Individuele Rondreis Litouwen 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Litouwen 10 dagen
Individuele Rondreis Litouwen 10 dagen
Bestemming: LITOUWEN - VILNIUS

Individuele Rondreis Litouwen 10 dagen




DAG 1 VLIEG NAAR VILNIUS

VLIEG NAAR VILNIUS

Vlieg naar Vilnius. Haal de auto op bij het vliegveld en rijd naar je hotel in Vilnius. Check 2 nachten in bij uw hotel.


DAG 2 VILNIUS

VILNIUS

Vrije dag in Vilnius om vrij te verkennen. De hoofdstad van Litouwen is een stad met kerken met om elke hoek een uitzicht op de toren. Barokliefhebbers hebben niets anders nodig om al hun tijd in beslag te nemen. De universiteit met zijn kerken en 13 binnenplaatsen is een bewijs van de vaardigheden van de grootste kunstenaars en architecten van Litouwen, zelfs de boekwinkel heeft een delicaat plafond met fresco's. Ga voor een historische gastronomische ervaring naar Ertlio Namas, een gezellig restaurant in de oude stad, waar heerlijke seizoensgerechten worden geserveerd op basis van Litouwse recepten uit de afgelopen eeuwen. 

DAG 3 VILNIUS NAAR KAUNAS

VILNIUS NAAR KAUNAS

Vertrek via het Trakai-kasteel naar de tweede hoofdstad van Litouwen, Kaunas (111 kilometer) en check in voor 2 nachten in het hotel. Breng een paar uur door met het verkennen van een van de meest iconische locaties in Litouwen. Het kasteel dateert naar schatting uit 1400 in de tijd van groothertog Vytautas. Loop over de houten brug naar de koraalkleurige bakstenen torens en verken het uitstekende Trakai History Museum, dat de smaak van voorbije tijdperken weergeeft: maliënkolder, middeleeuwse wapens, 19e-eeuws borduurwerk en glaswerk. Proef terwijl je in Trakai bent een lokale versie van de Cornish Pastry. De Karaims zijn een etnische groep van Turkse afkomst en hun nationale gebakje Kibinai is gemaakt met gehakt en groenten. Het is een smakelijke traktatie terwijl je het uitzicht op het kasteel over het meer bewondert. 


DAG 4 KAUNAS

KAUNAS

Vrije dag in Kaunas om vrij te verkennen. Neem de tijd om het Čiurlionis National Museum of Art te bezoeken, dat bijna de hele erfenis toont van de meest opmerkelijke kunstenaar van Litouwen - MK Čiurlionis.Kaunas, relatief ongedeerd door de Tweede Wereldoorlog, was van 1920 tot 1940 de interim-hoofdstad van Litouwen. Het bereidt zich voor op de Culturele Hoofdstad van Europa voor 2022. Een bezoek aan Kaunas is niet compleet zonder een rondleiding door het Negende Fort. Gebouwd aan het einde van de 19e eeuw als onderdeel van de verdediging van de buitenwijken in opdracht van tsaar Alexander II om de westgrens van het Russische rijk te versterken, werd het berucht als concentratiekamp tijdens de nazi-bezetting. 


DAG 5 KAUNAS NAAR KLAIPEDA

KAUNAS NAAR KLAIPEDA

Rijd naar Klaipeda (215 kilometer) en check 2 nachten in bij een centraal gelegen hotel. Maak onderweg tijd om de omweg naar het noorden te maken naar het uitstekende Koude Oorlogsmuseum, diep in het hart van het Žemaitija National Park. Dit museum bevindt zich op de plaats van een voormalige Sovjet-kernraketbasis, dus doe mee aan een rondleiding om meer te weten te komen over de constructie en de rol van de basis tijdens de Koude Oorlog. Het museum bevindt zich op ongeveer 8 km van Plateliai: volg de hoofdweg naar Plokštinė en vervolgens 5 km langs een bewegwijzerde grindweg door de dennen. (B)


DAG 6 KLAIPEDA

KLAIPEDA

Ontdek vandaag Klaipeda's smalle straatjes, koopmanshuizen en overblijfselen van middeleeuwse vestingwerken. Trek langs de kust naar de badplaats Palanga om het 19e-eeuwse botanische park en het Amber Museum te bezoeken. Maak een wandeling langs de kust en de Basanaviciausstraat, beroemd om zijn cafés en restaurants. (B)


DAG 7 KLAIPEDA NAAR NIDA

KLAIPEDA NAAR NIDA

Neem vandaag de veerboot naar de Koerse Schoorwal en check 2 nachten in bij uw hotel. Breng de dagen door met het verkennen van de Koerse Schoorwal en ontspan in dit vissersdorp met schilderachtige houten huizen, met felblauwe luiken en kleurrijke bloementuinen. Dit gebied behoorde ooit toe aan Pruisen en werd een populair toevluchtsoord voor Duitse kunstenaars en ballingen. De Duitse schrijver Thomas Mann had net buiten Nida een zomerhuis dat nu open is voor bezoekers. Nida is een populaire bestemming voor Litouwse vakantiegangers - ga met ze mee om heerlijke koude bietensoep te proeven en koel lokaal bier te proeven.


DAG 8 NIDA

NIDA

De Curonian Spit is een uniek natuurreservaat dat vanwege zijn indrukwekkende zandduinen vaak de Litouwse Sahara-woestijn wordt genoemd. Ontdek vandaag de prachtige, wilde natuur, dennenbossen en gouden stranden. Maak een wandeling door de Hill of Witches en beklim de zandduin van Parnidzio om het panoramische uitzicht over Nida te bewonderen. 

DAG 9 NIDA NAAR VILNIUS

NIDA NAAR VILNIUS

Rijd naar Vilnius. (336 kilometer). Voor de orinologen stop je bij Ventes Ragas, waar je een van de grootste vogelringen ter wereld kunt vinden. Het werd gebouwd in 1029 en kan tot 800.000 vogels over deze trekroutes zien vliegen - spot de zeearend, de grote watersnip of de grasmus op deze eenzame landtong. Rijd over de schilderachtige Panemunė-weg die de Nemunas-riviervallei volgt en Šilutė verbindt met Kaunas. Stop even en bezoek Panemune Castle in de stad Vytenai. Aankomst in Vilnius en inchecken bij het hotel voor een overnachting.


DAG 10 VLIEG NAAR HET UK

Vrije ochtend, voordat u naar het vliegveld rijdt en de auto inlevert voordat u terugkeert naar het UK. 



Individuele Rondreis Litouwen 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203