Ronde van Malta en Gozo Afbeelding Ronde van Malta en Gozo
Ronde van Malta en Gozo
Bestemming: Rondreizen Malta - Combinatiereis

Ronde van Malta en Gozo


*fietstocht* Malta ligt in het geografische hart van de Middellandse Zee en is door de eeuwen heen een kruispunt van culturen geweest . Het eiland is door vele volken bezet geweest welke elk hebben bijgedragen een rijk cultureel erfgoed heeft geleid. Het landschap is ideaal op per fiets te verkennen. Er zijn talloze kleine weggetjes kris kras over het eiland. Sommige zijn ruw, andere lijken liefelijke...

Rondreis o.b.v. Volgens programmaRonde van Malta en Gozo

8 dagen / 7 nachten fietstocht

Malta ligt in het geografische hart van de Middellandse Zee en is door de eeuwen heen een kruispunt van culturen geweest . Het eiland is in handen van de Phoeniciers, Puniers, Arabieren, Romeinen, Fransen en Engelsen geweest welke allen sporen hebben achtergelaten en tot een rijk cultureel erfgoed heeft geleid. Het landschap is ideaal op per fiets te verkennen. Er zijn talloze kleine weggetjes kris kras over het eiland. Sommige zijn ruw, andere lijken liefelijke dorpsweggetjes, maar alle wegen leiden naar prachtige uitzichten. Het noorden van Malta heeft enige steile heuvels en afdalingen met scherpe haarspeld bochten, het centrale en zuidelijke gedeelte zijn vlakker en daardoor makkelijker van aard. Gozo is landelijker met aanzienlijk minder verkeer. Tijdens de fietstochten wordt u begeleid door een lokale gids en wordt u gevolgd door een 'bezemwagen'..

Dag 1 Amsterdam - Malta

Vlucht vanuit Amsterdam naar Malta. Na aankomst transfer naar het Diplomat Hotel in Sliema.

Dag 2 Centraal- en Zuid Malta ( 8 uur /35 - 45 km)

Na het ontbijt gaat u per bus naar Mosta waar u de kerk met de prachtige koepel kunt bezoeken. Per fiets gaat het vervolgens naar Ta'Qali bekend van het glasblazen en pottenbakken. Na de picknick lunch leidt de route naar Siggiewi, langs de Hagar Qim tempels, de Blue Grotto en eindigt in Bizebbugia waar u afhankelijk van het weer heerlijk kunt zwemmen. Vanuit Bizebuggia gaat u terug naar het hotel waar u rond 17.00 uur aankomt.

Dag 3 Oost- en Zuid Malta (8 uur / 35 - 45 km)

Vanaf Sliema fiets u naar de hoofdstad Valetta, de hoofdstad van Malta. U fiets langs de fortificaties van Valetta en bezoekt de 3 steden Senglea, Cospicua en Vittoriosa. De picknick lunch wordt onderweg genuttigd. Vanuit Vittoriosa keert u per minibus terug naar het hotel in Sliema.

Dag 4 Gozo en Comino (8 uur / 35 - 45 km)

Vanuit het hotel gaat u per minibus naar de haven van Cirkewwa voor de overtocht naar Gozo. De route op Gozo voert langs Nadur, Ghajnsielem, Sannat, Victoria (hoofdstad van Gozo) en Xlendi. Na de picknick lunch neemt u de boot van Mgarr naar Comino waar u kunt zwemmen. De 'Blue Lagoon' is de voornaamste attractie van het eiland en u kunt daar uitstekend snorkelen.

Dag 5 Centraal- en Noord Malta (8 uur / 35 - 45 km)

U verhuisd vandaag naar het centrale gedeelte van Malta. Per minibus gaat u naar Mdina. U heeft hier enige tijd ter vrije besteding. Vanuit Mdina gaat u per fiets naar Bahrija en Mgarr. De picknick lunch wordt bij de 'Golden Bay' genuttigd. Na de lunch wordt de tocht vervolgd naar Manikata en Xemxija. U verblijft in het vijf sterren Corinthia Palace Hotel in Attard.

Dag 6 Noord Malta (8 uur / 35 - 45 km)

Per minibus gaat u naar Mellieha waarna u naar Amir fietst om van daaruit langs de kust naar Cirkewwa te gaan. Via Paradise Bay keert u terug naar de baai Mellieha om de tocht in Popeye Village of Selmun te eindigen. Picknick lunch enroute.

Dag 7 Valetta

Dagtour Valetta. Onder leiding van een Nederlandstalige gids bezoekt u de hoogtepunten van Valetta. De toer begint in de Barracca tuinen met een schitterend uitzicht over haven en de drie steden. Daarnaast bezoekt u St. John's Co-Cathedral en Malta 5D. In de middag is er gelegenheid om te winkelen waarna u aan het eind van de middag terugkeert naar het hotel.

Dag 8 Malta - Amsterdam Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

Inbegrepen

*Vlucht Amsterdam - Malta v.v.

*Transfer luchthaven - hotel v.v.

*4 nachten Diplomat Hotel in Sliema

*3 nachten Corinthia Palace Hotel in Attard

*Dagelijks ontbijt

*5 dagen fietsen inclusief gids, fietsen, helmen, 'bezemwagen', picknick lunch, water en de overtocht naar Gozo en Camino.

*Valetta toer inclusief toegang St. John's Co-Cathedral en Malta 5DVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Ronde van Malta en Gozo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203