13 daagse Rondreis: de Juwelen van Mongolie Afbeelding 13 daagse Rondreis: de Juwelen van Mongolie
13 daagse Rondreis: de Juwelen van Mongolie
Bestemming: Rondreizen Mongolie - Rondreizen

13 daagse Rondreis: de Juwelen van Mongolie




DAG 1. AANKOMST VOOR ULAANBAATAR

Aangekomen in Ulaanbaatar, de Mongoolse hoofdstad, ontmoeten we onze gids op de luchthaven en gaan we naar het stadscentrum. De korte rit gaat door de sloppenwijk die wordt bewoond door degenen die ooit nomaden waren, maar hun traditionele levensstijl heeft verwaarloosd in de hoop een fortuin te vinden in de stad, die niet zo lang geleden een snelle ontwikkeling heeft doorgemaakt. Het stedelijke landschap verandert snel in uitgestrekte winkelcentra en gloednieuwe wooncomplexen, en verschuift weer naar de scènes van het stadscentrum, waar snel moderne hoogbouw wordt gebouwd te midden van gebouwen uit het Sovjet-tijdperk. Na het inchecken in ons hotel en als de tijd het toelaat, maken we een oriëntatietour door het stadscentrum via het centrale plein. Precies in het hart van het plein zien we de figuur van D. Sukhbaatar, een van de helden van de communistische revolutie van 1920, die moedig zijn arm opheft naar het standbeeld van Chinggis Khan, de voorvader van de natie wiens naam niet mocht worden genoemd tijdens het 70-jarige communistische bewind. Vervolgens bezoeken we het Nationaal Historisch Museum, dat een permanente tentoonstelling heeft over de verschillende beschavingen die het grondgebied van Mongolië hebben bewoond vanaf de prehistorie tot heden. Deze tentoonstelling toont een belangrijke weergave van objecten uit het tijdperk van het Grote Mongoolse rijk. Vanaf hier maken we een korte wandeling naar het dramatheater waar we een indrukwekkend volksconcert bijwonen, met enkele traditionele Mongoolse kunstvormen. Na een welkomstdiner rijden we terug naar ons hotel voor een goede nachtrust.


DAG 2. ULAANBAATAR - MONGOL NOMADS - KHUSTAI NURUU SPA

Vandaag rijden we terug in de tijd, naar een plek die aan het begin van de 20e eeuw het leven van Mongoolse nomaden herschept. Dit was het moment waarop Mongolië onafhankelijk werd van de Qing-dynastie en zich vestigde als een heroplevende natie onder een levende god-koning. Hier zullen we een demonstratie bijwonen van hoe de nomaden hun leven hebben geleefd in dit tijdperk, en meer te weten komen over enkele tradities die tot op de dag van vandaag worden voortgezet. Na de lunch in het kamp komen we aan in Khustaiin Nuruu Strictly Protected Area (SPA). De SPA is opgericht als onderdeel van een uniek project om 's werelds laatst overgebleven wilde paarden terug te brengen naar hun natuurlijke omgeving. Op het punt van uitsterven in de afgelopen eeuw waren er nog maar een paar Takhi- of Przewalski-paarden over in dierentuinen in Europa. Dit sierlijke steppepaard werd teruggebracht naar Mongolië en vandaag, dankzij dit speciale project, zwerven twee kuddes opnieuw door de Mongoolse steppen. Overnachting in een ger-kamp - de gezellige maar eenvoudige, Mongoolse versie van een lodge, bestaande uit traditionele met vilt gemaakte woningen die de nomaden van Centraal-Azië vaak yurt noemen.







DAG 3. KHUSTAI NURUU SPA - KHARKHORIN

We verlaten Khustai Nuruu en rijden ongeveer 4 uur in westelijke richting naar de zandduin Elsiin Tasarkai. Elsiin Tasarkhai markeert de noordelijke rand van de grote Gobi-woestijn en strekt zich meer dan 130 km noordwaarts uit tot in het hart van Centraal-Mongolië. We maken een wandeling voor een prachtig uitzicht over het duin, dat lijkt opgesloten tussen twee machtige bergketens. Na de lunch vervolgen we onze reis voor nog een uurtje rijden. Kharkhorin, beter bekend als Karakorum, werd ongeveer 800 jaar geleden gebouwd door Ghengis Khan en was in heel Azië beroemd als de hoofdstad van het Mongoolse rijk. Binnen de muren van deze spectaculaire stad werden koningen gekozen, wetten gemaakt en werd het lot van de volgende te veroveren stad bepaald. We bezoeken de ruïnes van de oude stad, het Erdene Zuu-klooster en andere historische monumenten in de omgeving zolang de tijd het toelaat en het daglicht het toelaat. Overnachting in een ger kamp.


DAG 4. KHARKHORIN - KLOOSTER TUVKHON - DE VALLEI VAN ORKHON

Vanaf het Khangai-gebergte loopt de Orkhon-rivier helemaal naar het Baikalmeer in Siberië. De vallei staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staat centraal in verschillende koninkrijken en rijken die een groot deel van Centraal-Azië hebben geregeerd. Het UNESCO-comité stelt: "Gezamenlijk weerspiegelen de overblijfselen in de site de symbiotische banden tussen nomadische, pastorale samenlevingen en hun administratieve en religieuze centra, en het belang van de Orkhon-vallei in de geschiedenis van Centraal-Azië." (UNESCO-website). Vandaag rijden we naar het zuiden, langs de riviervallei. Onze eerste stop is een trektocht van drie en een half uur (met het eerste uur bergopwaarts) naar het Tuvkhon-klooster, opgericht in de jaren 1650 door Zanbazar, een van de meest gerespecteerde religieuze leiders van Mongolië. De houten gebouwen van het klooster zijn geïntegreerd met een natuurlijk systeem van grotten in de buurt van een heuveltop en bieden een prachtig uitzicht op de Orkhon-vallei en de omliggende dennenbossen. Met zijn unieke natuurlijke kenmerken was het klooster een perfecte locatie voor de grote religieuze leider om te mediteren. Verder naar het zuiden; we bereiken een mooi uitkijkpunt over de Orkhon River canyon, waar we stoppen voor de nacht.


DAG 5. DE ORKHON-VALLEI - DE RODE WATERVAL - TSENKHER HETE LENTE

We verlaten ons kamp en rijden een uurtje naar de prachtige vulkanische kloof waar de Orkhon rivier doorheen stroomt. Hier maken we een gemakkelijke wandeling langs de bodem van de kloof en eindigen bij het zwembad aan de voet van de Rode Waterval. Voor de dapperen van hart wacht een koele duik! Vanaf hier gaan we verder naar de regio die de Mongolen het 'paradijs van de paardenherders' noemen vanwege het weelderige gras en de open valleien. We rijden door dikke dennenbossen naar de Tsenkher-warmwaterbronnen, waar water met een temperatuur van ongeveer 80 ° C (176 ° F) uit de grond stroomt, en waar we kunnen genieten van een ontspannende duik. Overnachting in een ger kamp bij de warmwaterbronnen.


DAG 6. WANDELING ROND TSENKHER

Vandaag zullen we een korte rit maken naar de trailhead, waar we onze dagwandeling beginnen. De wandeling is een werkelijk betoverende wandeling langs een beek waar we van het ene rotsblok naar het andere naar de top van een heuvel springen, voor een fantastisch uitzicht op de omliggende valleien. In dit deel van Arkhangai zijn de wilde bloemen overvloedig aanwezig, en waarschijnlijk zullen we families hooi zien snoeien voor wintervoer voor hun dieren. Vanaf hier wandelen we terug door een dicht dennenbos naar ons voertuig en nemen dan de terugreis terug naar het kamp, ​​waar we nog een nacht kunnen genieten in de warmwaterbaden. Overnachting in hetzelfde ger kamp voor een tweede nacht.


DAG 7. TSENKHER HETE LENTE - TSETSERLEG - CHULUUT CANYON - NARIIN GECHGIIN RIVER

Als we de warmwaterbronnen uitrijden, passeren we Tsetserleg, de provinciehoofdstad, waar we een kort bezoek brengen aan de lokale markt (gesloten op zondag). Vervolgens bezoeken we het provinciaal museum, gevestigd in een oud klooster (ook op zondag gesloten). In de tijd dat Mongolië werd geregeerd door een religieuze figuur, diende het klooster als paleis voor de plaatselijke hoofdmonnik, die namens de koning het hoofd van het provinciale bestuur was. Verder naar het westen, pauzeren we bij Taikhar Chuluu, een enorme rots die verbonden is met de lokale mythologie. 'S Middags komen we aan bij de honderdtakkenboom. Ondanks het feit dat deze vreemd uitziende boom de afgelopen jaren tijdens de sjamanistische ceremonie is verbrand, wordt de site nog steeds als heilig beschouwd en wordt hij aanbeden door de lokale bevolking. Vanaf hier maken we een korte wandeling naar een goed uitkijkpunt voor de Chuluut Canyon. Nog een uur rijden brengt ons naar ons kamp, ​​genesteld aan een kristalheldere rivier, waar we de nacht doorbrengen.


DAG 8. WANDELEN NAAR KHORGO VOLCANO EN HET WITTE MEER - JARGALANTE WARME LENTES

We brengen deze dag door met wandelen naar de top van de Khorgo-vulkaan, voor een uitzicht over de perfecte krater. Vanaf hier genieten we ook van het uitzicht over de uitgestrekte lavavelden die het omringende landschap domineren. We bereiken de top van de vulkaan en vervolgen onze wandeling door basaltvelden bezaaid met pijnbomen. Onderweg stoppen we bij de Yellow Dog Cave, een interessant vulkanisch fenomeen, en eindigen we onze wandeling op een pelgrimsoord aan de oevers van het Terkhiin Tsagaan-meer. Laat in de middag rijden we noordwaarts op een van de mooiste routes van Mongolië, terwijl we hoge bergpassen, uitgestrekte graslanden en kleine kreken oversteken. We eindigen de dag bij Jargalant Hot Springs in het bergachtige gebied van Khovsgol, waar we de nacht doorbrengen in een ger kamp bij de warmwaterbronnen.



DAG 9. JARGALANTE WARME LENTE - ERKHILMEER - MEER KHOVSGOL

Als we naar het noorden gaan, passeren we de stad Murun, de provinciale hoofdstad van Khovsgol. Korte tijd later komen we aan bij een oude begraafplaats met de mysterieuze deerstones van Mongolië. Deze gedenkstenen vertegenwoordigen belangrijke leiders en krijgers, gesneden met hertenmotieven. Na een bezoek aan de site vervolgen we onze reis naar het noorden. Een van 's werelds grootste zoetwaterbronnen, Lake Khovsgol en zijn verbazingwekkende omgeving zijn de thuisbasis van verschillende etnische minderheden van Mongolië, waaronder de Tsaatan, of beter bekend als de rendieren. Het beschermde gebied rond het meer is een toevluchtsoord voor een grote verscheidenheid aan dieren in het wild. We komen laat in de avond aan bij de oevers van het meer en checken in bij ons ger-kamp voor de nacht.



DAG 10. PAARDRIJDEN MET MEER KHOVSGOL

Vandaag maken we een paardrijtocht door de bossen en weilanden bij het meer. Het water van Khovsgol ligt ongeveer 1650 meter (5413 voet) boven zeeniveau en wordt omgeven door bergen die meer dan 3100 meter (10170 voet) stijgen, en is diep en spectaculair helder en puur. We rijden door dichte dennenbossen bedekt met bloemen en verkennen de omgeving van Mongolië's 'Blue Pearl'. Overnachting in hetzelfde kamp aan de oever van het meer.

DAG 11. MEER KHOVSGOL - MURUN ✈ ULAANBAATAR - NATIONAAL PARK TERELJ

Na een vroeg ontbijt in ons kamp rijden we terug naar Murun en nemen de eerste beschikbare vlucht naar Ulaanbaatar. Bij aankomst ontmoeten we onze chauffeur en gids en gaan we op anderhalf uur rijden naar het Gorki-Terelj National Park. Het park beschikt over unieke rotsformaties, schilderachtige valleien, een kronkelende rivier en rustgevende boomgaarden. In het park zelf wonen veel nomaden, waar ze goed grazen voor hun dieren. Als de tijd het toelaat, maken we een korte wandeling naar een nabijgelegen heuvel, vanwaar we de zon boven het park zien ondergaan (als het weer het toelaat natuurlijk). We overnachten in een ger kamp in het park.


DAG 12. TERELJ NATIONAL PARK - GHENGIS MONUMENT - ULAANBAATAR

Vanmorgen maken we een gemakkelijke wandeling naar de beroemde Turtle Rock, een symbool van wijsheid en levensduur voor het Mongoolse volk. We wandelen dan verder naar de Ariabal-tempel. De tempel is onlangs gereconstrueerd, nadat de oorspronkelijke tempel tijdens de communistische zuiveringen van de jaren dertig was verwoest. Het is een plek van grote rust en functioneert tegenwoordig als een meditatiecentrum voor boeddhistische monniken. Na de lunch verlaten we het park en rijden naar het nieuw gebouwde Ghengis Khan Monument. Met een hoogte van 40 meter boven de omringende steppen, speelt dit machtige bouwwerk een belangrijk symbool voor de vernieuwende Mongoolse natie, na meer dan 300 jaar buitenlandse soevereiniteit over zijn volk en grondgebied. Daarna gaan we naar de Mongoolse hoofdstad, waar we zullen genieten van een afscheidsdiner, gevolgd door een bezoek aan de Zaisan-heuvel, voor een uitzicht over de stad 's nachts. Overnachting in Ulaanbaatar.


DAG 13. VERTREK VAN ULAANBAATAR

Na het ontbijt in ons hotel rijden we naar de luchthaven voor onze internationale vertrekkende vlucht.



13 daagse Rondreis: de Juwelen van Mongolie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203