13 daagse Rondreis Mongolie Afbeelding 13 daagse Rondreis Mongolie
13 daagse Rondreis Mongolie
Bestemming: Rondreizen Mongolie - Rondreizen

13 daagse Rondreis Mongolie




DAG 1 - Doe mee met Tour Ulaan Baatar

Bij aankomst in Ulaan Baatar wordt u ingecheckt bij uw hotel, waar u na uw vlucht kunt ontspannen. Deze hoofdstad is grotendeels gemoderniseerd en is in alle opzichten het knooppunt van Mongolië en de thuisbasis van bijna de helft van de bevolking van het land. Ondanks de betonnen gevel zijn veel van de inwoners te zien in hun traditionele kleding en een groot deel blijft in de buitenwijken wonen.


DAG 2 - Rijd naar de berg Hogno Khan

Vandaag brengt een lange maar mooie rit ons naar de Hogno Khan-berg, waar we de komende twee nachten in ons ger-kamp zullen doorbrengen. Hogno Khan Mountain is een bijzonder serene plek en je hebt hier alle tijd om te verkennen en te ontspannen.


DAG 3 - Verken het klooster en de Hogno Khan-berg

Na het ontbijt is er de mogelijkheid om de Hogno Khan-berg te beklimmen - een wandeling van drie uur die ruim wordt beloond met adembenemende uitzichten vanaf de top. De prachtige bloemen en vlinders onderweg maken het ook de moeite waard. Misschien wilt u een bezoek brengen aan het nabijgelegen zoetwaterzwembad en de indrukwekkende vogels in dit gebied bekijken. Er is een kans om het Erdene Khombo-klooster te bezoeken, geleid door een vrouwelijke abt in de nabijgelegen berg. U kunt ook gewoon ontspannen met een goed boek en een uitzonderlijk uitzicht.


DAG 4 - Bezoek het Erdene Zu-klooster op weg naar Karakorum

We verlaten Hogno Khan en rijden naar Karakorum, de hoofdstad van Genghis Khan in de 13e eeuw. Onderweg bezoeken we het immense Erdene Zuu-klooster - het eerste boeddhistische centrum van Mongolië, opgericht in de 16e eeuw en nu een actief klooster en een museum. Op het hoogtepunt waren er 1000 monniken en hoewel de meeste tempels in de jaren dertig werden vernietigd, wordt het klooster langzaam hersteld en wordt het door velen beschouwd als het belangrijkste klooster in Mongolië. Het politieke klimaat in Mongolië verandert en het eerder onderdrukte boeddhisme beleeft momenteel een opleving. Op een heuvel buiten het klooster staat een interessant gevormde rots - een herinnering voor de monniken om celibatair te blijven. We bezoeken ook het Karakorum-museum dat de geschiedenis van het Khan-rijk beschrijft, samen met artefacten uit de verwoeste stad.


DAG 5 - Rijd naar ons kamp in de buurt van Saikhan Ovoo

Vandaag ondernemen we de langste rit van de reis, maar het landschap is zo spectaculair dat de acht uur snel voorbij zullen gaan, vooral omdat het wordt afgewisseld met veel stops. Nogmaals, er zijn geen wegen en weinig sporen om te volgen. Het andere dat je ongetwijfeld zal opvallen als je door deze uitgestrekte Mongolië reist, is het gevarieerde vogelleven. Mongoolse leeuwerik, Demoiselle-kraanvogels en zwarte gieren zijn te zien, om er maar een paar te noemen. Heel bizar lijkt dit door land omgeven land ook veel kustsoorten aan te trekken, zoals plevier, tureluur en kluut. Onze accommodatie voor de nacht is in een permanent ger-kamp, ​​dus de badkamer en restaurantfaciliteiten bevinden zich in een speciaal gebouwd blok, in tegenstelling tot onze vorige ger-accommodatie met een aparte keuken, restaurant en douchegers. Naast het ger-kamp zijn de ruïnes van het Ongi-klooster - ooit de thuisbasis van meer dan 1.000 lama's totdat het tijdens de stalinistische zuiveringen in de jaren dertig werd vernietigd.


DAG 6 - Steek de Gobi-woestijn over naar Bayanzag

Vandaag rijden we door een van de meest afgelegen delen van onze planeet. De enorme uitgestrektheid van de woestijn is ontzagwekkend en terwijl onze chauffeur over terrein zonder sporen, laat staan ​​wegen, vertrekt, verwonderen we ons over hoe hij weet waar hij heen gaat. De Mongoolse cultuur van vandaag is nog steeds voornamelijk pastoraal en we hopen rondtrekkende herders te ontmoeten, een groep van twee of drie families, hun gers op de steppe. De nomaden leven in harmonie met hun omgeving en bewegen met de seizoenen mee. Veel kamelen, schapen en geiten. Waarschijnlijk zullen we op een bepaald moment tijdens onze reis worden uitgenodigd om een ​​glaasje airag of koumiss (gefermenteerde merriemelk) te delen met deze vriendelijke mensen. Er zijn veel beleefde etiquette-punten om te leren, maar onze gids zal ons hierbij helpen, zodat we niet per ongeluk aanstoot geven. Het geven van een geschenk als je een ger bezoekt, maakt deel uit van de cultuur in Mongolië, dus voel je vrij om iets kleins in te pakken. Praktische items zoals zaklampen of naaigerei die een reis naar de stad redden, worden vaak het meest gewaardeerd. We zijn van plan om de plek te bezoeken waar de eerste dinosauruseieren in Centraal-Azië zijn ontdekt.


DAG 7 - Rijd naar Dungenee en de Yol-vallei

Vandaag gaan we weer verder en gaan we op weg naar Yol Valley. Deze kloof ziet zo weinig zonlicht dat er meestal sporen van ijs zijn, ook al bevinden we ons midden in de woestijn. Vanwege de hoogte van het omliggende Gurvan Saikhan-gebergte bestaat er een gematigd ecosysteem, met argali-schapen, steenbokken en sneeuwluipaarden die hier leven - in tegenstelling tot de woestijnsoorten die we zouden verwachten. Onze accommodatie voor de nacht is in een kamp, ​​met de geur van moederkruid, kamille en tijm in het gras en uitkijkend over de Gobi-woestijn en naast een bergketen, straalt deze plek vrede en rust uit.




DAG 8 - Maak een wandeling door de Yol-vallei

We brengen vandaag de dag door met het verkennen van de Yol-vallei, beginnend met een bezoek aan het kleine museum en vervolgens een korte rit naar de kop van de vallei, waar we een ontspannen wandeling maken. Het landschap van de vallei is erg mooi en heeft permanente gletsjers, kleine watervallen en een smalle, steile kloof; zeldzame dieren leven in de vallei, waaronder Siberische steenbokken, sneeuwluipaarden en lammergieren.




DAG 9 - Vlieg naar Ulaan Baatar en bezoek het paleis van Bogd Khan

Vanmorgen nemen we de korte vlucht terug naar de hoofdstad. 'S Middags hebben we de mogelijkheid om Ulaan Baatar te verkennen. We zullen het National Musemum of Mongolia bezoeken, dat, hoewel het vanuit een presentatieperspectief vastzit in een time warp, een indrukwekkende reeks exposities bevat die je door de oude en meer recente geschiedenis leiden. We bezoeken ook het Bogd Khan Palace. Gebouwd aan het begin van de vorige eeuw als winterpaleis voor de laatste koning en achtste levende Boeddha van Mongolië, was dit eenvoudige houten gebouw met twee verdiepingen jarenlang het hoogste gebouw in Mongolië.


DAG 10 - In Ulaan Baatar; 's middags rijden naar Jalman Meadows

Een vroege start vanmorgen om te zien hoe de lama's deelnemen aan hun ochtendgebeden in Ganden Lamasery. Nadat we de rustige sfeer hebben opgezogen, verlaten we de stad en gaan we naar het platteland, rijden we ongeveer drie en een half uur door het prachtige steppenlandschap en stoppen we om onderweg het beroemde enorme standbeeld van Genghis Khan te bewonderen. Jalman Meadows is de vredige setting van ons semi-permanente ger kamp dat de komende twee nachten ons thuis zal zijn. Gelegen in een echte wildernis tussen steppe en taiga-bos, kan de weide in juli en augustus bedekt zijn met een deken van wilde bloemen, met vlinders die kunnen wedijveren met die in een Engelse weide honderd jaar geleden. Afhankelijk van de wensen van de groep leidt uw reisleider u op een van de mooie wandelingen in de omgeving. U kunt ook gewoon ontspannen bij de rivier en genieten van de rustige omgeving.


DAG 11 - Ontspan of probeer raften op Jalman Meadows

Het is vandaag vrij om te blijven genieten van uw omgeving. Een optie is een wandeling van twee uur stroomopwaarts langs de oevers van de rivier in gezelschap van een vlot trekkende jak. De afdaling van een uur naar het kamp is zacht en met een serene soundtrack van vogelgezang. Hoewel er reddingsvesten zijn om te raften, raden we u aan om zeker te zijn van een duik van minimaal 25 meter zonder hulp om deel te nemen aan deze optionele excursie.



DAG 12 - Ochtend in Jalman; keer terug naar Ulaan Baatar

Je hebt de mogelijkheid om de ochtend door te brengen zoals je wilt. U kunt ervoor kiezen om in het bos te wandelen of te ontspannen in het ger-kamp, ​​waarbij u optimaal profiteert van de goed gevulde 'Library ger'. Of als je je innerlijke Mongool ontdekt, kun je ervoor kiezen om de rest van je groep uit te dagen voor een boogschietwedstrijd, met behulp van de kampuitrusting. Na de lunch rijden we terug naar de hoofdstad voor onze laatste nacht in Mongolië.



DAG 13 - Tour eindigt Ulaan Baatar

Onze tour eindigt vanmorgen na het ontbijt.



13 daagse Rondreis Mongolie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203