Individuele Rondreis Laos 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Laos 10 dagen
Individuele Rondreis Laos 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Laos - Rondreizen

Individuele Rondreis Laos 10 dagen




Dag 1: Deelnemen aan een reis in Vientiane Aankomst in Vientiane en inchecken bij het hotel. Gelegen aan de oevers van de rivier de Mekong, is de hoofdstad van Laos een vriendelijke stad waar we verweerde Franse koloniale herenhuizen, prachtige tempels en dampende noedelkraampjes vinden. Een Beer Lao bij de rivier bij zonsondergang is de beste manier om de dag af te sluiten, je avontuur te beginnen en je mede-ontdekkingsreizigers te ontmoeten.


Dag 2: In Vientiane, verken de hoofdstad; vrije middag Vanmorgen nemen we een sightseeingtour door de stad. Dit is een laagbouw, aantrekkelijke hoofdstad met rode daken, met een Frans gevoel en een ontspannen sfeer. We verkennen enkele van de beste bezienswaardigheden, waaronder de Victory Gate, een triomfboog met een goed uitzicht over de stad, de That Luang-stupa waarvan wordt gezegd dat deze een haar van de Boeddha bevat, en Wat Sisaket, een prachtige tempel vol met mooie Boeddha-afbeeldingen. Deze middag is vrijgelaten voor verdere verkenning. Het is mogelijk om het nabijgelegen Boeddha Park te bezoeken, een uitgestrekte groene uitgestrektheid op slechts 30 minuten van de stad met een verleidelijke selectie van boeddhistische en hindoeïstische beelden. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om het COPE Museum te bezoeken, een organisatie zonder winstoogmerk die is opgericht om prothetische ledematen te leveren aan de vele slachtoffers van de niet-ontplofte verordening (UXO) die zijn achtergelaten door de oorlog in Vietnam. Het museum doet uitstekend werk door een deel van de achtergrond van de bombardementencampagne te geven, samen met het belangrijke werk dat de COPE-stichting doet. De meesten melden dat het een ontnuchterende, emotionele maar lonende ervaring is die het begrip van dit fascinerende land vergroot.


Dag 3: Rit naar Vang Vieng, vrije namiddag Vanmorgen maken we de korte rit van drie tot vier uur naar Vang Vieng. Er zijn onderweg een aantal interessante stops, waaronder een bezoek aan het Sa-papierproject waar traditioneel papier wordt gemaakt van de schors van een moerbeiboom. Bij aankomst in Vang Vieng is de middag vrij gelaten om onze nieuwe omgeving te verkennen. We raden aan om vanavond een korte wandeling naar de rivieroever te maken, op tijd voor zonsondergang, waar er een aantal plekken zijn waar u kunt zitten en genieten van een dramatisch landschap. Kijk hoe mensen de rivier afdrijven terwijl de zon achter de bergen begint te zinken en de lucht een diep verbrande sinaasappel kleurt, zorg er wel voor dat je een camera meeneemt om wat zonsondergangsnaps te vangen.


Dag 4: Vrije dag in Vang Vieng. Optioneel bezoek aan grotten of kajakken op Nam Song River Vang

Vieng heeft een idyllische omgeving. Het ligt aan de oevers van de Nam Song-rivier en wordt omgeven door een lappendeken van weelderige rijstvelden en tegen een achtergrond van torenhoge grillige kalkrotsen. Ooit bekend als een feeststad voor backpackers, heeft het huidige Vang Vieng zichzelf opnieuw uitgevonden als de thuisbasis van avontuurlijke reizen in Laos, waar de omgeving zich leent voor een scala aan activiteiten voor iedereen, van informele wandelaars tot adrenaline-sensatiezoekers . Aangezien er genoeg keuze is, is het vandaag vrijgelaten om te kiezen uit een aantal optionele excursies, zoals een begeleide wandeling langs rijstvelden naar nabijgelegen minderheidsdorpen, een bezoek aan het 2 km lange ondergrondse grottennetwerk, zip-bedrading door de bosluifel of kajakken langs de zachte Nam Song-rivier.


Dag 5: Schilderachtige rit naar Luang Prabang die bergpassen oversteekt. Zonsondergangbezoek aan Mount Phousi Vandaag brengen we een volledige dag door in noordelijke richting naar Luang Prabang. De reis slingert zich een weg naar het bergachtige gebied van centraal Laos, langs gammele dorpjes die aan de kant van de bergweg vastklampen en over verschillende hoge passen met een prachtig uitzicht van 360 graden. Er zullen regelmatig pauzes op de rit zijn, stoppen voor een drankje in een Hmong-dorp en voor foto's bovenop de hoge passen waar we overheen rijden. We zijn van plan laat in de middag aan te komen in Luang Prabang. Luang Prabang staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en ligt in een vallei met weelderige glooiende heuvels en ligt aan de samenvloeiing van twee rivieren, de Khan en de machtige Mekong. Invloed van de Franse bezetters is overal in de stad te vinden, met grote witgekalkte Indochinese villa's langs de lommerrijke straten, die vreemd genoeg een aanvulling vormen op de gouden wats (tempels) die om bijna elke hoek te vinden zijn. De tijd beweegt zich hier zo langzaam dat het bijna stilstaat, en een must-do is om een ​​Lao-koffie te pakken, buiten een van de vele cafés te gaan zitten en gewoon de wereld voorbij te zien gaan, in traditionele Lao-stijl. Vanavond is er de kans om naar de nabijgelegen berg Phousi te lopen en de 328 treden te beklimmen op tijd voor zonsondergang, met een prachtig panoramisch uitzicht over deze slaperige stad en daarbuiten.


Dag 6: ochtendwandeling door Luang Prabang, middag vrij Vandaag gaan we Luang Prabang van dichterbij bekijken. Alle belangrijke bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar en we krijgen de kans om rond de verschillende wats (tempels) te lopen, waaronder de prachtige Wat Xieng Thong (de Gouden Tempel gebouwd in 1559), die opvallend is gedecoreerd in schitterende rode en gouden ontwerpen , met een imposant pannendak en mozaïek drakenmotieven. We bezoeken ook Wat Sen en het Royal Palace Museum. Daarna gaan we aan boord van een traditionele langstaartboot voor de korte reis langs de Mekong-rivier naar Pak Ou Caves. Hier zijn een aantal trappen te beklimmen

terwijl we de kalkstenen kliffen beklimmen om het heilige boeddhistische heiligdom te bereiken. Hoewel nu verlaten door de monniken, is er een altaar voor het branden van wierook, bloemenoffers en talloze rotsplanken vol met duizenden Boeddha-afbeeldingen in alle soorten en maten. Na terugkeer in Luang Prabang is de rest van de middag vrij te besteden.


Dag 7: Bezoek vanuit Luang Prabang de Kuang Si-watervallen; optionele middagfiets naar Lao Loum dorp Vanmorgen reizen we met de bus naar de prachtige Kuang Si watervallen, ongeveer 45 minuten van Luang Prabang. Via beboste heuvels en verschillende etnische minderheidsdorpen komen we aan bij de kalkstenen watervallen die in verschillende turquoise poelen beneden stromen. Terugkerend naar Luang Prabang, is er de mogelijkheid om 's middags een fietstocht te maken naar het Lao Loum-dorp in Ban Phanom. Ongeveer 6 km van Luang Prabang golft de weg zachtjes door een gecultiveerd landschap en komt aan in een goed onderhouden schilderachtig dorp aan de oevers van de Nam Khan-rivier. We zullen tijd doorbrengen met het ontmoeten van de lokale bevolking en wat meer leren over het dagelijkse leven op het platteland van Lao voordat we terugkeren naar Luang Prabang voor een welverdiende Beer Lao.


Dag 8: Trip eindigt in Luang Prabang Je trip eindigt vanmorgen na het ontbijt in Luang Prabang.



Individuele Rondreis Laos 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203