Het Noorden van Marokko 8daagse fly enen drive Afbeelding Het Noorden van Marokko 8daagse fly enen drive
Het Noorden van Marokko 8daagse fly en drive ***
Bestemming: Marokko - Fly Drive Marokko

Het Noorden van Marokko 8daagse fly en drive

***

Deze fly & drive brengt u naar het noorden van Marokko. U rijdt zelf in uw huurauto door het mooie landschap; langs de kust en door het binnenland. De reis begint in Tanger, waarna u verder reist naar de witte stad Assilah, de havenstad Larache en de hoofdstad Rabat. Ook de koningssteden Meknes en Fes met zijn middeleeuwse medina worden niet overgeslagen.

Hotel o.b.v. Logies ontbijtHet Noorden van Marokko

8 dagen / 7 nachten

Individuele Fly Drive

Deze fly & drive brengt u naar het noorden van Marokko. U rijdt zelf in uw huurauto door het mooie landschap; langs de kust en door het binnenland. De reis begint in Tanger, waarna u verder reist naar de witte stad Assilah, de havenstad Larache en de hoofdstad Rabat. Ook de koningssteden Meknes en Fes met zijn middeleeuwse medina worden niet overgeslagen.

Dag 1 Amsterdam - Tanger

Bij aankomst in Tanger haalt u uw huurauto op en rijdt u naar het hotel. Door zijn internationale verleden onderscheidt Tanger zich van andere Marokkaanse steden. Hier kwamen kunstenaars en schrijvers, van Henri Matisse tot Paul Bowles en Michael Forbes. De haven van de stad is de belangrijkste verbinding tussen Afrika en Europa. U kunt hier verschillende bezienswaardigheden bezoeken: het uitkijkpunt Colline du Charf, de medina, kasbah en de haven. Overnachting in Tanger.

Dag 2 Tanger - Assilah

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Assilah. Dit is een wit stadje in het noorden van Marokko, ten zuiden van de stad Tanger. Het is in Andalusische stijl gebouwd en wordt omgeven door zware muren. De stad trekt veel schilders die zomers de standsmuren kleuren met hun kunstwerken. Overnachting in Assilah.

Dag 3 Assilah - Larache - Rabat

Na het ontbijt vertrekt u naar Rabat, onderweg bezoekt u de plaats Larache. Dit is een havenstad in het noorden van Marokko. U kunt hier een bezoek brengen aan de Romeinse ruines Lixus, de rivier Loukos, de boulevard Mohammed khamis en Storks kasteel. U vervolgt uw weg naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. In deze stad ligt Koning Mohammed V begraven (in een indrukwekkend mausoleum dat ook door niet-moslims bezocht kan worden), evenals zijn zoon Hassan II. In het noorden van Rabat bevindt zich een ommuurde vesting, de Oudaia Kasba. Deze werd gesticht door Moulai Ismail om de stad tegen vijanden te beschermen. Overnachting in Rabat.

Dag 4 Rabat - Meknes - Fes

Vandaag reist u verder naar Fes, onderweg komt u langs de kleinste koningsstad Meknes. Als een machtige vesting wordt de medina omgeven door muren met een totale lengte van 40 km. De ontzagwekkende muren worden onderbroken door sierlijke poorten, Bab genoemd. Hier bezoekt u Bab Mansour, de koninklijke stallen van Moulay Ismail en de Joodse wijk. De dag eindigt in de oudste koningsstad van Marokko, Fes. Overnachting in een hotel in Fes.

Dag 5 Fes

Fes is de personificatie van de geschiedenis van Marokko en fungeert als de spirituele en religieuze hoofdstad. U bezoekt de middeleeuwse Medina met haar 9200 straatjes. Ook moet u zeker niet overslaan; de Attarine en Bou Anania Medersas, de Nejjarine fontein, het mausoleum Moulay Idriss en de Karaouine moskee, de oudste en befaamdste moskeeen van de westelijk Islamitische wereld. Deze is in 859 gesticht en was hiermee ook de eerste universiteit van Marokko. Daarnaast bezoekt u Fes El Jdid, het nieuwe Fes, gebouwd in 1276 door Merinidische vorsten, Dar el-Makhzen, de Joodse wijk Mellah, de Synagoge en misschien komt u ook langs de juwelenhoek. Overnachting in een hotel in Fes.

Dag 6 Fes - Chefchaouen- Tetouan

Na het ontbijt reist u naar Chefchaouen, een kleine, gefortificeerde stad, bedoeld als verdediging tegen de Portugezen die Marokko binnendrongen. Het mooiste aan de stad is dat alle gebouwen en huizen hemelsblauw zijn geverfd. Het centrum met de pittoreske Medina en het schitterende Rifgebergte op de achtergrond maken de stad oogverblindend mooi. De stad staat bekend om haar varieteit aan plaatselijk gemaakte producten. U zal hier kunstnijverheidsvoorwerpen tegenkomen die je nergens anders in Marokko tegenkomt. Voor de meeste bezoekers is de Medina de belangrijkste bezienswaardigheid. Het is heerlijk en indrukwekkend om er doorheen te wandelen. De waterval ten oosten van de Medina is ook interessant. Hier zie je vele plaatselijke bewoners de was komen doen, of gewoon zitten en een praatje maken. Achter de waterval bevinden zich de ruines van een oude moskee. De route wordt vervolgd naar Tetouan waar u de laatste 2 nachten in een strandhotel verblijft. Overnachting in Tetouan.

Dag 7 Tetouan

Dag ter vrije besteding Overnachting in Teouan.

Dag 8 Tetouan - Tanger - Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar de luchthaven vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam - Tanger v.v. incl 20 kgs bagage
 • 8 dagen huurauto categorie small
 • 7 overnachtingen in 3-4 ster hotels o.b.v. logies en ontbijt

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Brandstof
 • Entreegelden

Overige informatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijndienstvluchten vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, is dit in overleg te reserveren. Prijzen van deze Fly & Drive zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele toeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen. Wilt u een andere catagorie huurautoNeemt u dan contact met ons op.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Het Noorden van Marokko 8daagse fly en drive 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203