Individuele Rondreis Laos 8 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Laos 8 dagen
Individuele Rondreis Laos 8 dagen
Bestemming: Rondreizen Laos - Rondreizen

Individuele Rondreis Laos 8 dagen




Dag 1: Luang Prabang - aankomst

Welkom bij Laos! Bij aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u opgehaald door onze vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht om in te checken en te ontspannen.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie: Hotel in Luang Prabang.


Dag 2: Luang Prabang - Pakou Caves

Na het ontbijt in het hotel bezoeken we het voormalige koningspaleis, dat nu een museum is - Koninklijk museum. De vele items die mooi worden weergegeven, zijn onder meer zeldzame meubels, traditionele kostuums, kunst, sieraden, ornamenten en werkgereedschap en gebruiksvoorwerpen uit het begin van de 20e eeuw. We gaan dan stroomopwaarts op een boot op de Mekong-rivier, die ons ook een prachtig uitzicht op het rustige platteland geeft, evenals een interessant bezoek aan de mysterieuze Pak Ou-grotten, vol met duizenden goudgelakte Boeddhabeelden in verschillende vormen en maten. Onderweg stoppen we bij het dorp Ban Xanghai, waar ze de lokale rijstwijn maken. Bezoek dan Wats Xieng Thong, het Golden City-klooster, dat dateert uit de 16e eeuw en wordt beschouwd als het mooiste van Laos.

Later op de dag gaan we naar de Phousi Holy Hill om bij zonsondergang te genieten van het prachtige panoramische uitzicht over de stad.

Maaltijden: ontbijt.

Accommodatie: Hotel in Luang Prabang.


Dag 3: Luang Prabang - Khuang Si-waterval

Word wakker voor het ochtendgloren om getuige te zijn van de lange rijen monniken met een oranje mantel die hun pagodes verlaten om offergaven van de inwoners van Luang Prabang te ontvangen. Het is een fantastische ervaring en voor velen een hoogtepunt van hun bezoek aan deze iconische stad.

Vervolgens bezoekt u de lokale ochtendmarkt, waar u een dergelijk divers aanbod zult zien, zoals gedroogde buffelhuid, lokale thee en salpeter tussen de kippen, groenten en bergstammen. Bezoek dan de Wat Mai-tempel. Laos staat ook bekend om zijn traditionele ambachten, en vandaag bezoekt u de Ban Ouay, Hmong Hill-stam, Ban Ou, Lowland Lao en Ban Thapene van het dorp Khmu. Rijd verder naar de prachtige Khouangsi-waterval, waar u kunt spetteren in de poelen of langs de bospaden kunt lopen.

Later op de dag transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Vientiane.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Vientiane


Dag 4: Vientiane - City Tour

Vandaag hebben we een volledige dag om Vientian te verkennen - de charmante en fascinerende hoofdstad van Laos, een van de klassieke Indo-Chinese steden die exotische beelden oproepen, met zijn intrigerende mix van Lao, Thaise, Chinese, Vietnamese, Franse, Amerikaanse en Sovjet-invloeden . Ons bezoek brengt je naar de belangrijkste bezienswaardigheden: Nationaal Museum, Wat Sisaket - de oudste nog bestaande tempel van de stad met duizenden zilver- en porseleinbeelden in het glorieus authentieke tempelcomplex dat je een blik biedt in de Vientiane van het verleden, de volgende halte is Haw Phra Kaeo. Deze

grote tempel is zowel binnen als buiten mooi, het werd gebouwd om de beroemde Emerald Buddha te huisvesten op binnenplaatsen gevuld met frangipanibomen. Stop dan bij het oudere deel van Morning Market wordt aanbevolen voor het bezoek aan Pha That Luang. De gigantische gouden stoepa is een bezienswaardigheid om te zien, aangezien het heldere goud een scherp contrast vormt met de puur blauwe lucht. Vervolgens ga je de Arc De Triomphe van Laos, Patuxai beklimmen. De enorme boog heeft een prachtig mozaïek betegeld plafond en eenmaal bovenaan kun je kilometers rond Vientiane zien.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Vientiane


Dag 5: Vientiane - vlucht naar Pakse - Wat Phou-ruïnes

Na het ontbijt nemen we de transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Pakse.

Bij aankomst transfer naar de stad Champasak, de thuisbasis van de ruïnes van Wat Phou. Tot de jaren 1860 was Champasak de belangrijkste stad in het zuiden van Laos, maar de in Frankrijk gebouwde Pakse verving het uiteindelijk als het commerciële centrum van het gebied. Het nabijgelegen Wat Phou, een tempel die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is het enige dat overblijft van een van de meest mysterieuze en minst begrepen koninkrijken van Zuidoost-Azië. De door hindoes beïnvloede Wat Phou-ruïnes zijn het mooiste voorbeeld van de Khmer-tempelruïnes buiten Cambodja, en er is weinig veranderd sinds de Franse ontdekkingsreizigers de site eind 1800 voor het eerst bezochten. Deze site was ooit het knooppunt van het Khmer-koninkrijk dat zich uitstrekte over een groot deel van het huidige Zuidoost-Azië.

Terug naar Pakse-stad en bezoek Phou Salao, de beste plek om te genieten van een panoramisch uitzicht op de zonsondergang in Pakse.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Pakse


Dag 6: Pakse - Bolaven Plateau - Done Khong

Vandaag heb je een excursie met de auto om de hoogtepunten van het fascinerende Bolaven-plateau te bezoeken. Het Bolaven-plateau, dat werd gevormd door een oude vulkaan, staat bekend om zijn landbouwproducten, waaronder veel koffie- en theeplantages. Het plateau heeft een aantal tribale dorpen, waarvan sommige nog steeds de steentijdcultuur beoefenen. Ze gebruiken uiterst primitieve landbouwwerktuigen en voeren regelmatig spirituele ceremonies uit.

Je bezoekt tal van watervallen: Tad Yuang, Tad Fane-watervallen, Tad Phaseum-val.

Hier bezoekt u het Tribal Villages Museum om meer te weten te komen over de inheemse architectuur en het leven van de stammen van Zuid-Laos. Je krijgt onderweg de kans om de koffieplantage te zien en stopt om wat pakken koffie te kopen van dit plateau als je wilt.

In de late namiddag transfer naar Done Khong

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel op het eiland Khong


Dag 07: 4000 eilandomgeving - Pakse

Nadat je van het ontbijt hebt genoten, bekijk je de kamer en neem je vervolgens de lange staartboot stroomafwaarts van de Mekong River naar Don Khone. Neem vanaf hier een gemotoriseerde tuk-tuk om de overblijfselen te zien van de enige spoorlijn die de Fransen hebben gebouwd tijdens hun tijd als koloniale bezetters, gevolgd door de levendige Li Phi-watervallen. Kom terug naar de pier van Nagasang, waar de auto en de chauffeur op je wachten om je over te brengen naar de mooiste val: Khonephapheng Fall - de grootste val in Zuidoost-Azië in termen van watervolume. De watervallen hadden een diepgaand effect op het geplande gebruik van de

Mekong River als een Frans handelskanaal dat Vietnam met China verbindt, en resulteerde in de aanleg van de bypass-spoorlijn die de Khone- en Det-eilanden verbindt.

Kom laat in de middag terug naar Pakse.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: Hotel in Pakse


Dag 8: Pakse - Vertrek

Je hebt vrije tijd voordat je naar het vliegveld gaat voor je vlucht terug naar huis.

Maaltijd: ontbijt



Individuele Rondreis Laos 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203