Individuele Rondreis Mexico 13 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Mexico 13 dagen
Individuele Rondreis Mexico 13 dagen
Bestemming: Rondreizen Mexico - Rondreizen

Individuele Rondreis Mexico 13 dagen




 Dag 1

 Luchthaven van Cancún - Puerto Morelos

Welkom bij Cancun!


Welkom! Aankomst op de internationale luchthaven van Cancun, waar uw lokale gastvrouw op u wacht om samen met het autoverhuurbedrijf uw auto op te halen.


Tijdens deze reis krijgt u een kaart en een mobiele telefoon.


Zodra u uw auto heeft, kunt u naar Puerto Morelos gaan, een charmant stadje, zeer dicht bij de luchthaven.


Dag 2

Puerto Morelos - Ek Balam - Valladolid

Verken de archeologische vindplaats Puerto Morales


Ga naar de ingang van de archeologische vindplaats om naar de cenote te gaan. Bij de hoofdingang kun je een fiets ophalen.


In de omgeving hebben ze enkele mogelijkheden om het regionale eten te proeven dat wordt aangeboden door de leden van de coöperatie (niet inbegrepen in de prijs). Hierna ga je richting de stad (5 minuten met de auto), waar een gids klaar staat om je mee te nemen op een wandeling door de gemeenschap, waarin je drie huizen bezoekt om het dagelijkse leven van de Maya-families te bekijken.


Je leert hoe je met de hand tortilla's maakt en hangmatten weeft. Ten slotte neem je deel aan een borduurworkshop. Als je klaar bent, vervolg je je reis naar de koloniale stad Valladolid (30 min). Check in bij je hotel en geniet van een gratis nacht om door deze prachtige stad te wandelen. Inbegrepen activiteiten zijn de gemeenschapstour in Ek Balam en de toegang tot de cenote op de fiets.

Dag 3

Valladolid - Chichen Itza - Yaxunaha

Bewonder het oude Chichen Itza


Na het ontbijt vertrek je heel vroeg om het symbolische Maya-ceremoniële centrum van Chichen Itza te bezoeken. Deze pre-Spaanse stad was de meest opvallende hoofdstad van het Maya-gebied, aan het einde van de klassieke periode en het begin van de postklassieke periode.


Bij de aankomst van de Spanjaarden werd het gevormd als het centrum van aanbidding en bedevaart van het schiereiland Yucatan. Je bezoekt dan de gemeenschap van Yaxunah, op 25 minuten afstand, waar een groep vrouwen en mannen samen is gekomen om hun cultuur te behouden door culturele reiservaringen voor bezoekers te creëren.


Je helpt bij het bereiden van een typische Yucatecan-maaltijd en ontmoet andere leden van de gemeenschap om samen het meesterwerk te proeven! Keer 's middags terug naar Valladolid om uit te rusten.


Dag 4

Valladolid - Mérida - Uxmal

Reis naar Pristine Merida


Na het ontbijt ga je naar de witte stad Mérida, waar je je lokale gids ontmoet voor een rondleiding door het stadscentrum.


Mérida ontwikkelde een zeer sterke culturele en politieke identiteit door haar isolement van de rest van het land. De stad is een symbool van de Maya-erfenis, iets dat je kunt ontdekken tijdens deze begeleide culturele tour, waar je een bezoek brengt aan de lokale markt (Lucas de Gálvez), bekend om zijn endemische voedselproducten, heel typisch voor de traditionele gastronomie.


Hier kunt u exotisch fruit en Maya-gerechten proeven met verschillende soorten maïstortilla's. Daarnaast ontdek je bezienswaardigheden zoals de kathedraal, het centrale plein, de regeringszaal en zijn ongelooflijke schilderijen, die de geschiedenis van de stad vertellen, evenals andere interessante gebouwen. Als je klaar bent, ga je richting Uxmal.


Dag 5

Uxmal - Muná - Uxmal

Ga naar Historisch Uxmal


In de ochtend ga je naar de prachtige archeologische vindplaats Uxmal, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Maya-cultuur.


Hier krijgt u een rondleiding door het gebied om aan te komen bij de Mirador Muná Chac-Nah (15 minuten), een prachtig project dat de lokale biodiversiteit en cultuur behoudt. U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een jícara-graveerworkshop en hun ambachtsworkshop en ecologisch museum te bezoeken.


Als je klaar bent, ga je naar het ecologische centrum van Mun-Ha om heerlijke regionale gerechten te proeven. Daarna kunt u de omgeving verkennen en terugkeren naar uw hotel om uit te rusten.


Dag 6

Uxmal - Chunhuhub

Bezoek een Maya-coöperatie in Chunhuhub


Na het ontbijt ga je naar een Maya-coöperatie in het dorp Chunhuhub. De gastvrijheid van de leden van dit ecotoeristische centrum zorgt ervoor dat u zich thuis voelt.


Bij aankomst bezoekt u hun faciliteiten en ervaart u in een traditioneel Maya-huis en ontdekt u hoe de oude Maya's leefden. Je hebt tijd om te lunchen en uit te rusten of om 's middags de omgeving te verkennen voordat je op pad gaat om het Yu'um Lu'um-pad te ontdekken.

Voordat u aan het pad begint, wordt er een zuiveringsritueel uitgevoerd om u de jungle in te laten gaan. Geleid door fakkels en je lokale gids, bereik je een ontmoetingspunt op het pad, waar je gastheren verhalen en legendes met je zullen delen. Geniet van een typisch drankje uit de regio genaamd Balché (alleen voor volwassenen, omdat het alcohol bevat). Keer terug naar het ecotoeristische centrum voor het diner.


Dag 7

Chunhuhub - Bacalar - Calakmul

Reis naar Gorgeous Calakmul


Na het ontbijt vertrek je naar Calakmul. Je kunt een stop maken in Bacalar om te eten of een korte pauze nemen om het dorp en de fantastische lagune snel te bekijken.


Ga daarna verder naar Calakmul. Ga bij aankomst naar uw hotel, gelegen bij de ingang van het Calakmul-reservaat. Check in en geniet van de rest van de middag.


Dag 8

Archeologische vindplaats Calakmul - Conhuás - Calakmul

Bezoek de gemeenschap van Conhuas


'S Morgens haalt uw gids u op bij het hotel om u naar de archeologische vindplaats Calakmul te brengen. Het wordt aanbevolen om een ​​lunchpakket mee te nemen, aangezien het gebied vrij ver weg is en er helemaal geen diensten zijn.


Je steekt de onverharde weg door het reservaat, waar je verschillende soorten flora en fauna kunt zien. Dit is een van de belangrijkste reservaten voor jaguars, hoewel ze normaal gesproken 's nachts worden gezien. Aan het einde van de weg vind je de archeologische vindplaats, een van de meest fotogenieke en indrukwekkende van Mexico! Ga na je bezoek terug naar de hoofdweg, zet je gids af en ga naar de gemeenschap van Conhuás.


Hier bezoekt u een prachtige workshop steenhouwen waar u voorbeelden van verschillende soorten steen zult zien. De handcrafter zal je laten zien hoe je steen moet hakken. Na deze mooie activiteit keer je terug naar je hotel.


Dag 9

Calakmul - Bacalar

Breng tijd door in Stunning Bacalar

Na het ontbijt vertrek je naar Bacalar. Nu breng je wat tijd door in dit paradijs. De Bacalar-lagune staat bekend om zijn zeven kleuren en vers warm water.


U kunt vandaag kajakken. Afhankelijk van het hotel of restaurant is dit gratis inbegrepen of gewoon door te betalen voor een drankje of twee.


Dag 10


Bacalar - Felipe Carrillo Puerto - Tulum

Ga naar het verbazingwekkende Tulum


Na het uitchecken reis je vandaag naar Tulum. Onderweg stop je in het kleine dorpje Felipe Carrillo Puerto om het heerlijke Yucatecan-eten te proeven in een dorpsrestaurant.


Je gaat verder naar Tulum om in te checken bij een charmant hotel in het stadscentrum. Breng de middag op uw gemak door.


Dag 11

Biosfeerreservaat Tulum - Muyil - Sian Ka'an

Verken het Sian Ka'an-reservaat


Ga vanmorgen vroeg op pad om een ​​deel van het Sian Ka'an Biosphere Reserve te verkennen. Je komt om 8:15 uur aan in het Sian Ka'an-centrum om een ​​licht ontbijt te nemen en vervolgens met de rest van de groep op transport te gaan (dit is een groepsexcursie).


Je verkent een archeologische vindplaats verborgen in de jungle en geniet van een pad midden in de natuur. Als je geen duizeligheid hebt, kun je naar een uitkijkpunt gaan om het ongelooflijke uitzicht op de lagunes te observeren! Vervolgens neemt u een boot om de prachtige lagunes en de mangrovebossen te bezoeken en beloont u vervolgens uw zintuigen door door kristalheldere kanalen van zoet water te drijven die naar de Muyil-lagune leiden.

Zijn zachte stroom zal je heel langzaam naar het eindpunt slepen. Na deze activiteit loop je een pad om terug te keren naar het centrum, waar een regionale maaltijd op je wacht. Keer terug naar je hotel in Tulum.


Dag 12

Tulum - Cobá Archeologische Site - Nuevo Durango

Bezoek de hoogste piramide in Yucatan


Na het ontbijt bezoekt u de archeologische vindplaats Cobá om de oude witte wegen te verkennen, in de Maya-taal bekend als sacbé. Ontdek Nohoch Muul, de hoogste Maya-piramide van het schiereiland Yucatan.


Vervolgens ga je op weg naar de gemeenschap van Nuevo Durango. Nuevo Durango is een traditioneel Maya-dorp dat een sterke culturele identiteit heeft behouden in termen van taal en gebruiken. Hun conserveringsproject heeft een coöperatie voor ecotoerisme gecreëerd.


De stad heeft een klein insectenmuseum met een zeer interessante geschiedenis. Je kunt de prachtige zonsopgangen en zonsondergangen niet missen als duizenden zwaluwen rond de oude put wervelen die hen als toevluchtsoord dient. Vandaag ontdekt u een grot, vergezeld van een lokale gids van de coöperatie. Diner in de gemeenschap.

Standaard accommodatie: Eco Cabañas Nuevo Durango


Dag 13

Nuevo Durango - Cancun Airport

Afscheid!


Vandaag is je laatste dag hier. Gun uzelf voldoende tijd voor uw vlucht om de luchthaven van Cancún te verlaten om uw huurauto in te leveren.


Vang je vliegtuig naar huis. Veilige reizen en binnenkort weer bezoeken!



Individuele Rondreis Mexico 13 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203