8 daagse Luxevakantie Gozo Afbeelding 8 daagse Luxevakantie Gozo
8 daagse Luxevakantie Gozo
Bestemming: Rondreizen Malta - Combinatiereis

8 daagse Luxevakantie Gozo
Dag 1: Dag 1: Aankomst in Malta / Transfer naar Gozo. Onze taxi ontmoet u in Malta en brengt u naar de veerboot voor een reis van 25 minuten naar Gozo.

Dag 2: Dag 2: Mgarr and the Raiders 'Cove 7 km / 4,5 mi / 2,5 uur. Mgarr is de haven van Gozo, vol met traditionele en kleurrijke luzzu-vissersboten, en wordt gedomineerd door het 18e-eeuwse Fort Chambray, gebouwd door de Knights of St John. Het pad van hier omhelst de kust tot aan de smalle kreek van Mgarr ix-Xini waar Turkse overvallers in 1551 landden - de perfecte plek voor een picknick en zwemmen. Vanaf hier volg je een oud muilezelpad door het rotsachtige terrein van het hotel met een prachtig uitzicht over Malta en stop je om de overblijfselen van een tempel uit de kopertijd en neolithische dolmen te verkennen.

Dag 3: Dag 3: Ta'Pinu en Gharb 12 km / 7,5 mijl / 3,5 uur of 14 km / 9 mijl / 4 uur. De noordwestelijke hoek van het eiland is alleen te voet bereikbaar, langs gemakkelijk te navigeren boerderijsporen. De eerste stop is de opmerkelijke neoromaanse basiliek Ta 'Pinu, een enorm nationaal heiligdom gebouwd op de plaats van een wonder in 1923. Je route leidt dan door unieke ravijnachtige wieds (beekjes) naar Gharb met een prachtige barokke kerk uit 1699 en traditionele stenen huizen. Het laatste stuk voert je langs de opvallende kliffen van de noordkust, waar je wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de beroemde zoutpannen van Gozo.

Dag 4: Dag 4: Xlendi Bay en Layercake Cliffs 9 km / 6 mi / 2,5 uur of 10 km / 6,5 mi / 3 uur. De kliffen bij Sannat zijn de hoogste en meest dramatische kliffen op Gozo en leven in het late voorjaar met mediterrane pijlstormvogels. De route biedt een adembenemend uitzicht op Comino en Malta terwijl het door tamarisk-bomen naar de prachtige Xlendi-baai slingert. Vervolgens gaat het omhoog door de terrasvormige velden, helder met klaprozen en gladiolen die in rijen worden geteeld zoals Provençaalse lavendel.

Dag 5: Dag 5: Vrije dag voor zelfstandig verkennen. Vandaag kon je een ritje maken met een van Gozo's eigenzinnige bussen naar Xaghra en richting de Ggantija-graven gaan, een enorme vrijstaande tempel van 6 meter hoge monolieten en Calypso's Cave. Lunch op Ramla Bay, onmiskenbaar het beste strand van het eiland, en ga dan misschien voor de middag naar de levendige hoofdstad Victoria. Het bruisende marktplein, dat sinds de Romeinse tijd als ontmoetingsplaats wordt gebruikt, wordt gedomineerd door de middeleeuwse citadel met een spectaculair uitzicht over het hele eiland. De echte charme ligt echter in het doolhof van kleine straatjes rond de basiliek, met gebeeldhouwde stenen balkons, met bloemen versierde deuropeningen en beeldjes van de Madonna in nissen op de hoek van de straat.

Dag 6: Dag 6: Fungus Rock en de Binnenzee 13 km / 8 mi / 4 uur. Aan de westkust en de fascinerende Punische begraafplaats op Wardija Point. Er is hier een mythisch gevoel, alsof je aan de rand van de wereld bent. Smalle steegjes met stenen muren leiden naar bamboebossen en naar Fungus Rock (genoemd naar de 'magische' plant die daar groeide) en de Binnenzee.

Dag 7: Dag 7: Baaien en torens lopen 12 km / 7,5 mijl / 4 uur. Vanaf Qala is het een gemakkelijke wandeling naar Dahlet Qorrot, een kleine haven met vrolijk gekleurde botenhuizen. Daarna gaat het door geurige citroenboomgaarden en wijngaarden en langs vijgen- en perzikbomen naar San Blas Bay, een verborgen strand met prachtig okerkleurig zand. Je laatste stop is Nadur, waar het spectaculaire uitzicht aan het einde van de dag een geweldige afsluiting van je week is.

Dag 8: Dag 8: Verlaat Gozo.8 daagse Luxevakantie Gozo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  vakantiestunt.nl
v6.20210203