Mexico Unplugged Afbeelding Mexico Unplugged
Mexico Unplugged ***
Bestemming: Rondreizen Mexico - Rondreizen

Mexico Unplugged

***

Maak kennis met de culturen van de Azteken en de Mayas tijdens deze reis langs ruines, pueblos en Caribische stranden. Ontdek de verlaten steden, beklim de Maya tempels of ga snorkelen in de Caribische Zee. Tijdens deze reis langs de hoogtepunten van Mexico is het allemaal mogelijk!

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01-02 Mexico City

's Avonds om 18.00 uur is er een welkomstinformatie. Verder staat er op de eerste dag niets op het programma, dus je hebt alle tijd om de stad te bekijken. Mexico City is uitgegroeid tot een van de grootste steden ter wereld. Deze vroegere hoofdstad van het Azteekse rijk herbergt nog vele cultuurschatten uit die tijd. Wil je de drukte even achter je laten, maak dan een dagtocht naar de piramides van Teotihuacan. Het nachtleven geeft je de gelegenheid om met de lokale bevolking te swingen op de muziek van vele Mariachi bandjes.

Dag 03-04 Puebla

's Morgens reizen we per lokale bus naar Puebla, waar we aan het einde van de ochtend arriveren. De stad combineert moderne architectuur heel goed met haar koloniale verleden. Je vindt hier nog heel veel goed onderhouden kerken en gebouwen uit de Spaanse tijd. Handbeschilderd tegelwerk is een van de kunstvormen waar Puebla bekend om staat. En hier moet je absoluut een mole poblano proberen, de lokale specialiteit die ondertussen in heel Mexico een bekend gerecht is.

Dag 05-07 Oaxaca

We vervolgen onze reis per lokale bus naar Oaxaca. Gelegen in een vallei tussen 3 bergen is Oaxaca een aangenaam plaatsje om te vertoeven. Alles is zo ongeveer op loopafstand en buiten de stad vind je de bergtempels van Monte Alban en de kleurrijke ruines in de Mitla vallei.

Dag 08-09 San Cristobal de las Casas

Met de nachtbus vanuit Oaxaca komen we vroeg in de morgen aan in San Cristobal. Tijd genoeg om de charmes van dit stadje te ontdekken. Of breng een bezoek aan het lokale cafe voor een traditionele 'elote', een maissnack die in de hooglanden van Chiapas veel gegeten wordt.

Dag 10-11 Palenque

Per lokale bus vertrekken we richting Palengue, waar we 's middags aankomen. De ruines van Palenque liggen midden in de jungle en voeren een constante strijd om zichtbaar te blijven. In 1952 werd hier de graftombe van de grootste heerser van Palenque ontdekt, de Maya koning Pakal. Zijn sarcofaag was bedekt met de grootste laag jade ooit gezien in de Maya wereld. Vlakbij de tempels liggen de watervallen van Agua Azul en Misol Ha die een prettige verkoeling geven na je verblijf tussen de ruines. Vergeet dus niet je zwemkleding mee te nemen vandaag.

Dag 12-13 Merida

Ook vandaag reizen we per lokale bus. De reis naar Merida duurt ca acht uur. De witte stad Merida is de hoofdstad van de provincie Yucatan en uitvalsbasis voor een bezoekje aan de overblijfselen van Uxmal. Veel is er niet bekend over het ontstaan van Uxmal, maar de meeste tempels zijn gewijd aan de god van de regen, Chac. Niet zo vreemd in dit droge gebied. Het koloniale centrum van Merida is goed te voet of per paardenkoetsje (caleche) te bezichtigen.

Dag 14-15 Chichen Itza/Playa del Carmen

We bezoeken eerst Chichen Itza, recent betiteld tot een van de zeven wereldwonderen en daarna reizen we door naar je eindbestemming deze reis, Playa del Carmen. Chichen Itza was ooit het ceremoniele centrum voor de Maya indianen. Playa del Carmen is een gemoedelijk stadje aan de Mexicaanse kust en biedt een ongelofelijke hoeveelheid verschillende mogelijkheden tot vertier. Snorkelen of duiken, relaxen op de door palmbomen omzoomde stranden of met de ferry over naar Cozumel. Aan jou de keus voordat op dag 15 deze reis eindigt.

Inclusief

Engelssprekende gids Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) Excursies en sightseeing volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier

Exclusief

Intercontinentale vluchten Optionele excursies Maaltijden Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Mexico Unplugged 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203