5 daagse Rondreis Malta  Afbeelding 5 daagse Rondreis Malta
5 daagse Rondreis Malta
Bestemming: Rondreizen Malta - Combinatiereis

5 daagse Rondreis Malta
Dag 1

Begin om 09:00 uur / Einde om 1300 uur

Tour van een halve dag naar Valletta


We beginnen onze tour door Valletta met een bezoek aan de Upper Barraka Gardens met een adembenemend uitzicht op de prachtige versterkte Grand Harbour. We vervolgen je tour door het hart van Valletta. Onderweg kun je de prachtige architectuur en imposante gevels waarderen. We bezoeken St. John's Co. Cathedral, de kloosterkerk van de Orde en historisch gezien een van de belangrijkste gebouwen gebouwd door de ridders. Het oratorium in St. John's bevat twee van onze meest kostbare kunstwerken, de schilderijen van Caravaggio in het bijzonder 'The Beheading of St John'. Vervolgens bezoeken we de Grandmasters Palace State Rooms, waar u de ongelooflijke set Gobelin-wandtapijten en ook het arsenaal kunt bewonderen. Onze tour eindigt hier en we gaan terug naar je hotel.Dag 2

Begin om 09.00 uur / Einde om 17.00 uur

Volledige dagtour naar Mdina, Mosta, Rabat, San Anton Gardens & Artisans


Onze eerste stop tijdens deze tour is bij een van de beroemdste kerken van Malta, Mosta Dome. De koepel van de kerk is de vierde grootste niet-ondersteunde koepel van Europa. Mosta Dome is ook populair bij bezoekers zoals het was in deze kerk waar een bom de koepel doorboorde tijdens een luchtaanval uit de Tweede Wereldoorlog. De bom viel tijdens een dienst in de kerk en explodeerde niet. De lokale bevolking prees dit als een wonder.


Vervolgens bezoeken we de middeleeuwse stad Mdina. Mdina is gebouwd op een plateau in het midden van het eiland, de oude barokke gebouwen van de stad, de kathedraal en de prachtige bastionmuren domineren de landelijke skyline. Mdina, ooit de hoofdstad van Malta tot de moderne stad Valletta in 1566 werd gebouwd, heeft vele namen gehad, waaronder Melite (Romeinse bezetting), Medina (Arabische bezetting), Citta Notabile en Citta Vecchia (nadat Valletta was gebouwd). Tegenwoordig wordt het ook wel de stille stad genoemd, omdat het op elk moment van de dag of nacht rust uitstraalt. De enige manier om deze stad echt te ervaren en te genieten, is te voet, verken de schilderachtige steegjes, smalle straatjes, oude gebouwen en het prachtige verreikende uitzicht vanaf de hoge bastionmuren.


Onze tour gaat dan verder naar het oude centrum van Rabat. Hier banen we ons een weg door de smalle straatjes naar het centrum dat wordt gedomineerd door de imposante Sint-Pauluskerk die uitkijkt over het plein. Rabat, kan de oorsprong van het Maltese christendom claimen en ook goede voorbeelden van de Romeinse periode zijn hier te vinden. Het was hier in AD60 dat de apostel Paulus zou zijn gebleven nadat hij schipbreuk had geleden op de eilanden. We zullen St. Paul's Grotto bezoeken, waarvan wordt gezegd dat het de rustplaats is van St. Paul tijdens zijn verblijf op de eilanden. Ons bezoek aan Rabat kenmerkt ook de Romeinse Domus. In 1881 zijn er overblijfselen van een hogere Romeinse klasse

herenhuis werden ontdekt op deze site. Er zijn enkele uitstekende tentoonstellingen en het museum hierboven herbergt de belangrijkste overblijfselen van de Romeinse periode van Malta (218 voor Christus - 870 na Christus). De Romeinse Domus staat ook bekend om zijn prachtige mozaïekvloeren, met name de zuilengalerij.


Na een lunchpauze (lunch is extra) gaan we verder naar San Anton Gardens. Deze prachtige tuinen bevinden zich op het terrein van het San Anton Palace - de officiële residentie van de president van Malta. Waarschijnlijk de bekendste van onze openbare tuinen, werden de San Anton-tuinen voor het eerst aangelegd door grootmeester Antoine de Paule tussen 1623 en 1636. U kunt dwalen langs paden en terrassen die zijn bekleed met enorme bomen, heggen, bloembedden en oude stenen potten vol van planten tot een van de vijf vijvers met eenden, fonteinen en waterlelies. Hier hebben we ook de grootste boomgaard van de eilanden met meer dan 800 sinaasappelbomen en andere citrusvruchten.


Onze laatste stop is een bezoek aan een ambachtscentrum. Hier kunt u de lokale ambachten bekijken en het is ook de ideale plek om wat cadeaus te kopen van een goede selectie van lokaal gemaakt aardewerk en keramiek, filigraan en sieraden, stenen voorwerpen, smeedijzer en nog veel meer. Mis de glasblazers niet - decoratief glas gemaakt op de traditionele manier met de hand en mond; ook etsen en kristalsnijden. Onze tour eindigt en we gaan terug naar uw hotel.Dag 3

Begin om 09:00 uur / Einde om 1300 uur

Halve dagtour naar Three Cities Traditional Boat Trip


Deze tour van een halve dag bezoekt het oudste deel van de Grand Harbour. Onze eerste stop is bij de Gardjola-tuinen, waar u het prachtige uitzicht vanaf de Vedette (uitkijktoren gebruikt door de ridders) kunt bewonderen. We gaan verder met de rondleiding door dit gebied door Birgu te bezoeken. Birgu is de oudste stad van de Grand Harbour. De ridders van St. John vestigden zich voor het eerst in dit gebied in 1532 en tegen de tijd dat de ridders Malta hadden verlaten, was het de belangrijkste maritieme stad van de Maltese eilanden geworden. We zullen je een inzicht geven in een tijdperk dat wordt gedomineerd door de Knights of St. John. Onze wandeltocht brengt ons naar het hart van de stad, de smalle straatjes en schilderachtige steegjes die bekend staan ​​als de 'Collacchio', een gebied met oude Palazzo's die de oorspronkelijke Auberges waren die door de ridders werden bezet. We eindigen deze tocht met een tocht door de haven op een traditionele Dghajsa (type gondel) of motorboot (als het weer het toelaat).


Dag 4

Begin om 09.00 uur / Einde om 17.00 uur

Hele dag Ghar Dalam, Tarxien, Hypogeum, Hagar Qim, Grotto & Marsaxlokk


We zullen tijdens deze tour door het zuiden van het eiland toeren, beginnend bij de Blue Grotto. Deze pittoreske grot en het aangrenzende systeem van zeegrotten weerspiegelt de schitterende fosforescerende kleuren van onderwaterflora. Met boottochten, die ongeveer 25 minuten in beslag nemen, kunt u deze grotten en zeegrotten langs dit stuk kust verkennen (de boottocht is niet inbegrepen in de totale prijs omdat deze afhankelijk van de weersomstandigheden werkt, € 7).


We gaan verder met onze tour naar de Hagar Qim-tempel. Gelegen in een landelijk gebied is deze oude tempel bijzonder interessant omdat het de grootste en zwaarste megalieten heeft van alle tempelsites rond de Maltese eilanden, sommige platen wegen maar liefst 20 ton. Onze gids vertelt over de geschiedenis van deze tempel die dateert uit 3300 v.Chr.


Onze volgende stop is een bezoek aan Marsaxlokk. Dit schilderachtige vissersdorpje aan de zuidkust wordt gekenmerkt door laaggelegen gebouwen en de kleurrijke traditionele vissersboten die bekend staan ​​als de 'luzzu'. Een kleine lokale markt langs de kust en voor degenen die van verse vis genieten, zijn er tal van goede restaurants om uit te kiezen. Je hebt vrije tijd voor de lunch. In de middag vervolgen we onze tour en onze eerste stop omvat een bezoek aan Tarxien. Tarxien was de eerste tempel die wetenschappelijk werd opgegraven en biedt een unieke collectie van circa. 3000 BC heiligdommen. Steenidolen en -tabletten, in reliëf uitgesneden dieren, altaren en schermen versierd met spiraalontwerpen en andere patronen, orakelkamers en rijkdommen versterken de aantrekkingskracht van deze tempels.


Onze volgende stop is Hal Saflieni Hypogeum, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit unieke oude ondergrondse monument ligt 12 meter onder straatniveau. Het bestaat uit een netwerk van gangen, kamers en grotten die op drie niveaus zijn uitgesneden, vergelijkbaar met het interieur van een megalithische tempel. Het meest indrukwekkende deel van de tempel is het "Heilige der Heiligen" en een van de belangrijkste prehistorische meesterwerken die bekend staat als de "Slapende Dame" werd hier ook gevonden.

Onze tour gaat verder naar Ghar Dalam. De Ghar Dalam-grot is een zeer belangrijke site, omdat hier het eerste bewijs werd gevonden van menselijke bewoning op Malta die teruggaat tot 7.000 jaar geleden. Deze enorme grot is 144 meter diep, maar alleen de eerste 80 meter zijn open voor bezoekers. De verschillende lagen bevatten de versteende botten van dwergolifanten, nijlpaarden, edelherten, beren, vossen, wolven, microzoogdieren en vogels dateren uit het Pleistoceen (180.000 jaar geleden) en het einde van de laatste ijstijd (16.000 jaar geleden) ). Onze tour eindigt hier en we gaan terug.Dag 5

Start om 08:00 uur / Einde tussen 1600 uur en 1700 uur

Volledige dagtour naar het eiland Gozo


We beginnen onze tour naar Gozo met een aangename overtocht van 25 minuten. De charme van Gozo is duidelijk zodra je daar aankomt. Groener, rustieker, landelijker en kleiner dan Malta.


Onze tour is een combinatie van schilderachtige plekjes, historische bezienswaardigheden en lokale cultuur. We bieden de meeste van de belangrijkste hoogtepunten tijdens onze tour, inclusief de oudste vrijstaande megalithische bouwwerken ter wereld die bekend staan ​​als de Ggantija-tempels. We passeren schilderachtige slaperige dorpjes die de unieke charme van Gozo kenmerken en bezoeken prachtige locaties zoals Calypso's Cave, die een prachtig uitzicht biedt over het rode zand van Ramla Bay. Net voor de lunch stoppen we ook bij de Fontana Cottage, waar u lokale delicatessen kunt proeven, zoals zongedroogde tomaten, olijvenpaté, lokale kazen, wijnen en likeuren. Je hebt ook wat tijd om te winkelen voor populaire aankopen zoals kant. Vrije tijd voor de lunch is in de mooie baai van Xlendi.


Na de lunch vervolgen we onze tour met een bezoek aan een van de meest gefotografeerde plekken in Gozo, Dwejra Bay. Hier kunt u een optionele boottocht maken (de boottocht is niet inbegrepen in de totale prijs omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden, € 7 betaald op de dag) vanaf de niet aan zee grenzende zee (Binnenzee). Onze laatste stop voordat we teruggaan naar de veerboot naar Malta, omvat een bezoek aan de belangrijkste stad op Gozo, Victoria en de Citadel. De Citadel is een kleine vestingstad die de hoogten boven Victoria domineert. De geschiedenis van de Citadel gaat terug tot een vroege periode waarin Gozo onder Romeinse en Arabische bezetting stond. Het uitzicht vanaf de versterkte muren biedt panorama's van het hele eiland. Onze tour eindigt en we keren terug naar de veerbootterminal voor onze terugkeer naar het hoofdeiland.5 daagse Rondreis Malta  0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203