18 daagse Rondreis van Singapore naar Maleisie Afbeelding 18 daagse Rondreis van Singapore naar Maleisie
18 daagse Rondreis van Singapore naar Maleisie
Bestemming: Rondreizen Maleisie - Rondreis

18 daagse Rondreis van Singapore naar Maleisie




Dag 1: Vlucht naar Singapore

Vertrek vanuit Londen met uw keuze van luchtvaartmaatschappij naar Singapore.


Dag 2: Aankomst in Singapore

Neem bij aankomst een taxi naar uw hotel. Blijf 3 nachten.


Dag 5: Singapore naar Melaka

Neem een ​​lokale taxi naar de Ban San Street Taxi-terminal. Taxi's kosten hier een vast tarief van SGD 40 om de grens over te steken via de Causeway naar Maleisië. De taxi wacht terwijl u uw immigratieformaliteiten aan de grens vervult. Na de immigratie brengen ze je naar de Kota Raya Taxi Terminal in Johor Bahru, Maleisië. Ga naar het Europcar-kantoor.


Ontvang uw zelfrijdende auto en begin aan uw Self Drive-vakantie in Maleisië. In Johore Bahru raden we een bezoek aan het Sultan Abu Bakar Museum aan, waarvan wordt gezegd dat het een van de mooiste van Maleisië is met zijn koloniaal beïnvloede architectuur. Een andere interessante plek is de glazen tempel Arulmigu Sri Raja Kaliamman, de eerste glazen tempel in Johor Bahru. 95 procent van de muren, het plafond, de koepels en de pilaren van de tempel waren versierd met meer dan een miljoen stukjes kleurrijke glazen geïmporteerd uit Thailand, Japan en België. Overnachting in Melaka.


Afstand en reistijden: 240 km, 3 uur


Dag 6: Melaka - Kuala Lumpur

Verken deze historische stad voordat je 2 nachten noordwaarts rijdt naar Kuala Lumpur.


Afstand en reistijden: 148 km, 2 tot 3 uur


Dag 8: Kuala Lumpur naar Cameron Highlands

Rijd via de North-South Highway naar Cameron Highlands. Cameron Highlands, dat 1542 meter boven zeeniveau ligt, staat bekend om zijn wereldberoemde thee en uitgestrekte theeplantages. Neem de afslag Tapah en verlaat de snelweg. Het is een lange, geleidelijke en vaak schilderachtige klim van Tapah naar de Hooglanden met onderweg veel bochten. Bezoek de Lata Iskandar-waterval op ongeveer 25 km van Tapah op weg naar de Hooglanden. Cameron Highlands bestaat uit drie steden, namelijk Ringlet, Tanah Rata en Brinchang in die volgorde als je op weg bent. Blijf 2 nachten.


Afstand en reistijden: 206 km, 3 tot 4 uur


Dag 9: Cameron Highlands

Een volledige dag om de plantages en Jungle Tracks te verkennen. Voorgestelde bezoeken aan Cameron Highlands zijn de groente- en aardbeienboerderijen, de vlindertuin, de lokale markt,

de theeplantages en de theefabriek. Het gemakkelijkst te bezoeken landgoed is BOH's Sungai Palas Estate, ten noorden van Brinchang, aan de weg naar Gunung Brinchang. Er worden regelmatig gratis rondleidingen gegeven, behalve op maandag wanneer het landgoed gesloten is.


Dag 10: Cameron Highlands naar Penang

Rijd noordwaarts via Ipoh en Butterworth over de brug naar Penang voor 2 nachten. Dit wordt een lange dag rijden. We raden ook aan om een ​​paar dagen in Ipoh te stoppen in The Banjaran Hot Springs Resort.


Afstand en reistijden: 247 km, 4 tot 5 uur


Dag 11: Vrije tijd in Penang

Verken Georgetown, een compacte stad die gemakkelijk te voet of per fietstaxi kan worden verkend. Voorgestelde bezoeken in Georgetown zijn Fort Cornwallis, gebouwd door de British East India Company in 1808, het Khoo Kongsi Clan House, een prachtig gebouw met ingewikkeld houtsnijwerk bewerkt door meester-vakman uit China, de Goddess of Mercy Temple (Kek Lok Si), Penang Hill , Kapitan Keling Masjid, de Wat Chayamangkalaram met zijn 33 meter lange liggende Boeddhabeeld, de Dharmmikarama Birmese Tempel en de Penang's Millionaires Row met vele prachtige koloniale herenhuizen.


Dag 12: Penang naar Kota Bahru

Rijd in oostelijke richting door Maleisië naar Kota Bahru. Rijd in noordoostelijke richting naar Gerik via de East-West Highway. De snelweg doorsnijdt de belangrijkste bergketen en biedt een adembenemend uitzicht op het tropische regenwoud.


Temengor Lake, zo'n 35 km ten noordoosten van de stad Gerik, is hier uw tussenstop. Dit enorme meer werd gevormd door de afdamming van de bovenloop van de Sungai Perak en is nu een van de grootste watermassa's van het land. Het is in het centrum van de meest onontwikkelde regio van het schiereiland, omgeven door dichte jungle en de thuisbasis van de Orang Asli-stammen van de Kintak en Jahai. Pulau Banding is een klein eiland midden in het meer.


Vervolg je rit naar Kota Bharu, het bastion van de traditionele Maleisische cultuur. Er is veel te zien en te doen in deze bruisende stad, waar u eeuwenoude gebruiken en tradities kunt ervaren die in gracieuze schoonheid en charme worden behouden. Aankomst in Kota Bahru voor een overnachting.


Ga naar de "Pasar Malam" of avondmarkt waar een gevarieerd aanbod van Maleisische gerechten voor u klaar staat om te proeven en te proeven.


Afstand en reistijden: 343 km, 5 tot 6 uur


Dag 13-15: Kota Bahru naar Kuala Terengganu

Ochtendverkenning van Kota Bharu. Voorgestelde bezoeken zijn onder meer de centrale markt, een van de kleurrijkste en meest actieve in Maleisië. U kunt verse producten in de uitverkoop zien op de begane grond en kraampjes op de eerste verdieping boven de verkoop van kruiden, manden en andere goederen. Kota Bharu is ook een centrum van Maleisische ambachten. Bezoek de workshops Batik, Songket, Zilverwerk, houtsnijwerk en vlieger maken. Op weg naar de Pantai Cahaya zijn er verschillende workshops

Bulan Beach (strand van gepassioneerde liefde) 10 km ten noorden van het stadscentrum. Een korte rit naar het zuiden naar Dungun voor een ervaring van 3 nachten in het Tanjong Jara Beach Resort.


Afstand en reistijden: 161 km, 3 tot 4 uur


Dag 16-17: Dungun naar Cherating of Kuantan

Begin je rit naar Cherating. Op weg naar Cherating, voorgestelde bezoeken: Tengku Tengah Zaharah-moskee die de bijnaam "De drijvende moskee" heeft gekregen. De moskee combineert elementen van zowel Moorse als moderne architectuur. De moskee bevindt zich in Teluk Ibai, op slechts 4 km afstand van het stadscentrum van Kuala Terengganu. Blijf 2 nachten.


Afstand en reistijden: 183 km, 2 tot 3 uur


Dag 18: Vertrek

Transfer naar Kuantan Airport voor vertrek.



18 daagse Rondreis van Singapore naar Maleisie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203