7 daagse Rondreis Yucatan Afbeelding 7 daagse Rondreis Yucatan
7 daagse Rondreis Yucatan
Bestemming: Cozumel - San Miguel

7 daagse Rondreis Yucatan




Dag 1: Cancún


Aankomst in Cancun

Aankomst op de luchthaven en levering van uw voertuig. Ze bieden verschillende verzekeringsopties, wees voorzichtig, sommige hiervan zijn erg duur.



Een Engelssprekende gids zal u ontmoeten, u helpen met papierwerk en u voorzien van een routekaart.



Huurauto Chevrolet Aveo of gelijkwaardig. Verzekering: tegen diefstal en schade aan derden (eigendommen en mensen) tot 350.000 peso. Aansprakelijkheid beperkt tot 10% van de handelswaarde van het voertuig bij schade of aanrijding.



Neem gerust contact met ons op voor een inclusieve verzekering.


Overnachting in het Ramada hotel.

Inbegrepen: autoverhuur, lokale gids, kamer en ontbijt

Inbegrepen opts: gids aankomst apt - hertz


Dag 2: Cancún (Downtown) - Dzitnup - Chichen Itza - Mérida


Na het ontbijt rijden we naar het westen van het schiereiland Yucatan. Onderweg bezoek aan de cenote Dzitnup (mogelijkheid om te zwemmen) met een bijzondere lichtstraal die bij het raken van het water turkoois lijkt. Lunch in een restaurant op het dorpsplein van Valladolid.


Chichen Itza, Maya-wonder


Na de lunch gaan we naar Chichen Itza. Gebouwd door de Maya's en vervolgens gereorganiseerd door de Tolteken, symboliseert Chichen Itza de eenwording van beide religieuze culturen. De site, die op zijn hoogtepunt het belangrijkste religieuze centrum van het schiereiland was, is de grootste archeologische vindplaats in Yucatan.


Daarna gaan we naar Merida, de hoofdstad van Yucatan, waar we de nacht zullen doorbrengen.


Merida, de hoofdstad van Yucatan. Terwijl ze economische groei kende, behield Merida een boeiende koloniale charme en een sterke persoonlijkheid. Je zult veel goed afgelijnde historische monumenten vinden, en aangename pleintjes zijn een geweldige setting om wat te drinken terwijl je luistert naar een marimba-spelende band.

De handwerkmarkt biedt tal van souvenirs zoals de beroemde huipils (zeer kleurrijke geborduurde vrouwentunieken), de authentieke "Panama" -hoeden, de echte Yucatecan-katoenen hangmatten en nog veel meer.



Optie inbegrepen: entreegelden voor chichen itza.

Optie inbegrepen: Engels sprekende lokale gids in Chichen Itza.


Overnachting in hotel Dolores Alba.

Inbegrepen: autoverhuur, entreegelden, lokale gids, kamer en ontbijt

Inbegrepen opties: entreegelden voor chichen itza, lokale gids


Dag 3: Mérida - Uxmal - Santa Elena


Verover de stad Uxmal


De site is rustig en wordt niet veel bezocht door toeristen ... U zult het geweldig vinden! Uxmal betekent in de Maya-taal 'driemaal gebouwd', maar in werkelijkheid werd de stad vijf keer gebouwd. Het water is echt schaars in de regio, dit verklaart de alomtegenwoordigheid van representaties van de regengod Chac-Mool.


Suggestie-avond: klank- en lichtspel in Uxmal (ongeveer 5 euro te betalen bij de ingang van de site, elke dag om 20.00 uur (zomer) en 19.00 uur (winter)).



Optie inbegrepen: toegangsprijzen voor Uxmal

Optie inbegrepen: Engels sprekende lokale gids in Uxmal.


Overnachting in The Pickled Onion hotel (15 km van de archeologische vindplaats Uxmal).

Inbegrepen: autoverhuur, entreegelden, lokale gids, kamer en ontbijt

Inbegrepen opties: Entree Uxmal, Lokale gids Uxmal


Dag 4: Uxmal - Loltun - Hacienda Sotuta de Peon - Izamal


Vertrek 's ochtends naar de Loltun-grotten. Dat zijn natuurlijke reservoirs die door de oude Maya's als heilig werden beschouwd en die als een oude cultusplaats dienden. Archeologen hebben in dit doolhof van stalactieten en stalagmieten veel rotsschilderingen, aanbiedingen en cultusvoorwerpen gevonden.


De Haciendas en het groene goud van Yucatan


Daarna gaan we naar de hacienda Sotuta de Peon. Echt levend museum, Sotuta de Peon is de laatste Mexicaanse hacienda waar nog steeds henequen (of Sisal) wordt geproduceerd. In de zeventiende eeuw werden de vezels van deze plant voor veel dingen gebruikt: touwen voor de Spaanse karvelen, manden ... De productie ervan maakte Merida tot een grootse en rijke stad. Het heette het groene goud van Yucatan.

Bezoek aan de Hacienda en uitleg over het productieproces uit de jaren 1900. Vervolgens bezoeken we de velden op een karretje getrokken door een paard. Ten slotte gaan we zwemmen in een cenote op het terrein van de Hacienda (vergeet je handdoek en zwemkleding niet).



Daarna gaan we naar het prachtige koloniale stadje Izamal, volledig geschilderd in fel geel. Het Franciscaner klooster San Antonio de Padua werd gebouwd bovenop een Maya ceremonieel centrum en is het grootste klooster van het continent.



Avond: geluids- en lichtshow in Izamal (alleen dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 20:30 uur)



Optie inbegrepen: entreegelden voor Sotuta de peon.


Overnachting in hotel Rinconada del Convento.

Inbegrepen: autoverhuur, entreegelden, kamer en ontbijt

Inbegrepen opties: toegangsprijzen voor de hacienda Sotuta de Peon


Dag 5: Izamal - Valladolid - Coba - Tulum


Na het ontbijt bezoeken we een van de oudste steden van Yucatan, de prachtige koloniale stad Izamal, geheel in fel geel geschilderd. Het Franciscaner klooster San Antonio de Padua werd gebouwd bovenop een Maya ceremonieel centrum en is het grootste klooster van het continent.


Daarna rijden we naar Valladolid, een klein en authentiek Mexicaans stadje waar het heerlijk slenteren is. Deze vredige stad, gebouwd in de zestiende eeuw door Francisco de Montejo, wordt gedomineerd door de imposante soberheid van het Franciscaanse klooster San Bernardino de Siena. U zult de mooie pastelkleurige huizen waarderen terwijl u een ijsje eet.


Daarna gaan we naar Coba, een van de grootste Maya-steden. De ruïnes zijn grotendeels intact gebleven in het midden van de tropische jungle. De archeologen brachten een 42 meter hoge piramide aan het licht, een paleis van negen verdiepingen hoog, een balveld en het meest uitgebreide netwerk van grote geplaveide wegen ("sacbé") ooit ontdekt.


Aankomst in de late namiddag in Tulum.


Overnachting in hotel Don Diego de la Selva. Kamer met a / c.


Inbegrepen: autoverhuur, kamer en ontbijt


Dag 6: Tulum

Wit zand en turquoise zee

Vrije dag om te genieten van het strand en de zon. We raden je aan om de archeologische vindplaats Tulum te bezoeken, met de onvergetelijke turquoise Caribische Zee als achtergrond!


Overnachting in hotel Don Diego de la Selva. Kamer met a / c.


Inbegrepen: autoverhuur, kamer en ontbijt


Dag 7: Tulum - Cancún


Hasta luego México

Vertrek 4 uur voor vertrek van het hotel naar de luchthaven van Cancun.

Inleveren van de huurauto bij de Hertz-balie.


Inbegrepen: autoverhuur



7 daagse Rondreis Yucatan 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203