Koningssteden het zuiden en de Atlantische Kust Afbeelding Koningssteden het zuiden en de Atlantische Kust
Koningssteden het zuiden en de Atlantische Kust ***
Bestemming: Marokko - Fly Drive Marokko

Koningssteden het zuiden en de Atlantische Kust

***

Deze 15-daagse Fly and Drive laten u alle facetten van Marokko zien. De route voert langs de koningssteden en het zuiden naar de Atlantische kust, waar u aan de prachtige zandstranden de vele indrukken kunt verwerken.

Hotel o.b.v. Logies ontbijtFly & drive - Koningssteden, het zuiden en de Atlantische kust

15 dagen / 14 nachten

Deze fly & drive combineert de koningssteden met het zuiden en de Atlantische kust van Marokko.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam - Casablanca // Agadir - Amsterdam
 • 14 dagen huurauto cat. economy met air-conditioning incl. verzekeringen
 • 14 overnachtingen in 3-sterren hotels en in Agadir in een 4-sterren hotel.
 • Verzorging o.b.v. van logies en ontbijt.

Exclusief

 • Entree gelden voor de musea en monumenten
 • Lokale gidsen
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds

Dag 1 Amsterdam - Casablanca

Na aankomst in Casablanca haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel. Casablanca, de economische hoofdstad van Marokko. Deze bruisende kosmopolitische stad, die bekend staat om zijn art-deco gebouwen en de Hassan II moskee, de op een na grootste moskee ter wereld. Deze moskee heeft een minaret van 200 meter hoog en herbergt majestueuze zalen die de sierlijke Marokkaanse ambachten laten zien. Overnachting in Casablanca.

Dag 2 Casablanca - Fes - (ca. 300 km)

Via de hoofdstad Rabat en de kleinste koningsstad Meknes bereikt u Fes. Rabat is en aangename stad met brede lanen en veel groen. De hoogtepunten zijn o.a. de prestigieuze facade van het Koninklijk Paleis, Mechouar, de middeleeuwse Oudaia-kasba met haar moors cafe die prachtig uitzicht biedt over Wadi Bou Regreg die Rabat en Sale scheidt, het mausoleum van koning Mohammed V en de ernaast gelegen Hassan-toren. Meknes is bekend om haar imposante stadsmuren met een lengte van 45 km die de medina omsluiten. De hoogtepunten zijn o.a.De monumentale poorten, Bab El Mansour & Bab El Khamis, de Place el Hedime en de graan- en hooischuren bedoeld voor de 12000 paarden van Moulay Isamil. Wellicht ook interssant is de verderop gelegen enige Romeinse opgraving in Marokko, Volubilis. Overnachting in Fes.

Dag 3 Fes

De stad Fes gesticht in 789 is niet alleen de oudste van Marokkos koningssteden, maar ook de belichaming van de geschiedenis van het land en de spirituele en culturele hoofdstad. De duizenden steegjes van de medina worden onderbroken door levendige souks. Het is een veelzijdige stad, met een labyrint aan kronkelende steegjes. In Fes bevinden zich vele gebedsscholen en Koranscholen, zoals die van Moulay Idriss II. Dit heiligdom heeft, met zijn piramidevormige koepel boven de tombe en de kleurige minaret, een statige aanblik. Na de lunch kunt u de Fes el-Bali, de historische Medina, bezoeken. Hier wandelt u langs musea, Madrasas en rijk geornamenteerde deuren. U wandelt ook even door de Mellah, een oud Joodse wijk met de Danan Synagoge. Bij de leerlooierijen van Fes wel even de neus bedekken. Hier ziet u de uitoefening van eeuwenoud ambacht van leerbewerking. Langs de buitenkant van het koninklijk paleis komt u uit bij het noordelijke vestingwerk, dat een adembenemend uitzicht over de stad biedt. Overnachting in Fes.

Dag 4 Fes - Erfoud (ca. 400 km)

De weg vanaf Fes voert langs de Midden-Atlas richting Erfoud bekend om de fossiel bewerking. Deze route voert u langs een solide bergmassa met contrasterende kleuren, rotsen gevormd door erosie en berghellingen bedekt door donkere dichte cederbossen. U passeert eerst Ifrane. Dit pittoreske stadje ligt op een hoogte van 1650 m en oogt met de schuine daken meer Europees dan Marokkaans. Omgeven door veel groen is het hier zomers aangenaam koel. Tussen december en maart kan er sneeuw liggen. De legende vertelt dat Ifrane in het verre verleden de hoofdstad van een Joods Koninkrijk was. De enige synagoge in het dorp en de meer dan 2000 jaar oude begraafplaats zijn al eeuwen een centrum van bedevaart voor Marokkaanse joden. De weg gaat verder via het berberdorp Azrou (rots in het Berbers) over de hoogvlakte, die gelegen is tussen de Midden Atlas en de Hoge Atlas, naar Middelt. Een mooie rustplaats. Midelt ligt aan de voet van de 3717 m hoge Jbel Ayachi en wordt tot het zuiden van Marokko gerekend. Via Rich en Tizi Talghmet bereikt u Erfoud gelegen op een hoogte van 1907 m. Overnachting in het Erfoud.

Dag 5 Erfoud - Tinghir (ca. 145 km)

Vanuit Erfoud gaat de route omhoog langs de uitgestrekte palmtuinen van Jorf, gelegen aan de westoever van de Ziz rivier. Vervolgens voert de reis u door een onherbergzaam gebied naar een nauwe kloof van driehonderd meter hoog en slechts enkele tientallen meters breed, de Gorges de Todra. Deze kloof met zijn loodrechte rotswanden is een van de indrukwekkendste kloven in het hoge Atlas gebergte. Overnachting Tinghir.

Dag 6 Tinghir - Ouarzazate (ca. 180km)

Uw bestemming voor vandaag is Ouarzazate. Om deze stad te bereiken gaat u via de Dades Vallei, ook wel de weg van de duizend Kasbahs genoemd. U passeert ook het hart van de rozenstreek El Kela M'gouna, bekend om het jaarlijkse rozenfestival. Elk jaar, meestal het eerste weekend van mei worden duizenden rozen geoogst in de valleien van Mgouna in de Dades-vallei met een traditioneel festival om de oogst te vieren. Zodra u Ouarzazate binnen rijdt komt u de kasbah van Taourirt tegen het enige historische bouwwerk van Ouarzazate en residentie van Glaoui, de laatste heerser van de Atlas. Overnachting in Ouarzazate.

Dag 7 Ouarzazate - Marrakech (ca. 200 km)

De route naar Marakech voert door het Toubkai Nationaal Park met de hoogste berg van Marokko, de Jbel Toubkai (4.167 m). Overnachting in Marrakech.

Dag 8 Marrakech

Marrakech is bekend om de vele bezienswaardigheden en het Jema El Fna plein met de middeleeuwse taferelen. Dagelijks kunt u, acrobaten, slangenbezweerders, waarzegsters en Gnaoua muzikanten zien. s Avonds ontpopt zich hier een openluchtrestaurant bestaande uit tientallen stalletje met allerlei lekkernijen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn: Koutoubia Moskee met haar 70 meter hoge Minaret, Sadians graftombe en het Bahia Paleis met zijn open binnenplaats vol cipressen, sinaasappel- en jasmijnbomen, Menara Tuinen, Jardin Majorelle en uiteraard de oude medina met de souks en de Joodse wijk Mellah. Overnachting in Marrakech.

Dag 9 Marrakech - Essaouria (ca. 175 km)

De reis gaat verder richting de kust naar Essaouria een oude vestingstad/haven aan de Atlantische kust. De route voert o.a. langs Chichaoua waar u eventueel kunt zwemmen in een bron. Overnachting in Essaouria.

Dag 10 Essaouria

De oorsprong van deze stad gaat terug naar de 5e eeuw voor Chr. en heeft in de loop der eeuwen vele overheersers gekend. In de 18e eeuw werd de stad gefortificeerd naar een ontwerp van een Franse architect en de Medina staat op de Unesco Werelderfgoed lijst. Naast de vele bezienswaardigheden biedt Essaouria kilometers lange stranden. Overnachting in Essaouria.

dag 11 Essaouria

Dag ter vrije besteding. Overnachting in Essaouria.

dag 12 Essaouria - Agadir (ca. 175 km)

De route naar Agadir voert gedeeltelijk langs de kust.Agadir wordt beschouwd als de belangrijkste badplaats van Marokko. Met een 10 km lang strand en 300 zonnige dagen per jaar is dit een ideale locatie om uw reis af te sluiten. Tijdens uw verblijf heeft u nog de beschikking over de huurauto en kunt eventueel nog het op ca. 90 km verderop gelegen Taroudant (klein Marrakech) bezoeken. Overnachting in Agadir.

Dag 13 en 14 Agadir

Dgen ter vrije besteding. Overnachting in Agadir.

Dag 15 Agadir - Amsterdam

In de ochtend levert u de auto in op de luchthaven en vliegt u vervolgens via Casablanca naar Amsterdam.

Overige informatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijndienstvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, is dit in overleg te reserveren. Prijzen van deze Fly & Drive zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele toeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen. Wilt u een andere categorie huurautoNeemt u dan contact met ons op.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Koningssteden het zuiden en de Atlantische Kust 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2021  vakantiestunt.nl
v6.20210203