ten zeerste aanbevolen om dit behoud te financieren. Terug naar de oude stad om te ontspannen.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Luang Prabang


Dag 9: Luang Prabang - Pak Ou Caves - ambachtelijke dorpen

Maak een ochtendcruise langs de Mekong-rivier, ongeveer twee uur stroomopwaarts van het centrum van Luang Prabang, en ontdek de talrijke Boeddhabeelden in Pak Ou Caves. Pak Ou (monding van de Ou-rivier) omvat de Tham Ting (onderste grot) en de Tham Theung (bovenste grot) zijn grotten met uitzicht op de oprichtersnaam Mekong River. Het is een groep grotten aan de rechterkant van de Mekong-rivier. Het is dan slechts een korte afstand van de grotten naar het dorp Ban Xang Hai om meer te weten te komen over LauLao (Lao-whisky) en LauHai (Lao-wijn).

Ga naar Ban Xangkhong, waar de Lue-volkeren van dit dorp vooral bekend staan ​​om Saa-papier, dat is gemaakt van snelgroeiende moerbeiboom die van nature door de boom wordt afgeworpen. Het papier is mooi en duurzaam, gemaakt in notitieboekjes, plakboeken, cadeauzakjes, kaarten, lantaarns, waaiers, dozen en kunst met ontwerpen geschilderd in goud.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Luang Prabang


Dag 10: Luang Prabang vertrek

Ontbijten in het hotel en genieten van vrije tijd voordat u naar de luchthaven rijdt om uw terugvlucht naar huis te halen.

Maaltijd: ontbijt

Goede reis en tot ziens!



Individuele Rondreis Laos 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203