Individuele Rondreis Laos 6 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Laos 6 dagen
Individuele Rondreis Laos 6 dagen
Bestemming: Rondreizen Laos - Rondreizen

Individuele Rondreis Laos 6 dagen




Dag 1: Vientiane


Welkom in Vientiane, de stad van goud en groen. Met zijn weelderige parken en spectaculaire vergulde heiligdommen, tempels en standbeelden is de hoofdstad van Laos een relatief rustige en aangename stad. Je wordt bij aankomst op de luchthaven van Vientiane opgehaald en naar je hotel gebracht. Je avontuur begint vandaag met een welkomstbijeenkomst om 18.00 uur. Zoek een briefje in de lobby van het hotel of vraag de receptie waar het zal plaatsvinden. Als u te laat komt, laat het uw reisagent of hotelreceptie weten. We zullen tijdens deze vergadering uw paspoortgegevens, verzekeringsgegevens en informatie over nabestaanden controleren, dus het is belangrijk dat u aanwezig bent. Uw hotel ligt dicht bij de oever van de Mekong-rivier en het Chao Anouvong-park, waar een avondmarkt aan het water wordt gehouden. Als je de energie hebt, duik dan meteen in je Laotiaanse avontuur met een wandeling langs de promenade.

Inbegrepen activiteiten

Gratis vervoer bij aankomst op de luchthaven

Maaltijden inbegrepen

Er zijn op deze dag geen maaltijden inbegrepen.

Bijzondere informatie

Geef ons uw aankomstgegevens van de vlucht ten minste 14 dagen voor vertrek om de transfer te regelen. Als u een vlucht die niet op tijd aankomt niet kunt regelen, wilt u misschien een dag eerder aankomen, zodat u aanwezig kunt zijn. We boeken graag extra accommodatie voor u (afhankelijk van beschikbaarheid). Als u van plan bent eerder aan te komen, kan de aankomsttransfer alleen worden aangeboden in combinatie met pre-tour accommodatie geboekt via Intrepid.


Dag 2: Vientiane


Maak je op voor een volledige dag vol spirituele en belangrijke bezienswaardigheden in deze relaxte stad. De dieprode en gouden pilaren en de luifel van Wat Hor Pra Kaeo komen als eerste omhoog, gevolgd door Wat Si Saket, een van de oudste tempels in de stad. Bezoek vervolgens de grote stenen boog van Pratu Xai, een oorlogsmonument gewijd aan degenen die vochten voor onafhankelijkheid van de Franse koloniale overheersing. Het kroonjuweel van de monumenten van Vientiane is Pha That Luang, een glanzende boeddhistische stoepa die duizenden jaren lang als heilig wordt beschouwd. Na enige tijd dit Laotiaanse icoon te hebben bewonderd, kunt u een bezoek brengen aan COPE - een organisatie die gratis protheses en orthesen maakt en levert. Breng een vrije avond door in de stad, vraag misschien aan je leider waar je de meeste kans hebt om een ​​khao jee te vinden (een stokbrood met salade, vlees en paté).

Inbegrepen activiteiten

Vientiane - COPE-bezoek

Vientiane - Wat Sri Saket

Vientiane - That Luang

Vientiane - Victory Gate (Patuxai)

Maaltijden inbegrepen

Ontbijt

Dag 3: Luang Prabang


Stap aan boord van een vlucht naar Luang Prabang die minder dan een uur later aankomt. Er zijn een heleboel lokale gerechten die je zou moeten proberen terwijl je hier bent, en de lunch van vandaag is de perfecte gelegenheid om te beginnen. Misschien zie je lokale worstjes genaamd sai oua (gemaakt met varkensvlees, chili, knoflook, kruiden en specerijen) hangen om te drogen in de stad, of misschien is een hele gegrilde vis meer jouw stijl? Wat je ook beslist, het wordt waarschijnlijk geserveerd met de alomtegenwoordige plakrijst. Als je eenmaal hebt gegeten, maak dan een middagtrip naar Ock Pop Tok, een duurzaam en ethisch textielpartnerschap dat vrouwen helpt om de kost te verdienen. Zodra de zon ondergaat, ga je naar de levendige avondmarkt, waar de lokale bevolking eten, snuisterijen, kleding en slangenwhisky verkoopt uit blauwe en rode tenten.

Inbegrepen activiteiten

Luang Prabang - Ock Pop Tok-bezoek

Luang Prabang - avondmarkt

Maaltijden inbegrepen

Ontbijt


Dag 4: Luang Prabang


Sta vanochtend op met de zon en zie een traditionele aalmoesceremonie. Bekijk de processie van met saffraan bedekte monniken tijdens hun dagelijkse uitje om voedsel te verzamelen dat wordt aangeboden door toegewijden, een praktijk die eeuwen teruggaat. Het aanbod moet vroeg worden opgehaald, omdat de monniken na de middag niets kunnen eten. Door voedsel te geven aan een monnik, wordt aangenomen dat je ‘het bon’ (verdienste) bent die naar het volgende leven zal worden overgedragen. Krijg vervolgens inzicht in de talloze verschillende etnische groepen in Laos door het textiel en handwerk dat te zien is in het Traditional Arts and Ethnology Centre (TAEC). TAEC, toegewijd aan het verzamelen en bewaren van deze ambachten, wil zowel Laotianen als buitenlanders betrekken bij het belang van culturele bescherming. Spring op een boot en geniet van een ontspannen lunchcruise langs de machtige Mekong-rivier. Geniet van het groene landschap terwijl je eet (en als het weer helder is in de verte) terwijl je richting de Pak Ou-grotten gaat. Stap uit en breng wat tijd door met het verkennen van deze heilige kalksteengrotten, waar beelden en houtsnijwerk van de Boeddha vanaf elk denkbaar oppervlak naar beneden staren. Keer 's middags terug naar Luang Prabang en breng de rest van je dag op je gemak door. Neem misschien een duik in het zwembad van het hotel of ga op zoek naar khao niao mamuang (plakrijst met verse mango).

Inbegrepen activiteiten

Luang Prabang - Aalmoesceremonie

Luang Prabang - Centrum voor Traditionele Kunst en Volkenkunde

Luang Prabang - Mekong-riviercruise en Pak Ou-grotten

Maaltijden inbegrepen

Ontbijt

Lunch


Dag 5: Luang Prabang

Ontdek een jungleparadijs met een ochtendtrip naar de Kuang Si-waterval, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Luang Prabang. Deze watervallen met meerdere niveaus zijn verscholen in dikke groene bomen en kronkelende wijnstokken, waardoor het lijkt op een verborgen Laotiaans Eden. Keer terug naar de stad en geniet van een vrije middag. Als je geen genoeg kunt krijgen van de lokale keuken, ben je misschien geïnteresseerd in een kookles waar je de kunst leert van het mengen van zoet, zuur en kruiden. Degenen met een neiging naar het historische kunnen genieten van een bezoek aan het Lao National Museum. De exposities bevinden zich in een versleten Frans koloniaal gebouw en volgen de hedendaagse en oude geschiedenis van de natie. Van dinosaurusbotten en Khmer-sculpturen tot een niet-ontplofte galerij met verordeningen en anti-imperialistische literatuur, het is een fascinerende plek. 'S Avonds proost je op je nieuwe vrienden met een laatste diner in Kaiphaen Restaurant, een sociale onderneming waar het eten heerlijk en authentiek is en je maaltijd lokale kinderen helpt om gastvrijheidstraining te krijgen.

Inbegrepen activiteiten

Luang Prabang - Kuang Si-watervallen

Luang Prabang - Friends International diner

Maaltijden inbegrepen

Ontbijt

Diner


Dag 6: Luang Prabang


Uw avontuur eindigt vanmorgen na het ontbijt en het uitchecken van het hotel. Als Laos je hart heeft gestolen, waarom zou je dan niet nog een paar dagen blijven? De Home Cooked Luang Prabang-dagtour vanuit Urban Adventures is misschien precies wat je zoekt om het meeste uit je tijd in dit ongelooflijke land te halen.

Maaltijden inbegrepen

Ontbijt



Individuele Rondreis Laos 6 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203