Individuele Rondreis Mexico 11 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Mexico 11 dagen
Individuele Rondreis Mexico 11 dagen
Bestemming: Rondreizen Mexico - Rondreizen

Individuele Rondreis Mexico 11 dagen
DAG 1

Aankomst in Cancún. Verzamel een huurauto en rijd naar uw hotel, niet ver van het centrum van de stad.

 

Bij aankomst op de luchthaven van Cancún wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger die u naar het autoverhuurkantoor begeleidt, op korte loopafstand van Terminal 2 of een korte begeleide rit van Terminal 3 met assistent. De assistent wacht met u totdat u de auto en documentatie heeft gecontroleerd. Uw auto wordt een middelgrote Chevrolet Aveo (of een vergelijkbare auto) die 11 dagen lang uw metgezel zal zijn. Andere maten auto's zijn beschikbaar, maar de voorwaarden kunnen worden gewijzigd.


Het avontuur begint! Stap met uw gezin in de auto en rijd naar uw hotel dicht bij het stadscentrum. Cancún ligt aan een lagune op de noordoostelijke punt van het schiereiland Yucatán. Het is een speciaal gebouwd resort. Mooie stranden, goed duiken en watersporten zijn de belangrijkste attracties. Als u wat meer tijd heeft, kunt u een dag of twee blijven hangen (spreek met ons over het verlengen van uw verblijf) en overweeg een bezoek te brengen aan het beeldenpark onder water - zowel kinderen als volwassenen zullen versteld staan ​​...


Dag 2

Rijd naar Chichén Itzá, archeologische Maya-site.

 

Rijd landinwaarts naar Chichén Itzá, de grootste en best georganiseerde van alle Maya-sites, gedomineerd door de enorme, symmetrische, getrapte El Castillo-piramide.

De rit van Cancún naar Chichén Itzá is ongeveer 200 km en duurt nooit minder dan 2 uur, zelfs als u rechtstreeks op de tolweg (of cuota) rijdt. Maar we raden je aan om de vrije weg (libre) te nemen. Je zult meer verkeersdrempels tegenkomen, maar je zult in een langzamer tempo door kleine dorpjes gaan en een beter gevoel krijgen voor het Mexicaanse leven in de Yucatán.


Onderweg wil je misschien de relaxte koloniale stad Valladolid bezoeken met zijn grote kerk en vredige plein. Het is ook een goede plek om een ​​van de cenotes te bezoeken die op het schiereiland liggen. Cenotes zijn zoetwater-zinkgaten met steile zijden die worden gevoed door ondergrondse rivieren, diep genoeg om een ​​duik te nemen in hun sprankelende, heldere turquoise en smaragdgroene wateren.


Wanneer u bij uw accommodatie aankomt, kunt u genieten van de prachtige tuinen en het zwembad. Het is slechts een korte wandeling van de camping, die u morgen zult verkennen.


Dag 3

Verken Chichén Itzá.

 

Lokaal kun je gebruik maken van een lokale gids om de ruïnes te verkennen als je dat wilt, wat we aanbevelen omdat het de geschiedenis tot leven zal brengen. Maar daarna zullen kinderen het misschien leuk vinden om zelf de piramides, macabere sculpturen en tempels te ontdekken; het is veilig en goed ingedeeld.

De oorsprong van de site is mysterieus. Het heeft het grootste en best bewaarde balveld van Amerika: de locatie voor een oud ritueel spel dat op het hele continent werd gespeeld, maar dat nog steeds niet volledig wordt begrepen. Archeologen hebben niet kunnen vaststellen of de verliezers of winnaars waren onthoofd, maar te oordelen naar het bloederige houtsnijwerk langs de voet van de muren van de rechtbank, kwam er zeker een onaangenaam einde aan iemand.


DAG 4

Rijd naar Mérida, levendige koloniale en Maya-stad ..

 

Voortzetting op de tolweg duurt de reis ongeveer twee uur rechtstreeks, maar als u ervoor kiest om onderweg te stoppen, raden we Izamal (64 km ten oosten van Merida) aan, bekend als de gele stad, omdat al zijn grote gebouwen, waaronder een indrukwekkend Franciscaans klooster, een diepe mosterd zijn geschilderd . De lokale voedselmarkt staat bekend om zijn wildtaco's.


Mérida is de hoofdstad van de staat Yucatán. De stad werd gesticht door de Maya's, maar werd in 1542 veroverd door de Spaanse veroveraars en werd enorm rijk, beschreven als het 'Parijs van de Nieuwe Wereld'. De stad was cultureel en geografisch geïsoleerd van de rest van het land totdat de transportinfrastructuur het in de jaren vijftig bereikte.


Tegenwoordig heeft Mérida een mooi koloniaal centrum, met een mix van weelderige en brokkelige gebouwen, maar het is een moderne, bruisende, bloeiende stad met veel lokaal karakter, een aantal uitstekende plekken om te eten en goede winkels en markten. De inwoners, afstammelingen van de Maya's en de kolonisten, houden van een goed feest, en misschien vind je er wel een gaande, met livemuziek en straatstalletjes, terwijl je daar bent. Slenter door de zonnige straten, koop lokale kant of een van de beroemde hangmatten in de regio.


DAG 5

Rondleiding met gids naar sisal hacienda Sotuta de Peón.

 

Vandaag kunt u uw auto achterlaten: - u heeft een begeleide excursie die u verdiept in de geschiedenis van de regio Yucatán en hoe deze werd gevormd door de henequén (sisal) boom in de 19e eeuw. De reis begint met een rit naar een werkende henequén hacienda, Sotuta de Peón, 35 km ten zuiden van Mérida. De ervaring brengt je terug naar het koloniale tijdperk, terwijl je getuige bent van het hele henequén-productieproces - van plant tot vezel, van vezel tot eindproduct - allemaal met behulp van eeuwenoude machines. Rijd naar de landbouwvelden op een authentieke houten kar getrokken door muilezels, met de mogelijkheid voor een verfrissende duik in een nabijgelegen cenote.DAG 6

Begeleide verkenningen van de Maya-site Uxmal.

 

Vandaag heb je weer een pauze van autorijden. Je wordt verzameld en gereden tijdens een groepsreis naar de verwoeste ceremoniële tempels van Uxmal, voor veel van de meest dramatische, in het bos bedekte Maya-sites. Het is iets meer dan een uur rijden van Mérida, maar je betreedt een andere wereld. De site wordt gedomineerd door de majestueuze Piramide van de Goochelaar, bewoond door vogels en vleermuizen, met daarnaast een elegante ‘nunnery’ vierhoek met Puuc-achtig complex metselwerk dat als een puzzel in elkaar is gezet. De regengod Chac wordt vertegenwoordigd door groteske stenen maskers - kinderen zullen van hem houden!

Ga in de vroege avond voor het diner naar een plaatselijk restaurant en keer om 20.00 uur terug naar de ruïnes voor een sfeervolle licht- en geluidsshow. De voorstelling wordt gehouden in het Spaans, maar Engelssprekende bezoekers krijgen een vertaling. Keer daarna terug naar Merida.


DAG 7

Rijd naar Chiquila en het eiland Holbox.

 

Het zit vandaag weer in de auto om bij Holbox noordwaarts naar de kust te rijden. Isla Holbox is gescheiden van het Mexicaanse vasteland op de punt van het schiereiland Yucatán door een ondiepe blauwe lagune die trekkende flamingo's aantrekt. Omdat er vrijwel geen voertuigen zijn toegestaan ​​op het eiland, zijn de straten in het luie dorp gemaakt van zand en kun je rondrijden in golfbuggy's. Er is een vrijwel ononderbroken stuk poederwit strand om te zonnebaden, maar er is ruimte voor andere activiteiten:


U laat uw auto achter op een beveiligde parkeerplaats (ter plaatse te betalen) bij Chiquila, de veerhaven op het vasteland, en maakt vervolgens een veerboottocht van 15 minuten naar het eiland. Er zijn golfkarretjes beschikbaar om u voor een paar dollar naar uw hotel te brengen.

Er zijn verschillende opties om naar Chiquila te gaan. Mogelijk kunt u de reis in iets minder dan drie uur maken als u voornamelijk de hoofdwegen gebruikt. Je kunt ook de hobbeligere snelweg 176 nemen vanuit Merida in oostelijke richting naar het knooppunt Tizimin, waarna je de spectaculaire ruïnes van Ek Balam kunt bezoeken of naar de kust kunt gaan om zwermen flamingo's te zien bij Rio Lagartos. Als u deze route neemt, controleer dan de laatste veerboot naar Holbox en zorg ervoor dat u deze niet mist!


DAG 8

Ontspan op het eiland Holbox; optioneel zwemmen met walvishaaien.

 

In het seizoen, mei-sept, brengt het trekpad van walvishaaien hen dicht bij de tropische wateren van de Holbox- en Contoy-eilanden. Dit is een van de weinige plaatsen in de wereld die ze bezoeken en waar je ze kunt bekijken.


Als je er op dit moment bent, kun je een spannend optioneel avontuur gaan zwemmen met walvishaaien. Niemand van de familie zal de ervaring van snorkelen met de grootste vis ter wereld vergeten - walvishaaien worden wel 15 meter lang en kunnen ontmoedigend overkomen, maar het zijn zeer volgzame wezens die alleen plankton eten. Van eind mei tot half september zijn ze. De plaats waar u vertrekt op zoek naar deze beesten, ligt op slechts 10 minuten van het hotelgebied van Holbox. Transfers van het hotel naar het dok en terug zijn inbegrepen. net als een picknicklunch, frisdrank, snorkeluitrusting en zwemvest. Gidsen zijn opgeleid en ervaren. Tijdens uw reis krijgt u voorrang om zo lang mogelijk naast de walvishaaien te zwemmen.


DAG 9

Vrije dag op Holbox.

 

Er is veel te doen op het eiland Holbox. U kunt door de mangroven kajakken; bezoek het met flamingo's bezaaide Passie-eiland; of huur fietsen en rijd naar het ecologische reservaat in Yum Balam, waar het strand bezaaid is met drijfhout en leguanen die zich aan de bomen vastklampen.


DAG 10

Meer tijd op het strand op Holbox.

 

Verken het eiland in een golfkar, profiteer van de watersporten die het hotel te bieden heeft of ontspan gewoon op de ligstoelen van het hotel, bij het zwembad of op het strand. De zonsondergangen hier zijn enkele van de kleurrijkste ter wereld.


DAG 11

Rijd naar de luchthaven van Cancún voor een internationale vlucht naar huis.

 

U zult waarschijnlijk de meest directe route willen nemen om terug te komen om uw auto met voldoende tijd in Cancún af te zetten, dus neem minimaal 3 uur de tijd om de (reguliere) veerboot te nemen, haal uw auto op bij Chiquila en ga naar het zuiden via Kantunilkin naar de tolweg terug naar de luchthaven van Cancún.Individuele Rondreis Mexico 11 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203