Individuele Rondreis Laos 7 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Laos 7 dagen
Individuele Rondreis Laos 7 dagen
Bestemming: Rondreizen Laos - Rondreizen

Individuele Rondreis Laos 7 dagen




Dag 1: Aankomst in Luang Prabang en tijd om te ontspannen voor een middagboottocht over de pittoreske Mekong. Bezoek het dorp Ban Muang Keo voor een korte trektocht om de mysterieuze Pak Ou-grotten te bereiken, volgepropt met duizenden Boeddhabeelden in verschillende vormen en maten die door pelgrims zijn achtergelaten. Keer terug naar Luang Prabang voor zonsondergang en maak kans op lokale specialiteiten met een welkomstdiner.


Dag 2: Genesteld in de bergen, lang geïsoleerd van de buitenwereld, ontdek de fantastische tempels van Luang Prabang, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, de Franse periode en proef Lao-delicatessen (en het beroemde Lao-bier!) In cafés aan de rivier. Een wandeltocht door de stad omvat het voormalige koningspaleis, nu Nationaal Museum, Wat Xiengthong en de Phu Si-tempel. Vrije namiddag om de pittoreske straatjes en de beroemde ambachtelijke markt van bergstammen te verkennen.


Dag 3: Dagtocht door de omringende heuvels om de spectaculaire turquoise Kuang Si-watervallen te bezoeken. We zullen ook de nabijgelegen Free the Bears-site bezoeken, terwijl tussenstops onderweg de mogelijkheid bieden om het fascinerende en traditionele dorpsleven van enkele lokale bewoners te ontdekken.


Dag 4: Vroeg vertrek voor een rit langs schilderachtige bergwegen naar Phonsavan in de provincie Xieng Khouang - locatie van de beroemde en mysterieuze Pottenvlakte. Onderweg stoppen onder meer de dorpen Khmu en Hmong en een verborgen grottempel die dienst deed als legerziekenhuis tijdens de oorlog in Vietnam. Aankomst in de late namiddag en een sfeervol bezoek aan een van de beroemde jar-sites.


Dag 5: Ga naar de pittoreske Jar Site 2 en begin onze wandeling langs de bergkam naar de indrukwekkende Jar Site 3 op de heuveltop, bestaande uit ongeveer 150 potten. Lunch in Phonsavan voor een vlucht naar de Laotiaanse hoofdstad Vientiane en misschien tijd om onze benen te strekken tijdens een wandeling langs de Mekong-waterkant voor zonaanbidders in een café aan de rivier?


Dag 6: Tour langs enkele van de gevarieerde locaties van de stad, waaronder de Si Saket-tempel met zijn 1000 Boeddhabeelden, de bruisende ochtendmarkt, het beroemdste monument van Vientiane, That Luang Stupa, en het surrealistische Boeddha Park. Minder opgewekt, maar we voelen ons belangrijk en zeer informatief, is een stop bij het uitstekende COPE-bezoekerscentrum, dat is opgericht om een ​​groot probleem aan te kaarten waarmee de lokale bevolking dagelijks wordt geconfronteerd in de vorm van niet-ontplofte munitie uit de oorlog in Vietnam.


Dag 7: Vrije ochtend in Vientiane en einde van de tour.



Individuele Rondreis Laos 7 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203