14 daagse Rondreis vol Avontuur Afbeelding 14 daagse Rondreis vol Avontuur
14 daagse Rondreis vol Avontuur
Bestemming: Rondreizen Mongolie - Rondreizen

14 daagse Rondreis vol Avontuur




Dag 1

Ulaanbaatar

Welkom bij Mongolië!


Welkom in het exotische Mongolië! Ontmoet uw chauffeur bij aankomst op de luchthaven en transfer naar uw hotel. Neem plaats en rust uit. Ontmoet je gids 's middags. Hij brengt u naar het restaurant van uw keuze.


Dompel jezelf na de lunch onder in de rijke Mongoolse geschiedenis in het prachtige National History Museum. Drie verdiepingen nemen je mee door het rijke, glorieuze, gewelddadige en nobele verleden, van de prehistorie tot het Sovjettijdperk, inclusief de oprichting van het grote Mongoolse rijk door Genghis Khan.


Loop in het centrum van Ulan-Bator. Ontdek het Gengis Khan-plein en het parlementsgebouw. Woon 's avonds een Mongoolse traditionele show bij in Tumen Ekh: folkloristische dansen, verdraaiing en natuurlijk khoomi, boventoonzang.

Standaard accommodatie: Hotel H9


Dag 2

Olgii - Shiveet Khairkhan

Vlieg naar het Mongoolse verre westen


Stap aan boord van je vlucht naar het Mongoolse Verre Westen. Vlieg over de centrale meren en de westelijke bergen en bereik Olgii.


Olgii ligt op 1710 meter boven de zeespiegel en het is voornamelijk de thuisbasis van Kazachs, waardoor de sfeer erg Centraal-Aziatisch is, met veel borden geschreven in Kazachs, en moskeeën met hun koepels naar de hemel geprikt. Rijd door berglandschappen en zie veel meren. Onderweg stop je om te genieten van het uitzonderlijke uitzicht over het Shiveet Khairkhan-gebergte en de met sneeuw bedekte toppen.


Bereik Shiveet Khairkhan, een heilige berg voor de Tuvas die in het gebied wonen. Omdat de berg heilig is, is het verboden om te jagen en heb je een goede kans om vroeg in de ochtend een steenbok te zien.

Standaard accommodatie: Tent Camping Outdoors


Dag 3

Tsagaan rivier

Bezoek Tsagaan Salaa en begin je trektocht!


Bezoek de site van Tsagaansalaa. Over 15 kilometer kunnen we ongeveer 10.000 rotsschilderingen observeren die de zuidelijke oever van de witte rivier, Tsagaan Gol, bedekken.

Begin je wandeling in een vallei vol edelweiss en wilde bloemen waar veel Kazachse nomaden hun kamp hebben opgezet. Je passeert dicht bij een oude Kazachse begraafplaats waar je sculpturen met menselijke vormen zult vinden. Het uitzicht over de Tavan Bogd Mounts en hun besneeuwde toppen is spectaculair. Steek de Tsagaan-rivier over om uw kamp te bereiken met uitzicht op de Tavan Bogd of '5 heiligen'.


De ligging is spectaculair en de besneeuwde bergtoppen om ons heen zijn een grote inspiratiebron. Maak je klaar voor je 8-daagse onafhankelijke ponytocht in het Altai Tavan Bogd National Park. Alle uitrusting en uw persoonlijke bezittingen worden op kameelrug gedragen.

Standaard accommodatie: Tent Camping


Dag 4

Potaninegletsjer

Wandeling van de Tsagaan-rivier naar de Potaninegletsjer


Word wakker met de puurste natuur.


Maak een vroege start en verlaat het kamp om de Potanine-gletsjer te bereiken, op 2900 m in het diepe hart van het park.


Zet je kamp op en acclimatiseer.

Standaard accommodatie: Tent Camping


Dag 5

Malchin Peak

Trek naar de top van Malchin



Blijf in hetzelfde kamp en werk overdag aan de klim naar de top van Malchin -4037m. Steek enkele moerassen over om dichter bij de voet van de berg te komen. U heeft een prachtig uitzicht over de vallei en de met sneeuw bedekte Tavan Bogd- en Potaninegletsjer.


Begin de klim naar Malchin, die ongeveer 4 uur duurt. Wees waakzaam, want stenen zullen tijdens het lopen waarschijnlijk bewegen en het is niet ongebruikelijk dat ze van de helling af glijden. Er is kans op sneeuwval.


Vanaf de top heb je uitzicht over het naburige Rusland en China. Ook geniet u van het adembenemende uitzicht over de diepblauwe bergmeren. De beklimming is facultatief.

Standaard accommodatie: Tent Camping


Dag 6

Tsagaan rivier

Ga terug naar de oevers van de Tsagaan-rivier

Hervat je trektocht naar Shiveet Khairkhan aan de andere oever van de Tsagaan-rivier. Loop langs de gletsjers waar je de stuwwallen, het ijs en de eeuwige sneeuw kunt bewonderen.


Ga buiten yurts, waar Tuvan-families wonen. Beklim een ​​heuvel om het meer te bereiken waar je je kamp zult opzetten. Het meer is omgeven door vele bergen en je zult genieten van het zien lopen van geiten op de toppen.

Standaard accommodatie: Tent Camping


Dag 7


Altai Pass

Walk On The Hillside Past Kazakh Yurts


Maak een kleine ochtendwandeling om de voet van de pas te bereiken.


Loop de heuvel op en afgelopen winter Kazachse yurts om een ​​groep Kazachse families te bereiken die onderdak zoeken.


Zet je kamp op een heuvel met uitzicht op een heldere rivier.

Standaard accommodatie: Tent Camping


Dag 8

Altai

Steek de Altai Pass over


Wandel door de heuvel om de pas te bereiken. Misschien heb je het geluk om onderweg wat marmotten te zien. Begin de moeilijke beklimming van de nog met sneeuw bedekte pas met een smal pad dat door de rotsen zigzagt.


Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de vallei en de yurts die we gisteren zagen, zullen binnenkort kleine witte stippen zijn.


Daal af in een vallei bezaaid met kleurrijke bloemen en steek vele zeer verfrissende bronnen over. Kamperen bij een rivier in een vallei genaamd 'The Bear's Valley'.


 

Standaard accommodatie: Tent Camping


Dag 9

Tahilbai Valley

Loop naar de Takhilbai-vallei


Ga terug naar de Takhilbai-vallei om het groene meer te bereiken, een klein bergmeer met helder water waar we in een heel koel water kunnen zwemmen. Steek verschillende rivieren over voordat je een moerassig gebied bereikt dat je omcirkelt langs een smal pad in de bergen.

In de laatste meters geniet u van een uitzicht over het meer. De landschappen zijn samengesteld uit meren, lariksbossen en veel rotsen. Dit wilde en afgelegen gebied is bezaaid met veel natuurlijke bronnen, uitstekend geschikt om te zwemmen. Er kunnen muggen zijn.

Standaard accommodatie: Tent Camping


Dag 10

Khoton Lake

Ga naar Lake Khoton


Nadat u een rustieke houten brug bent overgestoken, steekt u verschillende rivieren over voordat u door de valleien wandelt die zijn bezaaid met moerassen.


Passeer de militaire kazerne van de Chinese grens en kampeer bij het Khotonmeer. Hier heb je uitzicht op de zeer dorre bergen die contrasteren met het meer.

Standaard accommodatie: Tent Camping


Dag 11

Khurgan Lake

Ontdek het prachtige Khurgan-meer



Geniet van een aangename dagwandeling op een schaduwrijk pad vol bomen. Je ziet veel kuddes geiten en yaks vreedzaam grazen in de buurt van de yurts.


Het uitzicht over het prachtige Khurgan-meer zal adembenemend zijn.


Dan vind je in de laatste meters een meer dorre steppe voordat je aankomt bij je kamp bij de rivier in een bekken.

Standaard accommodatie: Tent Camping


Dag 12

Olgii

Ga terug naar Olgii Verblijf in een Kazachs Yurt-kamp


Na 9 heerlijke dagen samen met de fokkers te hebben gewandeld, is het tijd om terug te gaan naar Olgii. Bezoek het Olgii-museum met een tentoonstelling over de fauna en flora van het gebied.


Ontdek de Kazachse cultuur, met name met traditionele kostuums en met een in het museum gebouwde Kazachse yurt. Vestig je in een Kazachs yurtkamp, ​​waar je kunt genieten van wat comfort.


Kazachse yurts zijn heel anders dan Mongoolse yurts. Ze zijn groter, versierd met geborduurde kleurrijke hangers rond de yurt en luifels en kleine gordijnen over de bedden.

Standaard accommodatie: Baavgain Khondii Yurt Camp


Dag 13

Ulaanbaatar

Keer terug naar Ulan Bator


Vang uw terugvlucht naar Ulan Bator.


Eenmaal in de stad aangekomen, wordt u naar uw hotel gebracht, waar u even kunt uitrusten.


Breng de rest van de dag op uw gemak door. U kunt ook met uw gids winkelen in het stadscentrum.

Standaard accommodatie: Hotel Nine H9


Dag 14

Luchthaven Chinggis Khaan

Vaarwel, Mongolië!


Ontbijten in je hotel.


Je wordt begeleid naar de internationale luchthaven Ulan Bator. De transfer kan op elk moment worden georganiseerd volgens uw vluchtschema.


Veilig reist naar huis en bezoekt binnenkort weer!



14 daagse Rondreis vol Avontuur 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203