12 daagse Rondreis Mongolie en Gobi Woestijn Afbeelding 12 daagse Rondreis Mongolie en Gobi Woestijn
12 daagse Rondreis Mongolie en Gobi Woestijn
Bestemming: Rondreizen Mongolie - Rondreizen

12 daagse Rondreis Mongolie en Gobi Woestijn





Dag 1

Ulaanbaatar

Welkom bij Mongolië!


Welkom in het verleidelijke Mongolië! Bij aankomst op de luchthaven ontmoet u uw chauffeur en wordt u naar uw hotel gebracht. Neem plaats en neem een ​​welverdiende rust! Ontmoet 's middags uw gids, die u naar het restaurant van uw keuze brengt.


Dompel jezelf dan onder in het hart van de Mongoolse geschiedenis in het prachtige National History Museum, dat uit drie verdiepingen bestaat uit een rijk, glorieus, gewelddadig en nobel verleden, van de prehistorie tot de Sovjetperiode, inclusief de oprichting van het grote Mongoolse rijk door Genghis Khan. Loop door het centrum van Ulan-Bator.


Wandel rond het Gengis Khan-plein en het Parlement. Bezoek 's avonds een Mongoolse traditionele show in Tumen Ekh, met folkloristische dansen, verdraaiing en natuurlijk khoomi, de boventoonzangmethode.


Dag 2

Khustai

Ontdek de prachtige paarden van Mongolië


Bezoek het Gandantegchinlen-klooster. 'S Morgens komen lama's samen om te bidden. Ze beantwoorden uw vragen in het Mongolian Buddhist Centre.


Reis naar het Khustai-reservaat, waar de iconische Przewalski-paarden (takh) leven. Twilight is het beste moment om ze te observeren.


Loop naar de rivier waar ze drinken en observeer ze zonder bang te zijn om ze lastig te vallen.


Dag 3

Khogno Khan - Kharkhorin

Ontdek het Erdene Khambiin-klooster


Baan je een weg naar de prachtige rotsformaties van Khogno Khan. Ontdek de diverse landschappen van het park, waaronder halfwoestijnsteppen, taiga, prachtige rotsformaties en 80 kilometer lange zandduinen, die kenmerkend zijn voor dit droge gebied met de bijnaam "Mini-Gobi".


Loop tot het Erdene Khambiin-klooster. "Monk Erdene's Monastery" dateert uit de 17e eeuw en is gebouwd in de bergen. Zanabazar heeft het gebouwd ter ere van zijn leraar, monnik Erdene. Bezoek de zandduinen van Elsen Tasarkhai.

Daarna reis je naar Kharkhorin, de voormalige hoofdstad van Mongolië. De legendarische stad Genghis Khan werd gesticht in 1220 en was een van de etappes van de zijderoute. Vanuit deze stad werd het Mongoolse rijk bestuurd, totdat Kublai Khan de hoofdstad in Peking oprichtte. Tegenwoordig zijn er nog maar een paar overblijfselen over van de voormalige hoofdstad.


Dag 4

Tovkhon - Ulan Tsutgalan

Staar naar de glorieuze Orkhon-vallei



Bezoek vandaag het Erdene Zuu-klooster, gebouwd in 1586 door een nomadenprins. De Chinees en Tibetaans geïnspireerde gebouwen zijn omgeven door 108 heilige stoepa's.


Bezoek het Museum van Kharkhorin en het Tovkhon-klooster. Voertuigen kunnen niet rijden tot aan de top van de Öndör Ulaan-heuvel en je loopt tot daar om Tovkhon Ermitage te ontdekken, waar Zanabazar, de eerste religieuze leider van Mongolië, het Soyombo-alfabet heeft gemaakt. Het klooster ligt 2312 m boven de zeespiegel en vanaf die plek heb je een prachtig uitzicht over het hele Khangai-gebergte.


Ga picknicken in een uitzonderlijke omgeving, met uitzicht op de Orkhon-vallei. Reis vervolgens naar Orkhon Valley. De vallei staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een land van nomadisme en veel fokkers zetten er hun zomerkamp op.



Dag 5

Orkhon

Ga ponyrijden naar een aantal prachtige watervallen


Blijf genieten van de prachtige omgeving in Orkhon. Degenen die ponytrekking langs de Orkhon-vallei willen maken, kunnen dit doen vanaf het kamp tot aan de Orkhon-watervallen.


Bezoek de Ulan Tsutgalaan-watervallen, met de witte vloed die op de zwarte steen stroomt die door een korte zonnestraal in regenboog is veranderd. Deze watervallen van 16 meter zijn gewoon magisch! Ze zijn 20.000 jaar geleden ontstaan ​​als gevolg van een unieke combinatie van aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.


Blijf bij herders uit de vallei. Tijdens uw verblijf ontdekt u hun manier van leven en krijgt u tal van activiteiten aangeboden, zoals melken, het maken van traditionele zuivelproducten of het afronden van de dieren met een paard. Je zult ook de voorbereiding bijwonen van een Mongoolse barbecue waar je samen met je gastheren van zult genieten.


Dag 6

Ongii

Ga van Gree Mountains naar de Gobi-woestijn

Vandaag is er een overgang tussen twee ecosystemen. Verlaat de groene bergen van Khangai om naar de Gobi-woestijn te gaan. Rij over de groene steppe en bereik Arvaikheer, de hoofdstad van de provincie, waar je stopt om verse voorraden te halen op de lokale markt.


Kom aan in de som van Saikhan Ovoo. De West Saikhan Ovoo, enkele bergen langs de Ongii-rivier, zijn de perfecte plek om uit te rusten tussen het noordwesten van Mongolië en de Gobi-woestijn. In de bochten van de rivier zien we de ruïnes van twee kloosters, het Barlim-klooster aan de noordelijke oever en het Khutagt-klooster aan de zuidelijke oever.


Laten we deze site, vooral bekend als Ong lamasery, en het museum ontdekken. In 1937 verwoestten de Sovjets de huizen en kloosters waar duizend lama's leefden bijna volledig. In 2002 kwamen enkele lama's terug en begonnen met weinig middelen maar met veel enthousiasme het klooster te herbouwen.



Dag 7

Bayanzag

Bezoek The Cliffs Of Bayanzag


Dit zal je laatste circuitdag zijn voordat je de Great Gobi en zijn 'Three Beauties' bereikt. Dit zijn de drie hoogste toppen van dit deel van het Gobi-Altai-assortiment: Baruun Saïhan, "the Western Beauty"; Dund Saïhan, "de Middenschoonheid"; Züün Saïhan en "the Eastern Beauty", de hoogste (2846 m).


Bezoek de kliffen van Bayanzag, tegenwoordig het best bekend als "vlammende kliffen", vanwege hun okerkleurige kleur, waar de "begraafplaats van draken" zich bevindt. De kliffen en de saxaul-bossen eromheen zijn het bewijs van de tijd dat de aarde nog bewoond werd door enorme wezens: dinosaurussen.


De paleontoloog Roy Andrews Chapman was de eerste man die in 1922 botten en eieren van dinosauriërs ontdekte die je vandaag kunt zien in het Natural History Museum of Ulan Bator en in andere musea over de hele wereld.



Dag 8

Khongoriin Els

Geniet van de uitgestrektheid van de Khongor-zandduinen


Rijd naar het westen van het park om de Khongor-zandduinen te bereiken, het "light bay sand". Deze duinen strekken zich uit aan de voet van de "Three Beauties" en het zijn de meest spectaculaire in Mongolië, met een lengte van meer dan 180 km en een lengte van 20 km en een gemiddelde hoogte van 80 m, waarvan de hoogste 120 m hoog is.


Vanaf de top is het uitzicht over de woestijn adembenemend. Vanaf hier is het ook mogelijk om de bewegende zandmassa's te horen, vandaar de naam "zingende duinen".

Voorbij de duinen strekt de steppe zich uit zover het oog reikt!


Dag 9

Khongoriin Els

Ga Camelback Wandelen in de majestueuze Gobi-woestijn


Het is tijd om op een kameel te gaan wandelen in de Gobi-woestijn, een onvergetelijke ervaring!


De nonchalante kameel neemt je met zijn vredige gang mee langs de duinen en de Khongor-rivier, de 'lichte baai', die afwisselend aan de oppervlakte en onder de grond stroomt. Ga naar een kleine oase aan de voet van de duinen, waar enkele struiken groeien, zoals saxaul. Kamelen houden erg van saxaul en Mongolen vinden het het kostbaarste hout.


Loop naar de top van een duin voor een prachtig uitzicht over de woestijn. In de verte zie je de toppen van de Three Beautiful en als je goed luistert, hoor je misschien het lied van de duinen!


Dag 10

Dungenee - Yoliin Am

Zie The Dungenee Canyon


Reis over het pad ten oosten van de "Three Beauties" om het gebied van canyons te bereiken. Stop bij Dungenee Canyon. Verlaat het voertuig om je eerste magische wandeling langs de rivier te beginnen die tussen enorme kloven stroomt.


Maak een wandeling door de kloof van Yol, de kloof van de lammergier. Loop op de bodem van de kloof die bedekt is met eeuwige sneeuw.


De kloof is zo steil, dat zonnestralen het ijs pas in augustus doen smelten. De rest van het jaar is er overal ijs in de kloof.



Dag 11

Dalanzagdad - Ulaanbaatar

Vlieg terug naar Ulan Bator


Het is tijd om de weg terug te beginnen! Reis naar Dalanzadgad, de hoofdstad van de provincie, vanwaar je aan boord gaat van je terugvlucht naar Ulan Bator.


Bij aankomst in de stad, transfer naar je hotel, waar je even kunt uitrusten. De rest van de dag is vrij om te besteden zoals je wilt.


Met onze gids kunt u winkelen in het stadscentrum.



Dag 12

Ulaanbaatar

Vaarwel, Mongolië!


Geniet van een stevig ontbijt in het hotel. Ga naar Ulan Bator International Airport voor uw vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming.


De transfer kan op elk moment worden georganiseerd volgens het schema van uw vlucht.


Veilige reizen en binnenkort weer bezoeken!



12 daagse Rondreis Mongolie en Gobi Woestijn 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203