Individuele Rondreis Mexico 12 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Mexico 12 dagen
Individuele Rondreis Mexico 12 dagen
Bestemming: Rondreizen Mexico - Rondreizen

Individuele Rondreis Mexico 12 dagen




Dag 1

Cancun

Je eerste dag in Mexico!


Bienvenido een Mexico! Na de landing in Mexico en het afhandelen van de douane, kan je avontuur beginnen! Een gids zal u ontmoeten op de luchthaven en uw huurauto bij u afleveren. Nadat je het voertuig hebt ontvangen, check je in bij je hotel voor de eerste nacht in Mexico. Ontspan en bereid je voor op de komende dagen!


Dag 2

Cancun - Akumal - Tulum

Snorkelen met de schildpadden


Ga na een stevig ontbijt naar het zuiden naar Akumal, waar je kunt snorkelen om de vele schildpadden te zien die de overvloedige sponzen in de baai komen eten en ook hun eieren leggen op dit mooie strand. 'S Middags is het tijd om afscheid te nemen van de schildpadden en door te gaan naar Tulum, waar je de avond voor jezelf hebt in je hotel.


Dag 3

Tulum

Ontdek de Maya-ruïnes op het strand van Tulum


Vandaag ga je naar de archeologische vindplaats van Tulum, die getuige was van de komst van de eerste kolonisten in 1518. Hier zette de Spaanse conquistador Juan de Grijalva voet op het strand onder het verbijsterde oog van Batab, de toenmalige Maya-gouverneur. De ruïnes van Tulum zijn de enige Maya-archeologische vindplaats aan het water. Maak een boottocht met de lokale vissers op hun lancha om de ruïnes vanaf de boot te bekijken. Dan is het tijd om het water te raken en een snorkelmasker op te zetten! De oceaanbodem is rijk aan fauna en flora, en als je geluk hebt zie je misschien schildpadden! Na deze spannende excursie keert u terug naar het strand voor een ontspannen dutje in het zand.


Dag 4

Tulum - Cenote Sac Actun - Tulum

Baden in een magische cenote


Maak 's ochtends een excursie naar de buitengewone Cenote Sac Actun. Cenotes zijn natuurlijke poelen van zoet en kristallijn water die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan ​​door meteorieten. Met meer dan 150 km onderwatergalerijen is Sac Actun het grootste netwerk van ondergrondse rivieren in Mexico. De Maya's beschouwden het als een toegangspoort tot de onderwereld. Dit is de perfecte setting om te zwemmen.

Ga vervolgens naar Coba, een van de grootste Maya-steden in Mexico. De ruïnes zijn grotendeels intact gebleven in het midden van de tropische jungle. De archeologen die de locatie hebben onderzocht, hebben een piramide van 42 meter (138 voet) aan het licht gebracht, een paleis van 9 verdiepingen hoog, een balveld en het meest uitgebreide netwerk van grote geplaveide wegen ("sacbé") die ooit zijn ontdekt. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw hotel in Tulum voor de nacht.


Dag 5

Tulum - Bacalar

Het meer van zeven kleuren


Vandaag is een reisdag. Ga naar het zuiden langs de Caribische kust en geniet van het prachtige landschap. Als je bij Bacalar aankomt, neem dan de tijd om te stoppen en het meer van zeven kleuren te bewonderen. Rijd langs het prachtige meer met de ondergaande zon boven het water. Bereik je hotel voor de nacht in Rancho Encantado en neem de rest van de dag om te ontspannen en je voor te bereiden op de avonturen van morgen.


Dag 6

Bacalar

Kajak door de mangroven


Breng de dag door met kajakken door rustige mangroven. Maak je geen zorgen als je een beginner bent - je ontvangt instructies en training voordat de tour begint. Breng een uur door met kajakken over de lagune voordat je de stille mangroven binnengaat, waar veel vogelsoorten te zien zijn. Houd slangen, tapirs of zelfs krokodillen in de gaten. Na twee uur door de mangrovekanalen komt u weer bij de lagune. Laat je armen rusten terwijl je een pauze neemt op een klein strand. Als je wilt, ga dan zwemmen terwijl je gids de lunch klaarmaakt. Ga na de lunch naar je hotel. Geniet van de avondpauze met uitzicht op de tuin.


Dag 7

Bacalar - Valladolid

Ontdek authentiek Mexico


Breng de ochtend op uw gemak door in Bacalar. Begin 's middags met uw rit naar Valladolid, een klein, authentiek Mexicaans stadje dat perfect is voor een heerlijke wandeling. Deze rustige stad is in de zestiende eeuw gebouwd door Francisco de Montejo. De imposante soberheid van het Franciscaner klooster, San Bernadino de Siena, domineert het dorp. Geniet van het landschap van mooie pastelkleurige huizen terwijl u geniet van ijs. Keer terug naar uw hotel voor uw overnachting.


Dag 8

Valladolid - Rio Lagartos - Chichen Itza

Hou je van flamingo's?


Na een verfrissend ontbijt in het hotel, gaat u naar het biosfeerreservaat van Rio Lagartos. Het park staat bekend om zijn roze flamingokolonie, die wordt beschouwd als de meest spectaculaire in Mexico. Maak een boottocht naar de lagune en maak een ontdekkingsrit door de mangroven. Zorg ervoor dat

je hebt je camera klaar! Tijdens de rit zijn er veel mogelijkheden om dieren in het wild te fotograferen, zoals pelikanen, ibis, aalscholvers, visarenden, zilverreigers en krokodillen. Na je tour reis je naar het beroemde Chichen Itza, dat je morgen zult bezoeken. Breng de avond ontspannen door in uw hotel of verken het dorp.


Dag 9

Chichen Itza - Chiquila - Holbox Island

Verken de Maya-ruïnes


Bezoek vandaag de beroemde archeologische vindplaats Chichen Itza. Beklim de steile trappen van de oude piramides en leer meer over de prekoloniale bevolking van Mexico. Chichen Itza werd gebouwd door de Maya's en later ook gebruikt door de Tolteken - daarom symboliseert het de eenwording van beide religieuze culturen. Deze ruïnes waren ooit het belangrijkste religieuze centrum van het schiereiland en zijn tegenwoordig de grootste archeologische vindplaats op Yucatan. Nadat je het complex hebt verkend, ga je noordwaarts naar Isla Holbox, via Puerto Chiquila, waar je je auto achterlaat. Neem de veerboot naar Holbox (niet inbegrepen), waar u de rest van de dag het eiland kunt ontdekken. Ontspan op de stranden, die nog steeds de greep van het massatoerisme vermijden.


Dag 10

Holbox Island

Leef het strandleven


Neem een ​​vrije dag om Mexico te verkennen en geniet van de eenvoud van het strandleven. De dag is aan jou om te doen wat je hartje begeert. Loop langs het strand en laat het water over je voeten stromen. Of maak een ritje en ontdek nog meer afgelegen strandparadijzen, of wat dacht je van een wandeling door de kleine zandstraten van de vissersdorpen?


Dag 11

Holbox Island

Nog een dag in het paradijs


Geniet nog een dag op het eiland Holbox, ver weg van de toeristische drukte van Yucatan. Het eiland is grotendeels afhankelijk van visserij en landbouw, en hoewel toerisme aanwezig is, is het geen overheersende factor. Wees nog een dag een strandliefhebber en ontspan in het zand en drink water uit een vers gesneden kokosnoot. Als je daar zin in hebt, neem dan een duik in de warme Caribische wateren, misschien spot je zelfs een walvishaai?


Dag 12

Holbox Island - Cancun Airport

Hasta Pronto, Mexico!


Het is tijd om het eilandparadijs Holbox achter je te laten. Neem de veerboot terug naar Puerto Chiquila. Vanaf hier rijdt u op tijd naar Cancun om uw huurauto in te leveren en aan boord van uw vlucht naar huis te gaan. Hasta luego, Mexico, kom snel terug!



Individuele Rondreis Mexico 12 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203