Individuele Rondreis Ontdek Maleisie in 11 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Ontdek Maleisie in 11 dagen
Individuele Rondreis Ontdek Maleisie in 11 dagen
Bestemming: Rondreizen Maleisie - Rondreis

Individuele Rondreis Ontdek Maleisie in 11 dagen




Dag 1 - Aankomst Kuala Lumpur

Bij aankomst in Kuala Lumpur wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Selective Asia die u naar een privévoertuig begeleidt voor uw transfer naar uw hotel. De rest van je dag is vrij te besteden. Kuala Lumpur, de hoofdstad sinds 1896, is uitgegroeid tot een van de belangrijkste Aziatische metropolen. Hoewel de hemel van de stad de afgelopen 113 jaar veel is veranderd, heeft de stad het sterke culturele erfgoed weten te behouden dat zo duidelijk zichtbaar is op straatniveau. Hoogbouw staat naast oude markten en grootse koloniale architectuur. De stad biedt een schat aan bezienswaardigheden, geluiden en smaken, en vertegenwoordigt het kruispunt van drie culturen die naast elkaar bestaan ​​in een van de meest elektrische steden in Zuidoost-Azië. Overnachting in Kuala Lumpur.


Dag 2 - Kuala Lumpur, Heritage Walking Tour, Petronas Twin Towers. 

Ga de straat op voor een wandeltocht door KL's onbezongen helden. Begeleid door uw deskundige lokale gids, dwaal langs koloniale gebouwen en laat u inspireren door de gevarieerde architecturale stijlen en mix van culturen die de stad in de loop der jaren hebben gevormd. Stop bij de Jamek-moskee, de oudste moskee van de stad; koop alles van traditionele remedies tot alledaagse kleding in Malay Street; en geniet van een kopje lokale Tarik-thee naast zoete roti canai in Indian Mosque Street. Dwaal door naar het historische stadscentrum van Colonial Core, het oude marktplein van Medan Pasars, de centrale markt, de Sin Sze Si Ya Taoïstische tempel en de zeer sierlijke Sri Maha Mariamman-tempel. Pauzeer voor de lunch in Chinatown en kijk rond in het prachtig bewaard gebleven Chan She Shu Yuen clanhuis, voordat je terugkeert naar je hotel, waar de rest van je dag vrij zal zijn.


Dag 3 - Kuala Lumpur, Self Drive, Belum-Temengor Rainforest. 

Om 9.00 uur wordt uw huurauto bij het hotel afgeleverd voor het begin van uw autorit naar het Belum-Temengor-regenwoud. Autorijden in Kuala Lumpur kan een beetje hectisch zijn, maar de straten zijn goed aangegeven en eenmaal buiten de stad worden de wegen rustiger. Het is een ongecompliceerde rit naar het noorden langs de hoofdweg van het land, gemakkelijk gemaakt door het feit dat Maleisiërs aan de linkerkant van de weg rijden met beheersbare snelheden en wegwijzers zijn zowel in het Engels als in het Maleis geschreven. Als je verdwaalt of hulp nodig hebt, spreken de meeste inwoners Engels. Kom vroeg in de middag aan in het Belum Rainforest Resort, check in en de rest van de dag is vrij te besteden.


Het Belum-Temengor-regenwoud ligt dicht bij de Maleis-Thaise grens en herbergt meer dan 3.000 soorten bloeiende planten, waaronder drie soorten Rafflesia, de grootste bloem ter wereld. Het is ook de natuurlijke habitat van een onpeilbare variëteit aan varens en mossen, en heeft een meer waar een indrukwekkende 23 soorten zoetwatervissen en vijf verschillende soorten schildpadden te vinden zijn. Het hele boscomplex is ongeveer vier keer zo groot als Singapore, waardoor het de perfecte habitat is voor grote dieren om rond te dwalen en het is de thuisbasis van de Maleisische zonnebeer, Aziatische olifanten en de bedreigde Maleisische tijger. Overnachting in het Belum Rainforest Resort.


Dag 4 - Belum-Temengor Rainforest.

Na het ontbijt en nadat je je gids voor een dag hebt ontmoet, maak je een boottocht op zoek naar de Rafflesia, deze enorme plant heeft bloemen die, vreemd genoeg, eruit zien en ruiken als rottend vlees, vandaar de lokale naam die zich vertaalt naar 'lijkbloem' of 'vleesbloem'. Trek 15 minuten een heuvel op naar een van de plekken waar de Rafflesia groeit. De volgende stop is het Orang Asli-dorp, waar u uit eerste hand de levensstijl van de Jahai-stam kunt bekijken. Als je wilt, kun je souvenirs van de stam kopen, zoals blaaspijpen, armbanden en kettingen, allemaal gemaakt van materialen die duurzaam zijn verzameld in het regenwoud. Terug aan boord gaat u verder naar de natte zoutlikker bij Sg. Jenut en na een korte trektocht kom je aan bij de natuurlijke mineraalafzetting. Dieren zoals tapirs, herten en zelfs tijgers gebruiken de liksteen om hun dieet aan te vullen met essentiële minerale voedingsstoffen die hier te vinden zijn. De laatste stop van de dag is bij de Sg. Ruok-watervallen waar voldoende tijd is om een ​​duik te nemen in het koele water voordat u terugkeert naar het resort. Overnachting in het Belum Rainforest Resort.


Dag 5 - Belum-Temengor Rainforest, Self Drive, Penang. 

Na het ontbijt, terug in uw huurauto, verlaat u Belum-Temengor Rainforest, in westelijke richting naar Penang. Bij het bereiken van de kust verlaat u het Maleisische schiereiland door over de Penang-brug te rijden, een van 's werelds langste bruggen. Bij aankomst in Penang rijdt u rechtstreeks naar uw hotel en zet u uw huurauto af. De rest van je dag is vrij te besteden. Penang is de oudste van de Britse Straits-nederzettingen in Maleisië en werd oorspronkelijk in 1786 gekocht als voorpost van de Oost-Indische Compagnie.


Tegenwoordig is het een bruisende toeristenbestemming, met als hart Georgetown. Deze kleurrijke hoofdstad is een fascinerend labyrint vol met Chinese winkelpanden, hindoeïstische en Chinese tempels, koloniale architectuur en een breed scala aan restaurants, allemaal op loopafstand. Verdwalen in Georgetown maakt deel uit van het plezier, maar vrees niet, want er is altijd een betrouwbare trishaw-chauffeur bij de hand, klaar om u terug te brengen naar waar u bent begonnen. Overnachting in Penang.


Dag 6 - Penang, Georgetown-wandeltocht. 

De smeltkroes van cultuur en historische architectuur in Georgetown herbergt een ontluikende straatartscene. Muurschilderingen van de Litouwse kunstenaar Ernest Zacharevic zijn verspreid over de straten en tijdens je rondleiding zal je gids belangrijke voorbeelden geven. Bezoek een ochtend natte markt in Chowrasta die alles verkoopt, van vers fruit tot snoep, kruiden en tweedehands boeken, en neem een ​​theepauze in een lokaal dim sum-restaurant. Ga verder door het doolhof van straten van Georgetown en stop om de beroemde muurschilderingen langs Armenian Street te observeren, waar veel van de traditionele winkelhuizen zijn gerenoveerd en nu kunstgalerijen en cafés huisvesten. Dwaal door Jalan Masjid Kapitan Keling, bekend als de Street of Harmony, om de Kapitan Keling-moskee, de Sri Mahamariamman-tempel (de oudste hindoetempel op het eiland), de Goddess of Mercy-tempel en de eerste Anglicaanse kerk in Zuidoost-Azië te zien .


Dag 7 - Penang, kookschool. 

Sta helder en vroeg op om je fietsgids te ontmoeten en vervoer per gedeeld voertuig naar Balik Pulau in het zuidwesten van Penang. In tegenstelling tot de drukke straten van Georgetown, is Balik Pulau een landelijke idylle van rijstvelden en fruitplantages waar het lokale leven doorgaat zoals het generaties lang doet. Het gebied produceert nootmuskaat, kruidnagel en een verscheidenheid aan fruit, maar staat vooral bekend om zijn durians, waarvan de lokale bevolking zweert dat ze de beste van het land zijn. De beste manier om de stad te verkennen is met de fiets, en nadat je vier wielen voor twee in de stad Balik Pulau hebt geruild, volg je je gids langs stille wegen en paden naar het platteland en zie je het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Na een paar uur ontspannen fietsen, zal uw gids u en uw medefietsers terugbrengen naar Georgetown, waar de rest van uw dag ter vrije besteding is.


Dag 8 - Penang, Langkawi. 

Uw dag is vrij te besteden tot uw transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Langkawi. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht. Langkawi is de bekendste strandbestemming van Maleisië; een waar tropisch paradijs met lange zandstranden, warm kristalhelder water, prachtige zonsondergangen en een weelderig met jungle bekleed interieur.


Buiten het strand zijn er activiteiten zoals een kabelbaan in het noordwesten van het eiland, die de langste schorsing ter wereld tussen twee stations claimt. Het is gebouwd zonder wegen door de jungle aan te leggen en biedt een fantastisch uitzicht op de Langkawi-eilanden, Kedah en Zuid-Thailand. Een reis naar het mangrovebos van het eiland is altijd populair en zweeft door de mangroven en kalksteengrotten terwijl je van alles ziet, van adelaars tot primaten. Dan is er het strand. Overnachting in Langkawi.


Dag 9 - Langkawi, kabelbaanontdekking. 

Na het ontbijt wordt u overgebracht naar de uitlopers van de berg Machincang Langkawi, de op één na hoogste top - aan de noordwestelijke kust van het eiland: de locatie van Langkawi's SkyCab. De SkyCab, de steilste kabelbaanrit in Azië, bestrijkt een afstand van 2,2 kilometer en reist tot een hoogte van 708 meter boven zeeniveau, terwijl de rit van 20 minuten over de met jungle bedekte berghelling zweeft. Stap aan boord van de cabine in gondelstijl bij het basisstation en geniet van het uitzicht op het bos en de jungle-watervallen, met af en toe een glimp van vogels en dieren in het wild terwijl je langzaam hoger rijdt. Op 650 meter boven de zeespiegel is er een tussenstation met uitkijkplatforms, waar het mogelijk is om uit te stappen en te genieten van de mooie uitzichten voordat je verder omhoog gaat naar het bergstation.

Bij aankomst op het bergstation is het een korte wandeling de trap op naar de uitkijkplatforms op de top van de berg, waar u kunt genieten van een panoramisch 360 graden uitzicht over de met jungle bedekte toppen en de omliggende eilanden. Op een heldere dag kun je tot in het noorden Thailand en Indonesië in het zuidwesten zien. Neem de tijd om het landschap te waarderen voordat u de kabelbaan terug naar het basisstation neemt, waar uw chauffeur klaarstaat om u terug te brengen naar uw hotel. De rest van je dag is vrij te besteden. Overnachting in Langkawi.


Dag 10 - Langkawi.

Uw dag is vrij te besteden. Overnachting in Langkawi.


Dag 11 - Vertrek vanuit Langkawi.

Uw dag is vrij te besteden tot uw transfer naar de luchthaven voor uw verdere vlucht.



Individuele Rondreis Ontdek Maleisie in 11 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203