Individuele Rondreis Malta 8 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Malta 8 dagen
Individuele Rondreis Malta 8 dagen
Bestemming: Rondreizen Malta - Combinatiereis

Individuele Rondreis Malta 8 dagen
Dag 1: Start Gozo.

Een transfer bij aankomst (inclusief de veerbootreis) is inbegrepen van de luchthaven Malta Luqa naar het hotel in Gozo. Degenen die van deze transfer willen profiteren, worden op het vliegveld door onze taxi opgehaald en naar de veerbootterminal gebracht. Vanaf hier is de overtocht naar Gozo ongeveer 25 minuten en vanaf de veerbootterminal van Gozo wordt u voor de resterende 10 minuten naar het hotel gebracht. De avond is vrij te besteden en uit te pakken.


Dag 2: Kustwandeling van de haven van Mgarr naar de smalle kreek van Mgarr ix-Xini.

Mgarr is de haven van Gozo, vol met traditionele en kleurrijke luzzu vissersboten en wordt gedomineerd door het 18e eeuwse fort Chambray, gebouwd door de ridders van St. John. Het pad vanaf hier omhelst de kust tot aan de smalle kreek van Mgarr ix-Xini, waar Turkse overvallers in 1551 landden - de perfecte plek voor een picknick en zwemmen. Vanaf hier volg je een oud muilezelpad door het rotsachtige terrein van het hotel met een prachtig uitzicht over Malta en stop je om de overblijfselen van een tempel uit de kopertijd en neolithische dolmen te verkennen.


Dag 3: Wandeling via Basilica Ta 'Pinu, een barokke kerk en prachtige kliffen aan de noordkust.

De noordwestelijke hoek van het eiland is alleen te voet bereikbaar via makkelijke boerensporen. De eerste stop is de opmerkelijke neoromaanse basiliek Ta 'Pinu, een enorm nationaal heiligdom gebouwd op de plaats van een wonder in 1923. Je route leidt dan door unieke ravijnachtige wieds naar Gharb met zijn prachtige barokke kerk (1699) en traditionele stenen huizen. Het laatste stuk voert je langs de opvallende kliffen van de noordkust, waar je wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de beroemde zoutpannen van Gozo.

Twee wandelmogelijkheden: 3,5 uur, afstand 12 km / 7,5 mijl of 4 uur, afstand 14 km / 9 mijl.


Dag 4: Wandeling naar Xlendi-baai.

De kliffen bij Sannat zijn de hoogste en meest dramatische kliffen op Gozo en in het late voorjaar leven ze met mediterrane pijlstormvogels. De route voert je langs adembenemende uitzichten richting Comino en Malta en door tamariskbomen naar de prachtige Xlendi-baai. Dan gaat het omhoog door de terrasvormige velden, helder met klaprozen en velden met gladiolen die in rijen worden geteeld zoals Provençaalse lavendel.


Twee wandelmogelijkheden: 2,5 uur, afstand 9 km / 5,5 mijl of 3 uur, afstand 10 km / 6 mijl.


Dag 5: Vrije dag; optioneel bezoek aan Victoria of Ramla Beach.

Vandaag kun je misschien een ritje maken met een van de eigenzinnige bussen van Gozo naar Xaghra om je ochtend te beginnen, terwijl je richting de Ggantija-graven gaat, een enorme vrijstaande tempel van 6 meter hoge monolieten en Calypso's Cave. Lunch op Ramla Bay, ontegensprekelijk het beste strand van het eiland, en ga misschien voor de middag naar de levendige hoofdstad Victoria. Het bruisende marktplein, dat sinds de Romeinse tijd als ontmoetingsplaats wordt gebruikt, wordt gedomineerd door de middeleeuwse citadel, met een spectaculair uitzicht over het hele eiland. Maar de echte charme ligt in het doolhof van kleine straatjes rond de basiliek, met gebeeldhouwde stenen balkons, met bloemen versierde deuropeningen en beeldjes van de Madonna in nissen op de hoek van de straat.


Dag 6: Punische begraafplaats en de binnenzee.

De wandeling brengt je vandaag naar de westkust en de fascinerende Punische begraafplaats op Wardija Point. Er is hier een mythisch gevoel, alsof je aan de rand van de wereld bent. Smalle steegjes met stenen muren leiden naar bamboebossen en naar Fungus Rock (genoemd naar de 'magische' plant die daar groeide) en de Binnenzee.


Dag 7: Qala naar Nadur via de haven van Dahlet Qorrot en het verborgen strand van San Blas Bay.

Vanaf Qala is het een gemakkelijke wandeling naar Dahlet Qorrot, een kleine haven met vrolijk gekleurde boothuizen. Daarna gaat het door geurige citroenboomgaarden, wijngaarden en langs vijgen- en perzikbomen naar San Blas Bay, een verborgen strand met prachtig okerkleurig zand. Je laatste stop is Nadur, waar het spectaculaire uitzicht aan het einde van de dag een geweldige afsluiting van je week is.


Dag 8: einde Gozo.

De tour eindigt bij ons hotel na het ontbijt, maar een transfer naar de luchthaven van Malta Luqa over de weg en de veerboot is inbegrepen voor degenen die hiervan willen profiteren.Individuele Rondreis Malta 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203