Individuele Rondreis Malta en Gozo 8 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Malta en Gozo 8 dagen
Individuele Rondreis Malta en Gozo 8 dagen
Bestemming: Rondreizen Malta - Combinatiereis

Individuele Rondreis Malta en Gozo 8 dagen
DAG 1 - Ga mee op reis op de luchthaven van Malta en neem de veerboot naar Gozo

De reis begint op de internationale luchthaven van Malta, vanwaar we naar Cirkewwa rijden en de veerboot nemen naar het eiland Gozo. Gozo is vruchtbaar en pittoresk en heeft veel van zijn traditionele karakter behouden. Slechts 15 km lang en 7 km breed, alle delen van het eiland zijn gemakkelijk bereikbaar en vanwege de grootte is de verscheidenheid aan landschappen ongelooflijk.


Houd er rekening mee dat er twee transfers zijn geregeld voor de eerste dag van deze reis. De belangrijkste transfer is laat in de middag met een extra transfermiddag om u te helpen met eventuele vroege vluchtarrangementen.


DAG 2 - Wandeltocht door Victoria en de Ggantija-tempels in Xaghra

We beginnen onze verkenning in Xlendi, aan de zuidkust, voor een korte fotostop en wandelen langs de promenade voordat we naar de hoofdstad van het eiland, Victoria gaan; een kleine stad vernoemd naar koningin Victoria in 1887 maar plaatselijk bekend als Rabat. Na het beklimmen van de imposante Citadel hebben we een fantastisch uitzicht over het hele eiland. We verkennen de oude gevangenis waar de Knights of Saint John hun raarere leden zouden sturen om binnen af ​​te koelen. De graffitiemuren geven een fascinerend inzicht in het leven van degenen die hier vastzaten. Afdalend naar het sierlijke centrale plein It Tokk, hebben we tijd om door het spinnenweb van smalle straatjes te dwalen en wat tijd te nemen voor de lunch. Op weg naar de stad Xaghra bereiken we Ggantija, een megalithisch tempelcomplex dat dateert uit 3600 voor Christus en zo genoemd werd, omdat werd aangenomen dat alleen reuzen de stenen hadden kunnen verplaatsen. Sommige kolossale stenen zijn meer dan 5 meter lang en wegen meer dan 20 ton en de tempel bereikt nog steeds een hoogte van meer dan 7 meter. Dit UNESCO-werelderfgoed dateert van vóór de piramides en wordt verondersteld 's werelds oudste vrijstaande structuur te zijn. We gaan verder naar Calypsos Cave, naar verluidt de grot waarnaar Homerus verwijst in The Odyssey. 'S Middags krijgen we de kans om onze benen te strekken tijdens een wandeling van het gebied van Calypso's Cave naar Ramla Bay, waar we, als het weer het toelaat, kunnen genieten van een verfrissende duik op het prachtige rode zandstrand voordat we teruggaan naar de hotel.


DAG 3 - Bezoek Dwejra en maak een mooie wandeling naar Xwejni Bay; veerboot naar Malta

Dwejra is misschien wel Gozo's meest spectaculaire natuurlijke monument. Hier hebben geologie, tijd en zee samengewerkt om enkele van de meest opmerkelijke landschappen op het eiland te produceren. We zullen Fungus Rock zien, opmerkelijk als het leefgebied van een zeldzame schimmel die door de ridders van Sint-Jan zeer werd gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Je hebt dan de mogelijkheid om een ​​boottocht langs de kust te maken vanaf de Binnenzee (als het weer het toelaat) - een ondiepe lagune in het binnenland die via een tunnel van 30 meter met de zee is verbonden. Vanuit Dwejra gaan we verder naar de Ta Pinu-basiliek, bekend om de wonderbaarlijke genezingen die door de verzoekers worden gemeld. We rijden langs keurige, goed onderhouden velden met hun droge stenen muren en genieten van een prachtig uitzicht op weg naar Zebbug; gelegen op een heuveltop boven het lappendeken van groene velden eronder. Zoals met al deze versterkte heuveldorpjes, zijn de verreikende uitzichten over het eiland en daarbuiten spectaculair op een heldere dag. Vanaf Zebbug maken we een wandeling naar het nabijgelegen Xwejni Bay. Het kustlandschap onderweg is gevarieerd - soms passeren we kalksteenrotsen geërodeerd door de wind en de zee in ongebruikelijke vormen, waar traditionele zoutpannen het uitzicht domineren. Dit deel van de kust is een van de meest afgelegen en ruige van het eiland, maar onze wandeling is relatief steil bergafwaarts. Er is een kans om te zwemmen (als het weer het toelaat) voordat we een bezoek brengen aan de badplaats Malfarsorn, onze gekozen locatie voor de lunch. We gaan terug naar Mgarr, via Nadur voor een korte fotostop van Comino en de Blue Lagoon, om de veerboot naar Malta te nemen, waar we overstappen naar ons hotel in Sliema nabij de hoofdstad. De hoofdstad strekt zich ten oosten van Valletta uit langs schilderachtige baaien met drukke jachthavens. Een boulevard langs de kust loopt langs de kust van deze drukke stad en is geweldig om mensen te kijken. Ons hotel ligt in Sliema waar veel restaurants en bars te vinden zijn.


DAG 4 - Ronde van Valletta Old City en bezoek de Sint-Janscokathedraal

Vanochtend zijn we van plan om vanuit het hotel te rijden voor een wandeltocht door de indrukwekkende en zwaar versterkte oude stad. Oorspronkelijk gebouwd door de Ridders van de Orde van Sint Jan in de 16e eeuw, is Valletta, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, gebouwd op de steile hellingen van het schiereiland Sceberas en wordt het omringd door twee enorme natuurlijke havens die hebben bijgedragen aan het maken van het zo'n belangrijk strategisch haven op het kruispunt van de Middellandse Zee. Fort Saint Elmo bewaakt de toegang tot de havens. Lopend door Triq ir Republika - de belangrijkste verkeersader in het centrum van de stad, bezoeken we de uitbundig versierde Sint-Janscokathedraal en het grandioze Grootmeesterspaleis met zijn mooie collectie kunstwerken. We zullen ook het klassieke uitzicht over de Grand Harbour bewonderen vanuit de Upper Barrakka Gardens. Je middag is vrij voor je eigen persoonlijke verkenning.


DAG 5 - Wandeltocht door de Three Cities en Grand Harbour cruise

Vanmorgen gaan we naar de historische Three Cities of Senglea, Vittoriosa en Cospicua, die worden beschouwd als 'de bakermat van de Maltese geschiedenis', aangezien kolonisten en heersers van de Feniciërs tot de Britten allemaal gebruik maakten van de verdediging hier. De Ridders van de Orde van Sint Jan vestigden zich in 1530 in Vittoriosa en gebruikten de stad als hun hoofdkwartier. De Three Cities hebben veel van hun romantische middeleeuwse charme behouden en we zullen het Inquisitor's Palace in Vittoriosa zien en het uitzicht bewonderen vanuit de Gardjola-tuinen - een uitkijkpost om de haveningang te bewaken - in Senglea. Als we verder rijden naar Marsaxlokk, nemen we wat vrije tijd voor lunch en verkenning. Dit charmante stadje is de grootste vissershaven van Malta met zijn kleurrijke boten en uitstekende visrestaurants. Na de lunch gaan we naar Sliema voor een havencruise omdat de beste manier om de kreken en werven te verkennen per boot is. Alleen door over het water te reizen, waardeer je de enorme omvang van de wallen en forten die de stad beschermen.


DAG 6 - Verken de Hagar Qim-tempels en geniet van een lokale proeverij van eten en wijn

Een korte rit brengt ons naar Hagar Qim en Mnajdra; nog een ongelooflijk megalithisch tempelcomplex en UNESCO-werelderfgoed. Drie millennia lang, van rond 3600 - 3200 voor Christus, was de Maltese archipel de thuisbasis van een unieke, tempelbouwende beschaving. De ontdekking van vele dikke dame-beeldjes in de omgeving van Hagar Qim heeft aangetoond dat het is gebouwd om de Venus van Malta, de slapende godin van de vruchtbaarheid, te aanbidden. Mnajdra is waarschijnlijk de meest sfeervolle van alle tempels van Malta en heeft een geïsoleerde ligging met uitzicht op de rotsachtige kustlijn. We lopen tussen de twee tempelgroepen langs een kort, goed aangelegd pad voordat we een korte afstand vervolgen langs een ruig landpad naar de Tal Hamrija kust 17e-eeuwse toren om te genieten van een adembenemend landschap terwijl de kliffen oprijzen uit de blauwe Middellandse Zee. We keren terug naar onze bus waar we naar de Blauwe Grot rijden, waar we de mogelijkheid hebben om een ​​boottocht te maken (als het weer het toelaat) om een ​​reeks natuurlijke grotten te zien die gloeien met schitterende koralen en zeesponzen. Vervolgens brengen we de middag door met het proeven van een scala aan lokale voedselspecialiteiten. We zullen leren hoe zongedroogde tomaten en de lokale wijn worden geproduceerd en kunnen deze proeven samen met een selectie van andere groenten die in de regio worden verbouwd, evenals Maltees brood en olijfolie.


DAG 7 - Bezoek aan Mdina, de botanische tuinen van San Anton en de Mosta Dome

Vanmorgen nemen we een korte transfer naar de middeleeuwse oude hoofdstad van Malta, Mdina, voor een rondwandeling door deze prachtig bewaard gebleven stad. De wirwar van kronkelende, smalle steegjes (meestal te smal voor auto's) en versterkte muren bevatten een aantal indrukwekkende gebouwen zoals het Palazzo Falzon en de kathedraal gewijd aan de bekering van Sint Paulus. We nemen ook de tijd om Domus Romana (een herenhuis dat gewoonlijk toebehoort aan Romeinse hoogwaardigheidsbekleders) en de griezelige catacomben van Saint Paul (ondergronds) te zien. Na ons bezoek aan Mdina rijden we naar Mosta Dome en San Anton Botanical Gardens; de privéwoning van de president van Malta.


DAG 8 - Trip eindigt in Sliema

De reis eindigt vandaag na het ontbijt in het hotel.Individuele Rondreis Malta en Gozo 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203