Individuele Rondreis Laos 8 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Laos 8 dagen
Individuele Rondreis Laos 8 dagen
Bestemming: Rondreizen Laos - Rondreizen

Individuele Rondreis Laos 8 dagen




Dag: 1 Luang Prabang

Welkom bij Laos. Bij aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Breng de rest van de dag op uw gemak door.


Dag: 2 stadstour & Khouang Si-waterval

Geniet vanmorgen van de hoogtepunten van het betoverende Luang Prabang tijdens een stadstour. Bezoek de indrukwekkende stoepa van Wat Visoun, het voormalige koninklijk paleis dat nu een nationaal museum is en het ontnuchterende UXO-centrum, waar je meer te weten komt over de verborgen oorlog van Laos. In de middag reis je naar de prachtige Khouang Si-waterval, waar je kunt zwemmen in de turquoise poelen, en bezoek je het Sun Bear Reserve, een natuurbeschermingscentrum dat dieren redt uit de handel in wilde dieren. Verken vanavond de Luang Prabang-avondmarkt voor het diner in een lokaal huis, vergezeld van een traditionele Baci-ceremonie.


Dag: 3 Vrije dag in Luang Prabang

Vandaag kunt u vrij besteden in Luang Prabang of een van de optionele excursies kiezen. Als alternatief is er een optionele excursie naar de Pak Ou-grotten tijdens een Mekong-boottocht. In de grotten staan ​​duizenden kleine vergulde Boeddhabeelden die eeuwenlang door pelgrims zijn achtergelaten en aanbeden. Stop dan bij het dorp Ban Xangkhong, bekend om zijn handgeweven zijde en traditionele Saa-papierfabricage. Of bezoek een lokale boerderij in Luang Prabang om meer te weten te komen over de productie van rijst, met waterbuffels voor en andere traditionele processen.


Dag: 4 Vientiane - Laos Cuisine

De unieke ervaring van vandaag is een 'Monks levensontmoeting'. Het boeddhisme is de basis van de Laos-cultuur en tempels spelen een belangrijke rol in het Laotiaanse dagelijkse leven. Het dagelijkse aalmoezen-ritueel is een must-see voor elke bezoeker van Luang Prabang, een 'Monks Life Encounter' biedt de mogelijkheid om op authentieke wijze deel te nemen aan deze praktijk in een lokale tempel. We zullen ervaren hoe typische Laos-gerechten zoals Laap Laos, Olam-soep en papajasalade worden gekookt en vervolgens eten aanbieden aan een lokale tempel. We zullen een zegen ontvangen wanneer de monniken voor ons chanten als onderdeel van dit traditionele ritueel en later, deelnemen aan een open lezing over het boeddhisme in Laos met monniken, of genieten van een lunch met het voedsel dat je net hebt gekookt, naar jouw voorkeur. Vanmiddag bezoeken we Wat Xieng Thong, daterend uit de 16e eeuw, het wordt beschouwd als de mooiste tempel in Luang Prabang. Onze laatste stop van de dag is in het Traditional Arts and Ethnology Centre, wat ons inzicht geeft in de etnische minderheidsgroepen van Laos. Vervolgens transfer naar het vliegveld voor onze vlucht naar Vientiane.


Dag: 5 Vientiane - Stadstour

Vandaag bezoeken we het educatieve centrum van COPE, een boeiend centrum dat ons leert over de verborgen oorlog van Laos en de hulp die wordt verleend om burgerslachtoffers van conflicten te helpen. Daarna gaan we verder naar het unieke Boeddha Park of Xiang Khouan zoals het lokaal bekend is, het park is gevuld met honderden boeddhistische en hindoeïstische beelden die een vredige sfeer creëren.


Maak later een rondleiding door Vientiane en bezoek Wat Sisaket, een van de oudste tempels en de thuisbasis van duizenden miniatuur Boeddhabeelden, en bezoek ook de voormalige koninklijke tempel van Wat Prakeo. Onderweg naar het nationale icoon van Lao, That Luang Stupa, passeren we het Patuxay-monument, bekend als de eigen Arc de Triomphe van Vientiane.


Dag: 6 Khong Island

Vlieg vandaag naar Pakse, de relaxte provinciehoofdstad van Champasack en rijd naar de oude tempel van Wat Phou, een van de oudste archeologische vindplaatsen in Laos. Geniet vervolgens van het prachtige, weelderige landschap terwijl u een kleine boot over de Mekong naar Khong Island neemt. Geniet de rest van de dag op uw gemak van het verkennen van dit rustige en pittoreske eiland en de dorpen te voet of met de fiets.


Dag: 7 4000 eilanden boottocht

Vaar vanochtend op een schilderachtige boottocht van 4000 eilanden, waar u de zeldzame Irrawaddy Mekong-dolfijn kunt spotten! Na onze boottocht bezoeken we de beroemde watervallen van Khone Phapeng, de grootste watervallen van Zuidoost-Azië en ook wel bekend als de Niagara van het oosten.


Dag: 8 Pakse

Verken Pakse op je eigen manier. De arrangementen eindigen na het ontbijt en de transfer naar de luchthaven.



Individuele Rondreis Laos 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203