Individuele Rondreis Laos 11 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Laos 11 dagen
Individuele Rondreis Laos 11 dagen
Bestemming: Rondreizen Laos - Rondreizen

Individuele Rondreis Laos 11 dagen




Dag 1: Vientiane: Als u vandaag in Vientiane aankomt, krijgt u de kans om u op te frissen voordat u de middag doorbrengt met het ontdekken van enkele van de geneugten van de slaperige hoofdstad van Laos. Begin met de oudste tempel in Vientiane, Wat Sisaket met duizenden miniatuur Boeddhabeelden en de voormalige koninklijke tempel Wat Prakeo, die nu dienst doet als museum voor kunst en antiek. Reis Lanexang Avenue op om enkele foto's te maken van het imposante Patuxai-monument, dat lijkt op de Arc de Triomphe in Parijs. Vervolg uw weg door Rue Singha 23 naar het nationale icoon van Laos en het belangrijkste religieuze gebouw, de gouden stoepa van That Luang. Eindig bij het prachtige COPE Exhibition Centre, gemaakt om de voortdurende problemen van niet-ontplofte landmijnen die zijn achtergelaten door de oorlog in Vietnam te belichten. 


Dag 2: Vientiane - Oudomxay: Een korte vlucht vanmorgen brengt u naar het marktstadje Oudomxay, gelegen in het verre verre noorden van het land, dichtbij de Chinese grens. Bij aankomst rijdt u vervolgens de korte afstand naar het prachtige rivierdorp Muang La, beroemd om zijn warmwaterbronnen en de thuisbasis van een van de best bewaarde geheimen van Laos, het prachtige Muang La Resort. Hier kunt u de rest van de dag ontspannen met een traditionele massage of loungen in de natuurlijke warmwaterbronnen. 


Dag 3: Oudomxay: vertrek met een 4WD-voertuig naar Pak Khai, een aangename rit van 15 minuten met een prachtig uitzicht op de Pak Nam-rivier, de rijstterrassen en een aantal kleine dorpjes. Bij aankomst begin je met wandelen langs een klein lokaal pad, een ideale gelegenheid om lokale boeren te ontmoeten en meer te leren over het leven in deze afgelegen landelijke landschappen. Aangekomen in het prachtige Khamu-dorp Ban Phavie op tijd voor een picknicklunch, wordt de middag hervat met een wandeling naar een lokale waterval, waar je kunt ontspannen in de heldere watervallen voordat je terugkeert naar de voertuigen en terugrijdt naar Muang La. 


Dag 4: Oudomxay - Muang Khua - Nong Khiaw: vanochtend gaat u verder naar de rivierstad Muang Khua en stapt u aan boord van een lokale privéboot voor een onvergetelijke cruise over de Nam Ou-rivier. Na ongeveer twee en een half uur stappen we uit en gaan we aan boord van een minibusje voor een korte trip om de nieuwe Nam Ou waterkrachtdam te passeren, voordat we aan boord gaan van een tweede boot naar Nong Khiaw. Dit specifieke deel van de rivier slingert zich een weg door een behoorlijk spectaculair landschap en passeert onderweg een aantal afgelegen dorpen, waaronder Ban Sob Jaem, een Khmu en Hmong-dorp dat alleen per boot bereikbaar is. Als u laat in de middag Nong Khiaw bereikt, krijgt u de gelegenheid om een ​​korte fietstocht te maken naar de pittoreske kalksteengrotten in de buurt. 


Dag 5: Nong Khiaw - Luang Prabang: Als u vanmorgen over de weg naar het zuiden gaat, komt u langs de charmante oude stad Luang Prabang, de oude koninklijke hoofdstad van Laos en een van de best bewaarde geheimen van Zuidoost-Azië. De rit volgt het prachtige glooiende landschap, biedt een tijdloos uitzicht op de rijstvelden en de prachtige Nam Ou-rivier en stopt onderweg om de beroemde kalksteengrotten bij Pak Ou te bewonderen. De thuisbasis van zo'n 4.000 beelden van de Boeddha, deze grote pelgrimsoord is bezaaid met een opmerkelijke verzameling figuren in alle soorten en maten. Aankomst rond lunchtijd in de oude hoofdstad, de rest van de dag is gratis. 


Dag 6: Luang Prabang: strek uw benen tijdens een ochtendwandeling door de achterafstraatjes van Luang Prabang, een prachtig UNESCO-werelderfgoed. Een bezoek aan het Royal Palace Museum biedt een verhelderend overzicht van de stad en haar lokale geschiedenis voordat u de rustige zijstraten volgt naar het prachtige historische Huan Chuan Heritage House. Na een verfrissende ijsthee in de tuinen, zie Wat Xiengthong met zijn dak dat laag naar de grond zwaait, de architectuur van deze tempel vertegenwoordigt het beste de klassieke Luang Prabang-stijl. Bezoek ten slotte het uitstekende 'Traditional Arts and Ethnology Centre', dat een goed inzicht geeft in de rijke en diverse etnische en culturele mix van Laos. 


Dag 7: Luang Prabang: Een kookles in de ochtend biedt de kans om de lokale markt te bezoeken met een deskundige chef-kok, die u vervolgens leert hoe u van die ingrediënten een heerlijke lunch maakt. Als u vanmiddag de stad uitrijdt, bezoekt u enkele van de lokale etnische dorpen, voordat u doorgaat naar de prachtige Kuang Si-waterval. Een bezoek aan een reddingscentrum naast de watervallen geeft informatie over het essentiële werk dat wordt gedaan om de zeldzame Aziatische zwarte beer te beschermen en te rehabiliteren, voordat hij op tijd terugkeert naar Luang Prabang voor een begeleide zonsondergangtour door de tempel van Wat Phabath Tai. 


Dag 8: Luang Prabang - Pakse - Champasak: Een vroege vlucht naar het zuiden brengt u naar Pakse, aan de samenvloeiing van de Mekong en de Don Rivieren. Vanaf hier ga je verder naar Champasak, de toegangspoort tot het fantastische UNESCO-werelderfgoed Wat Phou, een oud Khmer-religieus complex dat dateert uit de 5e eeuw. Deze dramatisch gelegen ruïnes uit de 11e-13e eeuw, een centrum van de boeddhistische eredienst van Theravada, zijn een van de hoogtepunten van elke reis naar Laos. Vanmiddag neemt u dan een boot naar het eiland Don Daeng, waar u de rest van de dag vrij kunt ontspannen en genieten op uw gemak. 


Dag 9: Champasak: Aan boord van een lokale privéboot maak je vanochtend een tour door enkele van de spectaculaire 4000 eilanden van de adembenemende Si Pan Don-archipel. Dit spectaculaire landschap, dat een prachtige ligging aan de rivier is, presenteert Laos op zijn meest serene tijd en tijdens de lunch arriveert u op het pittoreske eiland Don Khone. Vanmiddag krijgt u de kans om het eiland per fiets te verkennen, de route van de oude verlaten koloniale spoorlijn te volgen en de oude Franse gebouwen en de fascinerende watervallen van de Li Phi-watervallen te bewonderen. 


Dag 10: Champasak: een vrije dag om te ontspannen bij het zwembad, of huur fietsen om het eiland en zijn betoverende dorpjes verder te verkennen. 


Dag 11 Champasak - Pakse: U zult een korte rit hebben om vandaag terug te keren naar Pakse en op tijd aankomen voor uw verdere vlucht. 



Individuele Rondreis Laos 11 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203