Individuele Rondreis Laos 12 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Laos 12 dagen
Individuele Rondreis Laos 12 dagen
Bestemming: Rondreizen Laos - Rondreizen

Individuele Rondreis Laos 12 dagen




Dag 1: Luang Prabang aankomst

Welkom in Luang Prabang, diep beïnvloed door de Fransen, verdient ongetwijfeld de titel van UNESCO-werelderfgoed, deze prachtige stad in Laos mag onder geen enkele voorwaarde worden gemist. Gelegen op het schiereiland gevormd door de Mekong en de Nam Khan-rivier, is Luang Prabang een perfecte plek om te ontspannen, lekker te eten en te genieten van het landschap. Deze relatief kleine, met palmen omzoomde plaats staat vol met fantastische koloniale villa's, eersteklas restaurants, coffeeshops en prachtige boeddhistische tempels. Het is een perfecte bestemming als u aan het beslissen bent waar u heen wilt reizen in Laos.

Ontmoet je gids en wordt overgebracht naar het hotel om in te checken (inchecktijd vanaf 14:00 uur). De rest van de dag is vrij te besteden.

Maaltijden: niet beschikbaar

Accommodatie: Hotel in Luang Prabang


Dag 2: Luang Prabang stadstour

Vandaag maken we een tocht door de oude stad om de meeste hoogtepunten te bezoeken. We beginnen met het Royal Palace Museum, gebouwd in 1904 tijdens het Franse koloniale tijdperk voor koning Sisavang Vong en zijn familie. Vervolg onze reis naar Wat Mai, de grootste en rijkst versierde tempel in Luang Prabang. Ga dan naar de prachtige Wat Xiengthong - vertegenwoordiger van de klassieke Laotiaanse architectuur.

'S Middags rijden we om de unieke Wat Visoun te bezoeken, volledig herbouwd na de vernietiging in 1887 door de binnenvallende Zwarte Vlaggen uit Zuid-China. Op de binnenplaats van Wat Visoun staat de Watermelon Stupa, die de vorm heeft van het fruit waar het zijn naam aan dankt. Ga dan naar het uitstekende Arts and Ethnology Centre, dat je meer inzicht geeft in de etnische mix en cultuur van Laos. Later op de dag gaan we naar de Phousi-heuvel om bij zonsondergang te genieten van het prachtige panoramische uitzicht over de stad.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Luang Prabang


Dag 3: Luang Prabang - alm geven - Kuang Si-waterval

Vanochtend wordt u vroeg (05:30 uur) wakker en neemt u deel aan het dagelijkse vroege ochtendritueel van in saffraan geklede monniken met hun zwarte aalmoes-gevende kommen die aanbiedingen krijgen van de lokale bevolking, inclusief de alomtegenwoordige plakkerige rijst. Terug naar het hotel voor het ontbijt.

Na een verfrissing verkennen we het ambachtelijke wooncentrum Ock Pop Tok met uitzicht op de Mekong-rivier, gelegen in een tropische Mekong-tuin. Ock Pop Tok betekent 'oost ontmoet west' en brengt de fascinerende wereld van traditioneel Laos-handwerk tot leven. Vervolg onze reis naar de Phosi-markt in de ochtend, waar je exotische dingen ziet zoals gedroogde buffelhuid, lokale thee en salpeter tussen de kippen, groenten en bergstammen.

Laos staat ook bekend om zijn traditionele ambachten, en vandaag maak je een wandeling om de Ban Ouay, Hmong Hill-stam en Ban Ou, Lowland Lao te bezoeken. Rijd verder naar de prachtige Kuang Si-waterval, waar u kunt spetteren in de poelen of langs de bospaden kunt lopen. U bent vrij om het Bear Rescue Center te bezoeken, dat uitsluitend afhankelijk is van partners, bedrijfssponsors en

donaties van het publiek. Het kopen van T-shirt of andere koopwaar wordt ten zeerste aanbevolen om dit behoud te financieren. Terug naar de oude stad om te ontspannen.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Luang Prabang


Dag 4: Luang Prabang - Pak Ou-grot - Nong Kiaw

Maak een ochtendcruise langs de Mekong-rivier, ongeveer twee uur stroomopwaarts van het centrum van Luang Prabang, en ontdek de talrijke Boeddhabeelden in Pak Ou Caves. Pak Ou (monding van de Ou-rivier) omvat de Tham Ting (onderste grot) en de Tham Theung (bovenste grot) zijn grotten met uitzicht op de oprichtersnaam Mekong River. Het is een groep grotten aan de rechterkant van de Mekong-rivier. Het is dan slechts een korte afstand van de grotten naar het dorp Ban Xang Hai. We stoppen hier om meer te weten te komen over LauLao (Lao-whisky) en LauHai (Lao-wijn).

Vervolg onze rit naar Nong Khiaw, een klein charmant stadsnest aan de oever van de rivier. Check in hotel en ontspan.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Nong Khiaw


Dag 5: Nong Kiaw - Muang Ngoi-boottocht

We verlaten Nong Khiaw om 8:30 uur en varen de rivier op via een traditionele lange boot. Onderweg stoppen we om verschillende etnische dorpen te bezoeken. We passeren eigenlijk eerst Muang Ngoi en brengen een bezoek aan het dorp Ban Sop Jam. Dit dorp staat bekend om zijn traditionele Laotiaanse zijde- en katoenweverij, hier kunt u wat mooi textiel kopen als u dat wilt.

Na wat tijd in het dorp doorgebracht te hebben, keren we ons om en keren terug stroomafwaarts terug naar Muang Ngoi. Bij aankomst nemen we de tijd om een ​​pauze en een kopje koffie te nemen voordat we een kleine trektocht maken die ons door een prachtig landschap leidt dat bestaat uit kalkstenen kliffen, bergen en rijstvelden.

Tijdens de trektocht bezoeken we een historische grot die tijdens de tweede oorlog in Indochina door de lokale bevolking werd gebruikt als schuilkelder. Bij terugkomst in Muang Ngoi gaan we aan boord van onze boot voor de cruise terug de rivier af terwijl we de prachtige zonsondergang over Nong Khiaw bekijken en net voor het donker terugkomen.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Nong Khiaw


Dag 6: Nong Kiaw - Luang Nam Tha

Verlaat Nong Kiaw voor een rit naar Luang Namtha (6-7 uur), waar mensen tijd doorbrengen in Luang Namtha om gebruik te maken van de mogelijkheid om te trekken in het omliggende schitterende landschap en dit is een bergachtig gebied van Laos dat ook bezaaid is met etnische dorpen . Nam Ha NPA is het nationale beschermde gebied rond Luang Namtha en is ook een van de gemakkelijkste natuurreservaten om te bezoeken als je in Laos bent. Het park is bedekt met weelderige bossen en oerwouden en er zijn ook verschillende lokale dorpen waar de etnische minderheden Khamu, Akha en Lao Huay wonen.

Bij aankomst neemt onze gids je mee door de stad.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Luang Namtha


Dag 7: Luang Nam Tha - Nalan-dorp

Het pad begint bij Doiluckkham, ongeveer 20 km van de stad Laung Namtha. Vanaf hier stijgt het pad door 10-20 jaar oud secundair bos totdat het uitkomt in het hooggelegen junglebos van Nam Ha NPA. Het pad biedt een geweldig uitzicht omdat het uitkomt langs een bergkam voordat het weer het bos in gaat. De bomen zijn hier veel ouder en vormen al lang een belangrijk onderdeel van de natuurlijke geschiedenis van het gebied waar je doorheen trekt.

Een smakelijke picknicklunch in Lao-stijl wordt genoten in het koele hooggelegen bos of in de schaduw van een rieten hut. Vroeg in de middag vinden de trekkers in het Nalan gemeenschapsbos. Je komt aan in Nalan, dat het dorp ASEAN Standard of Community Based Tourism 2018 heeft toegekend. Na het inchecken bij je gastgezin heb je tijd om door het dorp te lopen en meer te weten te komen over hun levensstijl, cultuur en traditionele. Na het diner met lokale gerechten zult u genieten van toeristische activiteiten aangeboden door de gemeenschap.

Maaltijden: ontbijt, picknicklunch en diner

Accommodatie: gastgezin delen


Dag 8: Nalan Village - Chalernsouk of Nalue Village - Luang Namtha

In de ochtend heb je nog tijd om het dorp te bezoeken en Lao Coffee te testen met bamboe bekers. Na het ontbijt hebben we op deze dag twee opties als: de eerste wandelroute bergopwaarts door bos. Onderweg wordt een traditionele lunch bereid op het bospad. Daarna maak je een gemakkelijke wandeling van twee uur langs de berghelling tot je aankomt, waar je chauffeur op je wacht en je terugbrengt naar Luang Namtha.

De tweede optie volgt de Nam Ha-rivier door het dorp Nalan Tai Village en verder door de open gecultiveerde gebieden van de Lanten-bevolking, die lokale dorpsbewoners zijn. We verlaten de Nam Ha-rivier terwijl het pad een paar uur gestaag klimt. Dit is het meest uitdagende deel van het pad, maar ook het mooiste, omdat het door tribunes van eeuwenoude bomen loopt, zo'n vijfhonderd jaar oud, die een hoge, dichte luifel creëren die rijk is aan vogels. We hoeven maar rustig te pauzeren om het bos tot leven te zien komen met een gemengd koor van vogels en insecten. Vanaf de top van de bergkam liggen spectaculaire noordelijke uitzichten voor je, met Luang Namtha in de verte zichtbaar. De laatste afdaling voert de groep langs hooggelegen rijstvelden en gecultiveerde gebieden die worden onderhouden door de mensen van het dorp Namlue. Het pad wordt hier steiler en kan glad zijn na regen. Maar een zorgvuldig tempo met degelijk schoeisel brengt je veilig naar het dorp Namlue, waar Lantan en Khmu-mensen samen leven. En dat is waar u uw trektocht beëindigt en laat in de middag terugkeert naar Luang Namtha per Tuk Tuk om een ​​reis af te sluiten waarvan we vertrouwen dat u die met plezier zult onthouden.

Maaltijden: ontbijt en picknicklunch

Accommodatie: Hotel in Luang Namtha


Dag 9: Luang Nam Tha - Huay Xay

Geniet van de vrije ochtend en dan rijden we naar Huay Xay, de grensstad met Thailand. Check in hotel en ontspan.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Luang Namtha


Dag 10: Huay Xay - cruise naar Pak Beng

09:00 en 09:15 uur: het team van de boot haalt je op bij het hotel tussen de cruises door. 12:00 uur: Lunch wordt aan boord geserveerd. Je proeft traditioneel Lao-eten met verschillende gerechten.

14:00 uur: De eerste stop is om een ​​Hill Tribe Village langs de Mekong River te bezoeken. Onze gids zal de manier van leven en de oorsprong van deze plattelandsbevolking uitleggen. Omdat de stam klein is, vragen we u speciale aandacht om de privéruimte van de bewoners tijdens het bezoek te respecteren.

'S Middags bent u vrij om aan boord te ontspannen en wat lokale snacks en vers fruit te proeven.

16.30 uur: De boot komt aan in Pakbeng voor zonsondergang, waar u zich voor de nacht terugtrekt in uw accommodatie.

Maaltijden: ontbijt en lunch

Accommodatie: Hotel in Pak Beng


Dag 11: Pakbeng - cruise naar Luang Prabang

8:00 uur: De boot verlaat Pakbeng. De boot vertrekt weer voor een dag met indrukwekkende natuurlandschappen langs de rivier. 'S Middags zijn er 2 haltes gepland. Gebruik je vrije tijd in de ochtend om wat vragen te stellen over Luang Prabang en Laos de gids.

12.30 uur: Lunch wordt aan boord geserveerd. Je proeft traditioneel Lao-eten met verschillende gerechten.

13:00 uur: Na de lunch is de eerste stop in Pak Ou om de beroemde Pak Ou-grotten (Tham Ting) en zijn duizenden Boeddhabeelden te bezoeken. ”

14.30 uur: Volgende stap, het Lao Lao-dorp, beter bekend als het Whisky Village.

Daarin zal de gids informatie geven over de lokaal gemaakte rijstwhisky en je krijgt de kans om het te proeven als je dat wilt.

Je hebt ook tijd om te genieten van de charme van dit kleine en authentieke dorp, de tempel en lokale ambachtslieden.

U krijgt voor aankomst een aantal lokale snacks en vers fruit.

Je komt rond 16.30 uur aan in Luang Prabang.

Maaltijden: ontbijt en lunch

Accommodatie: Hotel in Luang Prabang


Dag 12: vertrek Luang Prabang

Ontbijten in het hotel en genieten van vrije tijd voordat u naar de luchthaven rijdt om uw terugvlucht naar huis te halen.

Maaltijd: ontbijt.

Goede reis en tot ziens!



Individuele Rondreis Laos 12 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203