13 daagse Rondreis Naadam Festival Mongolie Afbeelding 13 daagse Rondreis Naadam Festival Mongolie
13 daagse Rondreis Naadam Festival Mongolie
Bestemming: Rondreizen Mongolie - Rondreizen

13 daagse Rondreis Naadam Festival Mongolie




Dag 1 

Aankomst in Ulaanbaatar

Bij de landing in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië, begeven we ons naar ons centraal gelegen hotel om op te laden voordat ons avontuur begint. Als je je energiek voelt, kun je onze optionele wandeltocht maken om deze fascinerende stad voor het eerst te proeven, voordat je terugkeert voor onze hotelbriefing om 18.00 uur.

Hier geven we je een overzicht van het land en de cultuur, samen met enkele etiquettetips voor de reis, vooral voor het bezoeken van de huizen van de sjamanen, Kazachs en Tuvan-mensen die we onderweg zullen ontmoeten.

Ga dan met ons mee voor een nieuwe stadswandeling na de briefing. Vang een glimp op van het Sükhbaatar-plein, genoemd naar de revolutionaire held Damdinii Sükhbaatar; wiens standbeeld de plaats markeert waar zijn paard werd zien plassen tijdens een parade in 1921. De beelden van Dzjengis Khan en Mongoolse generaals zijn nog indrukwekkender als ze allemaal oplichten.

Maaltijden Avondeten

Overnachting Hotel 9, Ulaanbaatar. Een lokaal hotel in het hart van Ulaanbaatar, op 5 minuten lopen van het centrale plein. Dit hotel biedt een geweldige locatie om naar buiten te lopen en de stad te verkennen.

 

Dag 2 

Bezoek de stad en vlieg vervolgens naar Bayan Olgii

We beginnen onze dag in Gandantegchinlen, het grootste boeddhistische klooster van Ulaanbaatar, waar we praktiserende monniken kunnen zien en meer te weten kunnen komen over de rol van de grootste religie van Mongolië.

Daarna gaat het terug naar het stadscentrum, waar we stoppen voor benodigdheden in het State Department Store. Tegenwoordig in privébezit, is dit een erfenis van het oude Sovjet-verkoopsysteem, waar alles onder één dak is en u betaalt met meerdere bonnen voordat u terugkeert voor uw aankopen. Dit is een ideaal moment om reisbenodigdheden, zelfs outdoorspullen, in te slaan, dus als je hebt ontdekt dat je slaapzak een gat heeft, is dit het moment om te upgraden.

We zien dan het Sükhbaatar-plein overdag en gaan dan naar het Nationaal Historisch Museum, dat ons meeneemt door de Mongoolse geschiedenis van het stenen tijdperk tot de ineenstorting van het communisme. We zullen ook het Natural History Museum zien, gevuld met die dinosaurusfossielen waar het land bekend om staat.

Na de lunch nemen we een vlucht van twee uur naar Bayan Olgii en stapelen we in Russische jeeps. We beginnen onze rit zodra we buiten Sagasi Village aankomen, in de buurt van het Khar Us-meer en het prachtige Altai-gebergte. Bayan-Olgii (of Uglii) provincie, plaatselijk bekend als het 'Dak van

Mongolië 'is een afgelegen land met gletsjers en bergtoppen. Reizigers kunnen dagen doorgaan zonder een ziel te zien. Dit gebied is de thuisbasis van de Kazachse bevolking, die moslims beoefent en de grootste etnische minderheid van Mongolië; hier leren we hoe het nomadische leven in de bergen verschilt van het leven op de steppe.

We stoppen bij modderstenen winterhuizen die Kazachs gebruiken wanneer de temperatuur onder de -30 daalt, wanneer zelfs hun met vilt beklede ger de kou niet kan weren. We kunnen ook paardrijden en leren over de jacht op adelaars - niet wat u denkt! Hier is eten schaars en de lokale bevolking heeft wat hulp nodig. De meeste families houden hun eigen steenarenden voor de jacht op konijnen, hazen en zelfs kleine herten; en ze laten ons graag zien hoe het moet.

Vervolgens zetten we onze tenten op naast de lokale families en delen we een traditioneel diner.

Maaltijden Ontbijt lunch diner

Overnachting Kampeer tent. Met de hulp van ons lokale team zullen we op deze avond tenten bouwen als een groep naast een lokale familie.

 

Dag 3 

Khurgan en Khoton Lakes

De reis van vandaag voert ons door de westelijke Mongoolse woeste gronden, over morenen (glaciaal puin) en oude begraafplaatsen, met rotstekeningen uit de steentijd van dieren en jachttaferelen die de berghelling bedekken. De spectaculaire meren Khurgan en Khoton liggen op een hoogte van 2073 meter en zijn omgeven door met sneeuw bedekte bergen.

We zetten ons kamp op aan de oevers van het Khoton-meer en brengen de middag door met ontspannen, verkennen of zwemmen in kristalhelder water. Na het avondeten ontmoeten we de lokale Kazachse bevolking en zien we de relatieve welvaart (naar Mongoolse maatstaven) van Kazachs aan het meer, met hun meervoudige gers en vruchtbare grond.

Maaltijden Ontbijt lunch diner

Overnachting Kampeer tent. Met de hulp van ons lokale team zullen we op deze avond tenten bouwen als een groep naast een lokale familie.

 

Dag 4 

Khoton Lake

Vandaag is onze vrije dag. Ervaar wat meer van het lokale leven of ontspan na onze lange reis naar het prachtige, maar toch afgelegen deel van de wereld.

Als u wilt, wordt u vroeg wakker en kunt u ons gastgezin helpen de kudde rond te melken en te melken. Na het ontbijt heeft u de kans om zelfstandig te wandelen in de omliggende heuvels of een duik te nemen in een van de beekjes van de verkwikkende bergrivier.

Vanmiddag rijden we, voor degenen die dat willen, de heuvels in rond het meer. Deze 3 uur durende terugtrekking brengt ons langs een aantal ger kampementen door bossen tot aan de grootste waterval van Mongolië. De waterval zelf is prachtig omlijst tegen de bergen.

Maaltijden Ontbijt lunch diner

Overnachting Kampeer tent. Met de hulp van ons lokale team zullen we op deze avond tenten bouwen als een groep naast een lokale familie.

 

Dag 5 

Tsagaan Gol en Shiveet Khairkhan Mountain

Na het ontbijt banen we ons een weg door de bergen om de monding van Tsagaan Gol (Witte Rivier) te bereiken, een machtige waterbron met voldoende kalksteenafzettingen om de melkachtige rivier zijn naam te geven.

We stoppen voor foto's bij de prachtige Shiveet Khairkhan, met meer rotstekeningen en een onvergetelijk uitzicht op Tavan Bogd (Five Saints), een bergmassief op de grens van Mongolië, China en Rusland. Voor de inheemse minderheid Tuvan is Shiveet heilig, net als de 400 steenbokken, die nooit worden bejaagd. Elk jaar beklimt de Tuvan de top van Shiveet en voert sjamanistische rituelen uit, waarbij ze offers brengen aan de lokale geesten en respect betuigen aan de voorouders. De Tuvan zijn herders en staan ​​bekend om hun boogschietvaardigheden. Vanavond leren ze ons om enkele van hun favoriete gerechten te koken. En na dagen dat de lokale bevolking ons onze tenten heeft zien opzetten - en commentaar geeft op hoe lang het duurt, hoe dun het materiaal is en hoe we de nacht nooit zullen overleven - vandaag bouwen we onze eigen met vilt beklede ger ( met een beetje hulp), om te zien hoe de nomaden het doen.

Maaltijden Ontbijt lunch diner

Overnachting Kampeer tent. Kamperen op deze avond zal plaatsvinden rond een vooraf geboekte ger, die ons de kans biedt om maaltijden en uitrusting klaar te maken voor de wandeling van morgen. Het landschap hier is geweldig, omringd door met sneeuw bedekte bergen, terwijl je luistert naar het gebrul van de witte rivier.

 

Dag 6 

Wandeling naar basiskamp van Altai Tavan Bogd

Vandaag laten we onze voertuigen en zwaarste bagage achter, laden al het andere op kamelen en trekken dan met een lokale Tuvan-gids naar Tavan Bogd. Het is ongeveer 15 kilometer naar ons basiskamp (kamelen kunnen ook vermoeide trekkers vervoeren), dat zich aan de rand van de Potanin-gletsjer bevindt, de langste in Mongolië - luister goed, je hoort het misschien kraken. Potanin ligt aan de voet van

Malchin Peak, een van de vijf heilige bergen van Tavan Bogd. Deze wandeling voert ons door weelderige alpiene toendra en kuddes kamelen, met een fantastisch uitzicht over de gletsjer naar de toppen. Ons kamp is een goed startpunt voor andere gebiedswandelingen in een van 's werelds beste wandelgebieden. We ontmoeten ook een andere Tuvan-familie, die ons meer kan leren over het grootbrengen en trainen van steenarenden.

Maaltijden Ontbijt lunch diner.

Overnachting Kampeer tent. Kamperen in het basiskamp Tavan Bogd. Sanitair is aanwezig en we bouwen een restauranttent voor diner en ontbijt. Dit gebied is afgelegen, maar toch mooi aan de voet van de bergketen en op slechts een steenworp afstand van de belangrijkste gletsjer.

 

Dag 7

Trek terug naar Tsagaan Gol (White River) en door naar Tsengle

Vandaag volgen we de kamelen terug naar ons kamp in Tsagaan Gol. Als we door de vele valleien van Tavan Bogd gaan, kunnen we zien hoe de smeltende gletsjer verandert in de brullende White River. Bij aankomst stappen we weer in onze vrachtwagens terwijl we verder rijden en het avontuur voortzetten. We passeren winterdorpen die alleen worden verzorgd door een verzorgerfamilie, die we zullen bezoeken voor thee.

Maaltijden Ontbijt lunch diner.

Overnachting Kampeer tent. Vanavond zetten we tenten op bij een andere lokale familie in de buurt van de stad Tsengle in een laag rivierdal. We kijken naar het leven hier en ervaren nog een andere regionale variatie in gastvrijheid

 

Dag 8

Rij door Bayan Olgii

Vandaag nemen we afscheid van onze Nomadische vrienden en maken we een mooie rit terug naar Olgii, waar we de nacht zullen doorbrengen in een Kazachs toeristenkamp, ​​onderweg stoppen voor foto's en onderweg nomadenfamilies begroeten. Als we geluk hebben, vangen we misschien ook een lokaal festival in dit bergachtige gebied.

Vanmiddag hebben we tijd om de regionale hoofdstad Olgii te verkennen vanaf het centrale plein, misschien wilt u het verouderde museum, de lokale markt bezoeken of gewoon uitrusten in een van de lokale coffeeshops nadat u een paar souvenirs hebt gekocht.

Maaltijden Ontbijt lunch diner

Overnachting Tourist Ger (yurt) Camp. We verblijven in een van de toeristische gebieden aan de rand van de stad Ulgii. Dit kamp biedt een doucheblok met warm stromend water en wasfaciliteiten, evenals een restaurantgedeelte waar onze chef nog meer heerlijk eten kan bieden.



Dag 9

Rijd naar het Tolbo-meer

Na een stop voor een paar snacks maken we onze reis naar het Tolbo-meer. De rit van vandaag is een soepele rit over de verharde weg. Tolbo heeft een hoogte van 2080 meter, het is niet alleen beroemd om zijn afgelegen schoonheid, maar als de locatie van een cruciale strijd tussen de bolsjewistische en de Wit-Russische strijdkrachten in 1921 - de lokale bevolking vindt nog steeds gespen en knopen in het veld.

We stoppen onderweg voor foto's, terwijl nomaden hun kuddes door de uitgestrekte landen leiden, of hun weg banen naar het Naadam-festival, waarna we de nacht doorbrengen in een toeristisch kamp aan het meer waar je kunt zwemmen of baden in het heldere water , of gewoon tot rust komen en genieten van het uitzicht op de bergen. Er is tijd voor optionele wandelingen in de omliggende bergen met een prachtig uitzicht over het meer.

Maaltijden Ontbijt lunch diner.

Overnachting Tourist Ger (yurt) Camp. We verblijven in een toeristisch kamp aan de oevers van het meer waar u kunt zwemmen, ontspannen of genieten van een sauna.

 

Dag 10 

Een ochtendzwemmen, een sjamanistisch bezoek en een middag rond de Hovd-markt

Vanmorgen, nadat de dapperen onder de groep een kille ochtendduik in het meer hebben genomen, gaat het terug naar onze Russische vrachtwagens voor onze rit naar Hovd-stad. Aangekomen in Hovd bezoeken we de lokale Uriankhai sjamaan en zijn familie. Hier kunnen we getuige zijn van enkele van de oude en mysterieuze rituelen die de gemeenschap nog steeds dierbaar is, zoals spiegels die boze geesten afstoten, of heilig vuur en water. Na ons bezoek aan de lokale sjamaan rijden we terug naar Hovd.

Vanmiddag rijden we terug naar de stad Hovd, waar we ons in onze gers zullen vestigen ter voorbereiding op het Naadam-festival van morgen. We hebben tijd om de lokale markt te bezoeken en de laatste drukte op te vangen als mensen om hun beste kleding voor de grote dag klaar te maken.

Maaltijden Ontbijt lunch diner

Overnachting Toeristische ger (yurt) Gamp. Een van de slechts twee kampen in de stad Hovd. Deze camping heeft een fantastisch uitzicht over het omringende landschap en ligt aan de rand van de hoofdstad. Het heeft een apart doucheblok en de mogelijkheid voor onze chef om ontbijt, lunch en diner te bereiden.

 

Dag 11 

Ervaar het lokale Mongoolse Naadam-festival

We eindigen ons avontuur met een van 's werelds meest fascinerende festivals, een jaarlijks terugkerend evenement dat stammen uit heel Mongolië trekt om te strijden in traditionele vaardigheden en sterke punten - vooral worstelen, paardenraces en boogschieten. Hier brengen families weer contact, delen hun nieuws

en favoriete gerechten, feesten houden en samen strijden in games. Naadam is een wereldberoemde toeristische trekpleister geworden, maar terwijl Ulaanbaatar gevuld is met tourbussen en dagbezoekers, is het evenement van Hovd nog steeds een lokale aangelegenheid, vrijwel onveranderd over generaties heen. Hovd-stad is een landelijke stad waar veel Mongolen samenkomen voor dit geweldige evenement.

Hier leren we de geheimen van Naadam, zoals het ongebruikelijke worstelkostuum van onderbroeken en een open vest. De legende gaat dat een vermomde vrouw ooit alle mannen te slim af was en om toekomstige vernedering te voorkomen, de outfits werden veranderd - deze tops hebben geen geheimen.

En als je een worstelaar in sumo-formaat ziet die verslagen wordt door een delicate jongeman, wees dan niet verbaasd; de verliezer komt waarschijnlijk uit een ander gebied en het is respectloos om anderen te verslaan op hun eigen Naadam.

Maaltijden Ontbijt lunch diner

Overnachting Ger (yurt) toeristenkamp.

 

Dag 12 

Vlieg naar Ulaanbaatar

We laten onze paarden, kamelen en Russische jeeps voorgoed achter, gaan aan boord van een vliegtuig en keren terug naar Ulaanbaatar. Dit is een vrije dag waarop je kunt winkelen tot je erbij neervalt op de stadsmarkt - je zult nooit goedkopere kasjmier vinden en je zou een sjamanistisch, boeddhistisch artefact of een relikwie uit de Sovjettijd kunnen kopen.

Geschiedenisliefhebbers kunnen stoppen bij het winterpaleis van de Bogd Khan (1869-1922), die Khagan (theocratische heerser) werd toen het land zich in 1911 uit China splitste. Of u kunt gewoon ontspannen met een kopje koffie of een cocktail op een terras en kijken deze fascinerende stad ontvouwt zich voor je. Daarna spreken we af voor het diner bij een lokale familie thuis, zodat we het Mongoolse gezinsleven kunnen zien, weg van de steppen.

Maaltijden Ontbijt, diner met stadsfamilie

Overnachting Hotel 9, Ulaanbaatar.

 

Dag 13 

Dag van vertrek

We eindigen ons avontuur in de ochtend met transfers naar de luchthaven voor internationale vluchten. Pak je souvenirs, je vuile kleren en je herinneringen in en maak een veilige reis naar huis!

Voor die avontuurlijke zielen die niet kunnen stoppen met reizen, kun je ook de optie toevoegen om deel te nemen aan onze Gobi Explorer Tour. Neem voor meer informatie contact op met uw tourmanager.



13 daagse Rondreis Naadam Festival Mongolie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203