Individuele Rondreis Mexico 9 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Mexico 9 dagen
Individuele Rondreis Mexico 9 dagen
Bestemming: Rondreizen Mexico - Rondreizen

Individuele Rondreis Mexico 9 dagen




Dag 1

Cancun Airport - Puerto Morelos

Welkom in Mexico!


Je Mexicaanse vakantie begint vandaag als je landt op de luchthaven van Cancun. Een reisvertegenwoordiger zal u ontmoeten om u te helpen met de huurauto-procedures.


Klim achter het stuur van uw huurauto en vertrek naar uw hotel, dat ongeveer 25 minuten rijden ten zuiden van de internationale luchthaven van Cancun ligt, in de kustplaats Puerto Morelos.


Check in en geniet van de prachtige Caribische omgeving.

Standaard accommodatie: Hotel El Moro


Dag 2

Puerto Morelos - Ek Balam

Dompel jezelf onder in de Maya-manier van leven


Begin de dag met een bezoek aan de eerste Maya-site van de reis - de archeologische vindplaats Ek Balam, met goed bewaarde tempels met prachtig gebeeldhouwde stenen sculpturen. Besteed wat tijd aan het verkennen van deze betoverende plek en ga dan verder naar een nabijgelegen cenote, waar u fietsen kunt huren. Rijd over de mooie "witte weg" naar een cenote die perfect is om te zwemmen.


Geniet vanmiddag van een wandeltocht onder leiding van leden van een lokaal dorp. Tijdens dit fascinerende bezoek krijg je de kans om drie verschillende families te ontmoeten, hun huizen binnen te gaan, hun dagelijks leven te observeren en te leren hoe je zelfgemaakte tortilla's maakt en hangmatten breit. U kunt ook deelnemen aan een borduurworkshop.


Vanavond verblijf je in een ecotoeristische hut in het Maya-dorp Ek Balam.

Standaard accommodatie: Eco-hutten in het Maya-dorp Ek Balam


Dag 3

Ek Balam - Uxmal - Mun-Ha

Maak kennis met de mensen van de Mun-Ha Maya-coöperatie


Het avontuur van vandaag brengt je naar de Maya-coöperatie Mun-Ha, waar je de nacht zult doorbrengen, maar eerst ga je naar de Mirador de Muna, waar je leert hoe de Maya's natuurlijk fruit gebruikten om ambachten te maken en nuttige voorwerpen voor het bewaren van voedsel en water. Je kunt zelfs deelnemen aan een workshop waar je leert een jicara te graveren en van deze lokale vrucht een heerlijke kom of beker te maken.

Ga later naar Mun-Ha, waar je kunt lunchen met de lokale bevolking. Lees meer over hoe deze gemeenschap hun Maya-tradities bewaart terwijl ze de natuurlijke omgeving waarin ze leven behouden.


'S Middags kunt u ontspannen in uw hut of de archeologische vindplaats Uxmal bezoeken, op ongeveer 20 minuten rijden.

Standaard accommodatie: Eco-hutten in Mun-Ha


Dag 4

Mun-Ha - Chunhuhub

Leer Maya-textielproductie


De volgende Maya-gemeenschap die je tijdens je Yucatan-avontuur tegenkomt, zijn de Chunhuhub-mensen, die ongeveer 3,5-4 uur verderop wonen.


Hier verblijft u in mooie hutten die passen in het traditionele landschap van het ecotoeristische centrum. Ontdek hoe deze gemeenschap de Maya-gebruiken en -tradities bewaart door hun oude gebruiken te observeren. Tijdens een workshop over henequén-vezels zullen lokale ambachtslieden demonstreren hoe ze deze inheemse textielvezel uit de lokale planten halen.


Bezoek later een dorpshuis, waar een Spaanstalige gids de verschillende elementen in een traditioneel Maya-huis uitlegt.

Standaard accommodatie: Eco Cabin At Chunhuhub Community


Dag 5

Chunhuhub - Bacalar

Ontmoet de lagune van zeven kleuren


Vandaag ga je naar een heel bijzondere plek in de Mexicaanse staat Quintana Roo. Terwijl het prachtige stadje Bacalar ongeveer 12 km van de Caribische kust ligt, is de belangrijkste attractie een uniek waterlichaam - de lagune van zeven kleuren, of in het Spaans "Laguna de Siete Colores". Deze prachtige zoetwaterlagune is een buitengewoon gezicht om te zien, want het glinstert met talloze tinten blauw.


U kunt deze dag op uw gemak doorbrengen. Check in bij je prachtige hotel aan de lagune en geniet met volle teugen van dit Mexicaanse paradijs.


 

Standaard accommodatie: Rancho Encantado


Dag 6

Bacalar

Duik in het paradijs van Bacalar

Er wacht weer een volledige dag in het paradijs! Word vanmorgen wakker en geniet van de adembenemende uitzichten om je heen. Hier ontmoeten de hemelsblauwe luchten de donkerblauwe lijn van de horizon, met verschillende tinten blauw die in elkaar overgaan in een tapijt van turkoois, azuurblauw en aquamarijn.


Ga na het ontbijt zwemmen of vraag uw hotel of de nabijgelegen strandclub naar kajakverhuur. Er is zoveel oogverblindende natuur te ontdekken in buitengewone Bacalar!

Standaard accommodatie: Rancho Encantado


Dag 7

Bacalar - Nuevo Durango

Bezoek de rustige stad Nuevo Durango


Je reis naar de Maya-cultuur gaat vandaag verder met een bezoek aan de gemeenschap van Nuevo Durango. In deze kleine stad voor ecotoerisme zet de lokale bevolking zich in om haar culturele identiteit te behouden door zowel hun taal als hun oude gebruiken te behouden. Hier zie je hoe de mensen van Nuevo Durango in balans leven met de omgeving. Verken de rustige natuurgebieden van de regio met een lokale Spaanstalige gids die je naar een kleine grot in de omgeving brengt waar je kunt genieten van een heerlijk gevoel van vrede. Bij zonsondergang is een opmerkelijk schouwspel te zien, wanneer duizenden zwaluwen in en uit een oude put in de stad vliegen.


Tijdens je rit van Bacalar naar Neuvo Durango, die ongeveer 4 uur duurt, kun je stoppen in het dorp Felipe Carillo Puerto of de oude Maya-stad Tulum bezoeken.

Standaard accommodatie: Eco Cabin In Nuevo Durango


Dag 8

Nuevo Durango - Ta'akbil-Ja - Nuevo Xcan

Geniet van een gastgezin met de Nuevo Xcan-gemeenschap


Vanavond word je verwelkomd door een lokale familie in de gemeenschap van Nuevo Xcan voor een speciale homestay-ervaring. Maar voordat u zich 's nachts bij uw gastgezin vestigt, ontdekt u enkele van de prachtige natuurlijke wonderen van de regio. Ta'akbil-Ja is een cenote met een ondergrondse rivier die een magische plek is om te zwemmen. Koel af in het verfrissende water en geniet van het spectaculaire landschap van deze dramatische ondergrondse grot.


Bij aankomst in Nuevo Xcan wordt je verwelkomd door je gastgezin. Maak een wandeling door het dorp om meer te weten te komen over de gemeenschapsschool en het natuurreservaat.


Geniet van deze bijzondere avond in Mexico!

Standaard accommodatie: gastgezin bij Maya-familie in Nuevo Xcan


Dag 9

Nuevo Xcan - Cancun Airport

Tot ziens, Mexico!

Uw Maya-ontdekkingsvakantie naar Mexico komt vandaag ten einde. De internationale luchthaven van Cancun ligt op ongeveer 1 uur en 15 minuten van Nuevo Xcan. Neem ruim de tijd om uw auto voor uw vlucht in te leveren, en als u hulp nodig heeft, staat een reisvertegenwoordiger voor u klaar. We wensen je prettige reizen terwijl je terug naar huis gaat en hopen dat je een verrijkende ervaring hebt gehad op het schiereiland Yucatan.



Individuele Rondreis Mexico 9 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203