Individuele Rondreis Letland 8 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Letland 8 dagen
Individuele Rondreis Letland 8 dagen
Bestemming: Rondreizen - Rondreizen Letland

Individuele Rondreis Letland 8 dagen




Dag 1 - Riga

Aankomst in Riga en transfer naar het hotel voor het inchecken. Riga, opgericht in 1201 door de Duitse bisschop Albert, is de grootste van de drie Baltische hoofdsteden en heeft een echte caleidoscoop van verschillende architecturale stijlen. Tijdens uw gratis sightseeingtour mag u het kasteel van Riga, de koepelkathedraal, de Sint-Pieterskerk, de Zweedse poorten, het huis van de drie broers, het grote en kleine gildehuis, het art nouveau-gebied en het Vrijheidsmonument niet missen. .


 


Dag 2 - Riga - Sigulda - Cēsis - Valmiera (140 km)

Ontbijt en auto worden 's ochtends bij het hotel bezorgd. Ga vanuit Riga naar het noordoosten om het middeleeuwse Letland te ontdekken. Breng een bezoek aan het adembenemende landschap van het Gauja National Park met de stad Sigulda, waar u de ruïnes van het bisschoppelijk kasteel en het kasteel van de ridders van het zwaard zult zien. Ga vanaf daar verder naar Cēsis, een Hanzestad met kronkelende straatjes, kasteelruïnes en prachtige tuinen. Ga tenslotte naar Valmiera, een andere Hanzestad gesticht in de 14e eeuw, toen de Livonische Orde hier een kasteel bouwde. We raden een korte rondleiding door de stad aan en een bezoek aan de Valmiermuizas-brouwerij, waarvan de oorsprong teruggaat tot de dagen van de Zweedse heerschappij, toen een kasteelherberg niet ver van het Livonian-kasteel werd gebouwd. Overnachting in het gebied van Valmiera.


Dag 3 - Valmiera - Rēzekne - Rāzna National Park - Aglona-Daugavpils (310 km)

Ontbijt. Rijd vanuit Valmiera in zuidoostelijke richting naar Rēzekne, een charmant stadje gebouwd op 7 heuvels. We raden je aan om de ruïnes van het kasteel en de verschillende kerken te bezoeken, vanwege de vele religieuze gemeenschappen die zich door de eeuwen heen in de stad hebben gevestigd. Ga daarna naar het zuiden om de charmante Aglona te bereiken, beroemd in Letland en daarbuiten vanwege de Basiliek van de Assumptie - de belangrijkste katholieke kerk van het land. Onderweg suggereren we ook een bezoek aan het prachtige Rāzna National Park, gemaakt om Lake Rāzna, het op één na grootste meer van Letland, en de omliggende gebieden te beschermen. Vertrek naar Daugavpils voor de overnachting. 


Dag 4 - Daugavpils - Rundāle - Bauska (230 km)

Ontbijt. Ga van Daugavpils naar het westen naar Bauska, gesticht door Duitsers van de Livonische Orde, die hier een kasteel hebben gebouwd waarvan de ruïnes nog steeds aanwezig zijn. In de buurt mag u het magnifieke Rundāle-paleis niet missen, de voormalige zomerresidentie van de hertog van Courland, een barok paleis van Bartolomeo Rastrelli, de architect van het Winterpaleis in Sint-Petersburg. We raden ook een bezoek aan het herenhuis Mežotne Palace, in het district Bauska, een van de meest opvallende voorbeelden van classicistische architectuur in Letland. Overnachting in het gebied van Bauska.


 


Dag 5 - Bauska - Jelgava - Liepāja (230 km)

Ontbijt. Rijd vanuit Bauska noordwaarts naar Jelgava, de voormalige hoofdstad van het hertogdom Courland en de historische stad. Mis het barokke kasteel en de orthodoxe kathedraal van St. Simeon en St. Anne niet. Ga vanuit Jelgava verder naar Liepāja, die zijn naam dankt aan de verschillende lindebomen in de stad. We raden een korte wandeling aan in de oude stad met zijn Trinity Church. Overnachting in het gebied van Liepāja.


Dag 6 - Liepāja - Kuldīga - Ventpils - Slītere National Park - Kolka - Dundaga (270 km)

Ontbijt. Ga vanuit Liepāja naar het noorden naar Kuldīga, een charmante stad die ooit tot de Hanze behoorde. Kuldīga heeft een karakteristieke architectuur en een oude stad met een prachtige oude bakstenen brug, de breedste waterval van Europa (de Venta-waterval) en de Riežupe-zandgrotten (het langste ondergrondse grotlabyrint in Letland). Ga daarna verder naar het noorden en stop in Ventpils, een badplaats met een middeleeuwse oude stad. Mis het Livonian Order-kasteel en het prachtige strand met zijn charmante duinen niet. We raden ook aan om Slītere National Park te bereiken, een van de oudste natuurreservaten in de Baltische staten, een paradijs voor vogelaars. Ga verder naar Kolka, de plaats waar de wateren van de Oostzee de Golf van Riga ontmoeten. De vuurtoren van Kolka bevindt zich op het enige Letse zee-eiland en rijd aan het einde van de excursie naar Dundaga. Overnachting in het gebied van Dundaga.


Dag 7 - Dundaga - Jaunmoku-kasteel en Kemeri National Park - Jūrmala - Riga (130 km)

Ontbijt. Rijd vanuit Dundaga naar het zuidoosten naar Jūrmala. Mis onderweg niet het Jaunmoku-kasteel, een meesterwerk van neo-gotiek en art nouveau en het Kemeri National Park, een andere parel om te genieten van prachtige Letse landschappen. Jūrmala is het meer levendige Letse badplaats, beroemd om zijn houten architectuur en zandstranden. We raden vooral de stranden Majori en Bulduri aan om in de zomer in de Oostzee te zwemmen. Rijd terug naar Riga en zet de auto af bij het hotel.


Dag 8 - Riga

Vrije tijd om Riga te bezoeken en te winkelen. Transfer naar de luchthaven van Riga.



Individuele Rondreis Letland 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203