8 dagen Wandelen op Malta en Gozo Afbeelding 8 dagen Wandelen op Malta en Gozo
8 dagen Wandelen op Malta en Gozo
Bestemming: Rondreizen Malta - Combinatiereis

8 dagen Wandelen op Malta en Gozo




Dag 1: Aankomst in Naxxar en overnachting.

Bij aankomst brengt een inbegrepen transfer u naar het kleine stadje Naxxar. Als u eenmaal bent ingecheckt bij uw mooie accommodatie, is de rest van de dag vrij om te ontspannen. Misschien wilt u het Palazzo Paradisio bezoeken, een 18e-eeuws paleis met zijn prachtige ommuurde tuinen met sinaasappelboomgaarden en bloeiende bomen. Naxxar is ook de thuisbasis van een prachtige parochiekerk en een schilderachtige oude wijk met traditionele huizen die u kunt verkennen.


Overnachting: Naxxar


Dag 2: Transfer naar Mdina, Loop Walk via Chadwick Lakes & Dwejra Lines

Een transfer van 15 minuten brengt u naar de oude hoofdstad van Malta, Mdina. Beschreven als de 'stille stad' gaat het meer dan 4.000 jaar terug en speelde het een belangrijke rol in het verleden van Malta. Nadat je je wandeling hebt verkend, ga je naar de Chadwick Lakes, die hun naam te danken hebben aan de Britse ingenieur die ze in de jaren 1890 heeft gebouwd. Het gebied langs deze stuwmeren is erg groen en staat vol met bamboe, wilgen en wilde bloemen.


Loop door landbouwgrond en langs boerenvelden naar de Dewjra-lijnen, ook wel de Victoria-lijnen genoemd en gebouwd als verdedigingslinies. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het noorden van Malta. Neem na het voltooien van de wandeling een lokale bus terug naar Naxaar.


Wandeling: 15 km


Hoogtewinst en -verlies: + 281m / -282m


Overnachting: Naxxar


Dag 3: Valletta en Vittoriosa Heritage Trail Walk.

Neem vandaag een lokale bus (reis van 50 minuten) naar de intrigerende hoofdstad van Malta, Valletta. De wandeling van vandaag voert langs alle belangrijke bezienswaardigheden in Valletta, inclusief de indrukwekkende verdedigingsmuren, tuinen, kerken, kapellen en kathedraal. Sommige straten zijn niet meer dan trappen, maar wat een prachtige plek om te ontdekken met al zijn hoeken en gaten.


Slechts twintig minuten met de veerboot brengt u naar een andere stad - de rustige, zachte Vittoriosa, een van de drie steden.


Er zijn ook meerdere musea te bezoeken, waaronder het Nationaal Archeologisch Museum en het Oorlogsmuseum.


Wandeling: 10 km


Hoogtewinst en -verlies: + 151 m / -151 m

Overnachting: Naxaar


Dag 4: Veerboot naar Gozo, transfer naar Qala, wandeling naar Xaghra.

Een inbegrepen transfer van ongeveer 25 minuten brengt u naar de veerbootterminal in Cirkewwa. Bij aankomst in Mgarr, Gozo, brengt een transfer je naar Qala, vanwaar je je wandeling begint.


Laat Qala achter je en volg mooie routes langs boerenvelden en landbouwgrond tot je de westkust bereikt. Velden lopen helemaal tot aan de kliffen aan de kust en je zult zangvogels horen terwijl je jezelf onderdompelt in deze landelijke scènes.


Sla bij Ramla Bay het binnenland in en passeer de Calypso-grot die een legende heeft die verband houdt met de Odyssee van Homerus. Baan je een weg naar Xaghra, je huis voor de komende 4 nachten.


 Wandeling: 13 km


Hoogtewinst en -verlies: + 351 m / -337 m


Overnachting: Xaghra


Dag 5: Loop Walk via Gozo Saltpans en Victoria

Loop direct vanuit je accommodatie langs wijngaarden en velden die worden begrensd door stenen muren tot je aankomt in de kleine haven van Marsalforn. Neem vanaf hier de kustroute langs de Gozo-zoutpannen, een uitgebreid netwerk van kalksteenplanken, die een proces van verdamping gebruiken om zout te ontginnen.


Terwijl je loopt, kun je de oudste basiliek van Gozo in Ghasri zien, voordat je Victoria, de hoofdstad van Gozo, bereikt. Misschien pauzeert u hier voor een pauze, want het is het ontdekken waard, voordat u naar het westen gaat en terug naar Xaghra.


Wandeling: 15 km


Hoogtewinst en -verlies: + 236m / -236m

Overnachting: Xaghra


Dag 6: Vrije dag voor verkenning.

Je hebt de keuze om in je accommodatie te verblijven en te ontspannen bij het zwembad of het eiland verder te verkennen.


Dag 7: Veerboot naar Comino, loop rond Comino.

Een inbegrepen transfer brengt u naar de veerhaven in Mgarr. Hier stap je op een veerboot naar Comino, het kleine eiland tussen Malta en Gozo. Als je eenmaal de beroemde en verbluffend mooie Blue Lagoon hebt gezien, wandel dan rond het eiland dat autovrij is, voor wat eenzaamheid en een prachtig uitzicht. Wanneer u de Saint Marija-baai bereikt, kunt u stoppen bij het charmante kleine strand en uw picknicklunch eten. Bij aankomst terug in de haven, gaat u aan boord van een veerboot terug naar Gozo en gaat u met de lokale bus of taxi terug naar Xaghra.

Lopen: 6 km (vrijwel vlak)


Overnachting: Xaghra


Dag 8: Verder reizen

Een inbegrepen transfer brengt u naar de veerbootterminal in Mgarr. Neem de veerboot terug naar Malta. Een inbegrepen transfer brengt u vervolgens van de veerhaven naar de luchthaven van Malta.



8 dagen Wandelen op Malta en Gozo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203