Koningssteden Marokko 8 daagse Fly enen Drive Afbeelding Koningssteden Marokko 8 daagse Fly enen Drive
Koningssteden Marokko 8 daagse Fly en Drive ***
Bestemming: Marokko - Fly Drive Marokko

Koningssteden Marokko 8 daagse Fly en Drive

***

Ontdek de pracht en praal van Marokko. De Fly & Drive begint en eindigt in het bruisende Casablanca. Tijdens deze reis krijgt u een goede indruk van het heden en verleden en de schatten, die de koningssteden achter de stadsmuren herbergen. De vier koningssteden, Rabat, Fes, Meknes en Marrakech zijn het kloppend hart van het culturele leven in Marokko. Geniet met alle zintuigen van dit fascinerende koninkrijk...

Hotel o.b.v. Logies ontbijtKoningssteden van Marokko

8 dagen / 7 nachten Fly and Drive

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam - Casablanca // Marrakech - Amsterdam
 • Luchthaven taxen
 • Huurauto 8 dagen incl. verzekeringen
 • 7 overnachtingen in 3-4 sterren hotels op basis van logies ontbijt

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Brandstof
 • Entree bezienswaardigheden

Ontdek de pracht en praal van Marokko. De Fly & Drive begint in Casablanca en eindigt in Marrakech. Tijdens deze reis krijgt u een goede indruk van het heden en verleden en de schatten, die de koningssteden achter de stadsmuren herbergen. De vier koningssteden, Rabat, Fes, Meknes en Marrakech zijn het kloppend hart van het culturele leven in Marokko. Geniet met alle zintuigen van dit fascinerende koninkrijk en laat u verrassen door de contrasten die het landschap te bieden heeft.

Dag 1 Amsterdam - Casablanca

Bij aankomst in Casablanca haalt u uw huurauto op en rijdt u naar het hotel. De stad Casablanca staat bekend om zijn vele art deco gebouwen en de imposante Hassan II moskee, de op een na grootste moskee ter wereld. De stadstour voert u langs onder andere: de centrale markt, het Habous district (nieuwe Medina), het Koninklijk Paleis te midden van een mediterrane siertuin, het Mohammed V plein, de indrukwekkende Hassan II moskee en de luxueuze buitenwijk Anfa, mooi gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht over de stad.
Overnachting in Casablanca.

Dag 2 Casablanca - Rabat - Meknes

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Rabat, de administratieve hoofdstad van het land. Deze metropool aan zee telt talloze terrasjes en brede lanen. Hier bezoekt u het Koninklijk Paleis, Mechouar, de middeleeuwse Oudaia-kasba, het mausoleum van koning Mohammed V en de beroemde Hassan-toren. Daarna reist u naar de kleinste koningsstad Meknes. Als een machtige vesting wordt de medina omgeven door muren met een totale lengte van 40 km. De ontzagwekkende muren worden onderbroken door sierlijke poorten, Bab genoemd. Hier bezoekt u Bab Mansour, de koninklijke stallen van Moulay Ismail en de Joodse wijk. Overnachting in een hotel in Meknes.

Dag 3 Meknes - Volubilis - Fes

Na het ontbijt vertrekt u naar de Romeinse ruines van Volubilis, enkele kilometers verderop. Dit is de belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko. Naast de triomfboog, grenzend aan de graanvelden en olijfboomgaarden, getuigen ook de Basilica en de talloze gracieuze mozaieken van een rijk verleden. Na dit bezoek rijdt u verder naar Fes. Overnachting in Fes.

Dag 4 Fes

Vandaag staat in het teken van de oudste koningsstad. Deze stad is de personificatie van de geschiedenis van Marokko en fungeert als de spirituele en religieuze hoofdstad. Vandaag bezoekt u de middeleeuwse Medina met haar 9200 straatjes. Ook moet u zeker niet overslaan; de Attarine en Bou Anania Medersas, de Nejjarine fontein, het mausoleum Moulay Idriss en de Karaouine moskee, de oudste en befaamdste moskeeen van de westelijk Islamitische wereld. Deze is in 859 gesticht en was hiermee ook de eerste universiteit van Marokko. Daarnaast bezoekt u Fes El Jdid, het nieuwe Fes, gebouwd in 1276 door Merinidische vorsten, Dar el-Makhzen, de Joodse wijk Mellah, de Synagoge en misschien komt u ook langs de juwelenhoek. Overnachting in Fes.

Dag 5 Fes - Beni Mellal

Beni Mella is een kleine plaats gelegen tussen Fes en Marrakech. Het kleine stadje bevindt zich op een berghelling aan de voet van de Midden-Atlas. Het ligt op een hoogte van bijna 2000m boven de zeespiegel en 18 km van Beni Mellal. Het is een oase van rust in het weelderig groen van de natuur. Niet ver van Afourer ligt de plaats Beni Mellal, u rijdt hier doorheen op weg naar Afourer. Het is een moderne stad aan de rand van de grote tadla-vlakte, waar veel graan verbouwd wordt. De stad wordt omgeven door de sinaasappel- en manderijnboomgaarden, deze zijn dan ook zeer beroemd. Overnachting in Beni Mellal.

Dag 6 Beni Mellal - Marrakech

Na het ontbijt rijdt u via Afourer naar Marrakech. is een kleine plaats gelegen tussen Fes en Marrakech. Afourer bevindt zich op een berghelling aan de voet van de Midden-Atlas. Het ligt op een hoogte van bijna 2000 m boven de zeespiegel en 18 km van Beni Mellal. Het is een oase van rust in het weelderig groen van de natuur.Vervolgens rijdt u door naar Marrakech. Deze stad heeft zijn naam aan Marokko gegeven en staat symbool voor east meets west. Het is de hoofdstad van het zuiden en staat bekend als de Rode Stad. Overnachting in Marrakech.

Dag 7 Marrakech

Een volle dag om Marrakech te ontdekken. Aan te raden bezienswaardigheden zijn o.a. de befaamde Koutoubia, een master piece van hispano-moorse kunst met haar 70 m hoge minaret, de Saadians graftombe en het Bahia Paleis met zijn open binnenplaats vol cipressen, sinaasappel- en jasmijnbomen. Natuurlijk moet een bezoek aan het beroemde Jema El Fna plein met zijn omliggende souks en ambachtelijke werkplaatsen zeker niet ontbreken. Laat u zich hier meeslepen door een schouwspel van Gnaoua muziek, acrobaten, slangenbezweerders en waarzegsters. Vergeet niet een glas verse sinaasappelsap te nemen bij een van de ruim 50 kleurrijke sinaasappel stalletjes die dit plein rijk is. Overnachting in Marrakech.

Dag 8 Marrakech - Amsterdam

Vandaag reist u terug naar Casablanca. Diner en overnachting in een hotel in Casablanca.

Dag 8 Casablanca - Amsterdam

In de ochtend levert u de auto op de luchthaven en vliegt u terug naar Amsterdam.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam - Casablanca // Marrakech - Amsterdam incl. 20 kgs bagage
 • 8 dagen huurauto catagorie small inl. verzekeringen.
 • 7 overnachtingen in 3-4 sterren hotels op basis van logies ontbijt.

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Brandstof
 • Entreegelden

Overige informatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijndienstvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, is dit in overleg te reserveren. Prijzen van deze Fly & Drive zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele toeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen. Wilt u een andere catagorie huurautoNeemt u dan contact met ons op.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Koningssteden Marokko 8 daagse Fly en Drive 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  vakantiestunt.nl
v6.20210203