Individuele Rondreis Laos 13 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Laos 13 dagen
Individuele Rondreis Laos 13 dagen
Bestemming: Rondreizen Laos - Rondreizen

Individuele Rondreis Laos 13 dagen




Dag 1: Luang Prabang - aankomst

Welkom in Luang Prabang, diep beïnvloed door de Fransen, verdient ongetwijfeld de titel van UNESCO-werelderfgoed, deze prachtige stad in Laos mag onder geen enkele omstandigheden worden gemist. Gelegen op het schiereiland gevormd door de Mekong en de Nam Khan-rivier, is Luang Prabang een perfecte plek om te ontspannen, lekker te eten en te genieten van het landschap. Deze relatief kleine, met palmen omzoomde plaats staat vol met fantastische koloniale villa's, eersteklas restaurants, coffeeshops en prachtige boeddhistische tempels. Het is een perfecte bestemming als u aan het beslissen bent waar u heen wilt reizen in Laos.

Ontmoet je gids en wordt overgebracht naar het hotel om in te checken (inchecktijd vanaf 14:00 uur). De rest van de dag is vrij te besteden.

Accommodatie: Hotel in Luang Prabang


Dag 2: Luang Prabang - Pak Ou-grotten - stadstour

Maak een ochtendcruise langs de Mekong-rivier, ongeveer twee uur stroomopwaarts van het centrum van Luang Prabang, en ontdek de talrijke Boeddhabeelden in Pak Ou Caves. Pak Ou (monding van de Ou-rivier) omvat de Tham Ting (onderste grot) en de Tham Theung (bovenste grot) zijn grotten met uitzicht op de oprichtersnaam Mekong River. Het is een groep grotten aan de rechterkant van de Mekong-rivier. Het is dan slechts een korte afstand van de grotten naar het dorp Ban Xang Hai om meer te weten te komen over LauLao (Lao-whisky) en LauHai (Lao-wijn). Ga naar Ban Xangkhong, waar de Lue-volkeren van dit dorp vooral bekend staan ​​om Saa-papier, dat is gemaakt van snelgroeiende moerbeiboom die van nature door de boom wordt afgeworpen. Het papier is mooi en duurzaam, gemaakt in notitieboekjes, plakboeken, cadeauzakjes, kaarten, lantaarns, waaiers, dozen en kunst met ontwerpen geschilderd in goud.

Vervolg onze reis naar Wat Mai, de grootste en rijkst versierde tempel in Luang Prabang. Ga dan naar de prachtige Wat Xiengthong - vertegenwoordiger van de klassieke Laotiaanse architectuur. Later op de dag gaan we naar de Phousi-heuvel om bij zonsondergang te genieten van het prachtige panoramische uitzicht over de stad.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Luang Prabang


Dag 3: Luang Prabang - alm geven - Kuang Si-waterval

Vanochtend wordt u vroeg (05:30 uur) wakker en neemt u deel aan het dagelijkse vroege ochtendritueel van in saffraan geklede monniken met hun zwarte aalmoes-gevende kommen die aanbiedingen krijgen van de lokale bevolking, inclusief de alomtegenwoordige plakkerige rijst. Terug naar het hotel voor het ontbijt.

We beginnen onze reis met het Royal Palace Museum, gebouwd in 1904 tijdens het Franse koloniale tijdperk voor koning Sisavang Vong en zijn familie. Vervolg onze reis naar de Phosi-markt in de ochtend, waar u een dergelijk divers aanbod zult zien, zoals gedroogde buffelhuid, lokale thee en salpeter tussen de kippen, groenten en bergstammen.

Laos staat ook bekend om zijn traditionele ambachten, en vandaag maak je een zachte trektocht om de Ban Ouay, Hmong Hill-stam en Ban Ou, Lowland Lao te bezoeken. Rijd verder naar de prachtige Kuang Si-waterval, waar u kunt spetteren in de poelen of langs de bospaden kunt lopen. je bent

U bent vrij om het Bear Rescue Center te bezoeken, dat uitsluitend afhankelijk is van partners, bedrijfssponsors en donaties van het publiek. Het kopen van T-shirt of andere koopwaar wordt ten zeerste aanbevolen om dit behoud te financieren. Terug naar de oude stad.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Luang Prabang


Dag 4: Luang Prabang - Phonsavan

Vervolg onze reis naar Phonsavan (ongeveer 8-9 uur) door het ongerepte platteland van Laos. Dit is een lange rit met een spectaculair uitzicht op het regenwoud van Laos en de bergketens. Bij aankomst inchecken bij uw hotel en ontspannen.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Phonsavan


Dag 5: Phonsavan - Plain of Jars

Breng de ochtend door met het verkennen van het mysterieuze archeologische wonderland: de Vlakte der Kruiken.

Begin de dag met een uitstapje naar de bruisende centrale markt van Phonsavan. Bezoek de MAG-tentoonstelling en ga vervolgens naar de Vlakte der Kruiken. Verken Site 1 van het oude en mysterieuze

Plain of Jars: een betoverende archeologische vindplaats, waar honderden grote stenen potten verspreid over het plateau liggen. 'S Middags ontdekken we Site 2 en Site 3 op de verschillende locatie en de reis om ze te bereiken biedt een glimp van enkele typische lokale dorpen. We komen later op de middag terug naar het hotel en hebben een paar uur om te genieten van de hotelfaciliteiten en de rust van dit kleine stadje.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Phonsavan


Dag 6: Phonsavan - Vang Vieng

Na het ontbijt en de verfrissing uitchecken we en rijden we naar Vang Vieng (6 uur), een klein charmant stadje aan de oever van de Nam Song-rivier met een karstgebergte. Aankomst, inchecken en ga naar de biologische boerderij om kennis te krijgen van natuurlijke materialen en traditionele methoden voor het telen van gewassen en het fokken van dieren, zonder chemicaliën of kunstmest te gebruiken. Terug naar het hotel om te ontspannen.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Vang Vieng


Dag 7: Vang Vieng - kajakken - speleologie

Vandaag ontdekken we de natuurschoon van Vang Vieng. We worden binnenkort overgebracht naar het Khmu-dorp Viengsamay, ongeveer 10 km ten noorden van Vang Vieng. Vanaf hier peddelen we stroomafwaarts de Nam Song River.

We rijden naar de Tham Phoukham-grot, de prachtige en beroemde kalksteengrotten van het land, omringd door bos. Onderweg ontmoet je lokale dorpelingen en leer je over hun dagelijkse levensstijl. Er is een klein natuurlijk zwembad genaamd Blue Lagoon voor de grotten waar u kunt zwemmen en uzelf kunt verfrissen van de hitte. Daarna doen we de zipline ongeveer een uur om te genieten van een fascinerend landschap.

Vervolgens gaan we naar de Tham Jang-grot, het huis voor migrerende mensen, die zich in de buurt van het zuidelijke Meuang Xong-dorp in de stad vestigden om groenten te verbouwen. De lokale bevolking strompelde tijdens de burgeroorlog de grot binnen, terwijl ze hun toevlucht zochten diep in het bos.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Vang Vieng


Dag 8: Vang Vieng - rit naar Vientiane

Geniet van de vrije ochtend en dan rijden we naar Vientiane (4 uur), de hoofdstad van Laos, aankomen en inchecken.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Vientiane


Dag 9: Vientiane - stadstour

Vandaag hebben we een volledige dag om Vientian te verkennen - de charmante en fascinerende hoofdstad van Laos, een van de klassieke Indo-Chinese steden die exotische beelden oproepen, met zijn intrigerende mix van Lao, Thaise, Chinese, Vietnamese, Franse, Amerikaanse en Sovjet-invloeden . Ons bezoek brengt je naar de belangrijkste bezienswaardigheden: Nationaal Museum, Wat Sisaket, de oudste nog bestaande tempel van de stad met duizenden zilver- en porseleinbeelden in het glorieus authentieke tempelcomplex dat je een blik biedt in de Vientiane van het verleden, de volgende stop is Haw Phra Kaeo. Deze grote tempel is zowel van binnen als van buiten prachtig en werd gebouwd om de beroemde Emerald Buddha te huisvesten op binnenplaatsen vol met frangipanibomen. Vervolgens is het bezoek Pha That Luang, de gigantische gouden stoepa is een bezienswaardigheid om te zien, aangezien het heldere goud een scherp contrast vormt met de puur blauwe lucht. Daarna ga je de Arc De Triomphe van Laos, Patuxai beklimmen. De enorme boog heeft een prachtig mozaïek betegeld plafond en eenmaal bovenaan kun je kilometers rond Vientiane zien. 'S Middags maken we een tour van een halve dag naar Buddha Park, ook wel bekend als Xieng Khuan (en andere spellingsvarianten), een beeldenpark op 25 km ten zuidoosten van Vientiane.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Vientiane


Dag 10: Vientiane - vlucht naar Pakse - Wat Phou-ruïnes - Bolaven-plateau

We nemen een ochtendvlucht naar Pakse, als je wat ronddwaalt, ontdek je al snel oude Franse koloniale gebouwen, een Vietnamese wijk, boeddhistische en Chinese tempels en een oude katholieke kerk, of je kunt zitten en een vers gezette Bolaven-koffie drinken of Laotiaanse thee terwijl je mensen en het leven voorbij ziet gaan.

Bij aankomst ontmoet je je gids en rijd je naar de unieke Wat Phou-tempel van Khmer van Wat Phou die het majestueuze pre-Angkoriaanse 10e-eeuwse tempelcomplex ruïneert. Je hebt tijd om het museum op de ruïne te bekijken, naar de hoogste tempel te lopen en zoveel foto's te maken als je maar wilt. Op de top van de berg staat een 15 meter hoge monoliet, wat de belangrijkste reden is voor de plaats van de tempel, omdat dit een natuurlijke lingam of symbool is van de hindoegod Shiva.

Ga naar Bolaven Plateau, een bergachtig gebied met tientallen bergstammen, watervallen en koffie- en theeplantages. Onze eerste stop zijn de Tad Fane-watervallen, een set van twee 120 meter hoge watervallen gevormd door het samenvloeiende water van de Champy- en Pak Koot-rivieren. Deze indrukwekkende watervallen liggen aan de rand van het beschermde gebied Dong Hua Sao, op 38 km van Paksé. We gaan verder naar de indrukwekkende Tad Yuang-waterval met zijn dubbele torrents die ongeveer 40 meter vallen en de weelderige jungle instromen. Terug naar Pakse voor een overnachting.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Pakse


Dag 11: Pakse - Siphandone - Khong-eiland

Vandaag rijden we verder naar het zuiden (ongeveer 4 uur) voor een korte rit langs de binnenwateren om Siphandone te verkennen. Tijdens het regenseizoen bereikt de Mekong rivier een breedte van 14 km, het breedste bereik van de rivier langs de 4.350 km lange reis van het Tibetaanse plateau naar de Oostzee (Bien Dong); als de rivier zich terugtrekt, laat hij duizenden eilanden en eilandjes achter.

Bij de Ban Nakasang-pier maken we een korte boottocht om de omliggende eilanden Done Det en Done Som te bezoeken voor een kijkje in de traditionele levensstijl van de vissers. Ga verder naar het Khone-eiland en wandel langs de oude spoorweg die in 1897 door de Fransen is aangelegd om de krachtige stroomversnellingen te omzeilen bij het vervoer van goederen uit Cambodja. Ga verder naar de Sumphamith-waterval (Liphi-waterval). Ga verder met de auto om de prachtige Khone Phapheng-waterval te bezoeken, de grootste waterval langs de Mekong-rivier. Een breuklijn veroorzaakte de cascade, die op dit moment 6 km breed is, en de verbazingwekkende kracht van het water heeft dramatische kloven door het broze gesteente gesneden. Rijd naar Don Khong, het grootste eiland om te overnachten.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Don Khong


Dag 12: Khong-eiland - Pakse

Geniet van het ontbijt terwijl je de zonsopgang op de machtige Mekong-rivier bekijkt. We rijden terug naar Pakse, onderweg stoppen we bij Phou Salao voor een overzicht van de stad.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Pakse


Dag 13: Pakse - Vertrek

Ontbijten in het hotel en genieten van vrije tijd voordat u naar de luchthaven rijdt om uw terugvlucht naar huis te halen.

Maaltijd: ontbijt.

Goede reis en tot ziens!



Individuele Rondreis Laos 13 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203