15 Dagen Mongools Eagle Festival en de Siberische Altai Afbeelding 15 Dagen Mongools Eagle Festival en de Siberische Altai
15 Dagen Mongools Eagle Festival en de Siberische Altai
Bestemming: Rondreizen Mongolie - Rondreizen

15 Dagen Mongools Eagle Festival en de Siberische Altai




DAG 1 - Onze reis begint in Barnaul, de hoofdstad van de Siberische Altai-regio van Rusland

Vanaf Barnaul Airport rijden we door de glooiende uitlopers van het gebied, graslanden, meren, rivieren en bergen naar Gorno-Altaisk en stoppen onderweg in Biysk voor een lunch met de Oeigoerse keuken, een Turkse etnische groep die in Oost- en Centraal-Azië woont. Lamsvlees is een nietje en de basis voor veel gerechten, meestal gecombineerd met hand getrokken noedels, gestoomde broodjes, knoedels en zelfgebakken brood. Onze reis vanaf hier is langs de Chuya Highway. Beschouwd als een van de mooiste wegen ter wereld, reist het door landschap van beboste berghellingen, helderblauwe rivieren en uitgestrekte graslandsteppe. Bij aankomst in het kleine stadje Gorno-Altaisk maken we een wandeling rond voordat we genieten van een diner met traditionele Altai-gerechten. Altai-gerechten zijn over het algemeen op vlees gebaseerd en langzaam gekookt, vaak met de favoriete ingrediënten van de regio van pijnboompitten en honing.


DAG 2 - Reis langs de noordelijke route van de zijderoute naar het Altai-dorp Kupchegen en ervaar Tuvan-keelzang

Vanmorgen bezoeken we het Anokhina-museum dat ons een geweldige introductie geeft in de historische manier van leven in de regio, met artefacten uit het graf van de 'Siberian Ice Maiden' - een twee en half duizend jaar oude mummie van een lokale vrouw die werd gevonden in een ongestoorde grafkamer op het Ukok-plateau en wordt verondersteld een edelman te zijn geweest.


We verlaten Gorno-Altaisk en rijden langs de noordelijke route van de zijderoute naar het traditionele Altai-dorp Kupchegen in de Karakol-vallei. Het landschap is spectaculair en we steken verschillende hoge bergpassen over, waaronder de 1.800 meter hoge Seminskiy-pas, waarbij we regelmatig stoppen om onderweg het glorieuze berglandschap te bewonderen, inclusief de samenvloeiing van de Chuya- en Katun-rivieren met Turkse Ininsky-stèles en Kurgan (grafheuvels). ), en een rotsachtig gebied met mysterieuze rotstekeningen bij Kalbak-Tash. Hier zijn duizenden afbeeldingen van dieren en mysterieuze beesten naast krijgers en sjamanen, de oudste dateert van ongeveer 8000 jaar geleden.


Eenmaal in het dorp Kupchegen krijgen we inzicht in de unieke cultuur van de regio met een uitvoering van Tuvan-keelzang. Deze ongelooflijke vaardigheid is door UNESCO erkend in hun lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. De zanger produceert een continue noot en creëert tegelijkertijd andere noten die de melodie vormen. De liederen in de Altai-regio vertellen epische verhalen over oude helden die van generatie op generatie worden doorgegeven. Ze worden meestal pas in het donker gezongen, wat bijdraagt ​​aan de sfeer van de voorstelling.

DAG 3 - Reis naar Chibit langs de schilderachtige Chuysky Highway

Voordat we Kupchegen verlaten, brengen we een bezoek aan het Altai-kunstencentrum waar zadels met ingewikkelde ontwerpen en andere kunstwerken van lokale ambachtslieden te zien zijn. Onze reis gaat dan verder langs de noordelijke zijderoute en de schilderachtige Chuysky Highway waar de herfstkleuren van de heuvelbossen onze reis zullen omlijnen.


We komen aan in het dorp Chibit, gelegen op een weelderige groene vlakte met aan de ene kant de rivier de Chibit en aan de andere kant de torenhoge toppen van het Altai-gebergte. Het dorp is klein met slechts ongeveer 700 inwoners en werd in 1801 gevormd door Russische missionarissen.


DAG 4 - Bezoek de traditionele Altaïsche dorpen Ulagan en Balyktuyul en de Pazyryk-begrafenissen

Vandaag vertrekken we vanuit Chibit om enkele van de dorpen en het platteland in de buurt te verkennen. We rijden door de prachtige Katu-Yaryk-kloof, het legendarische huis van de Turkse bevolking, naar de Altaïsche dorpen Ulagan en Balyktuyul. De inwoners zijn Turks sprekende inheemse Altaiërs die oude geloofsovertuigingen in het sjamanisme behouden; de sjamaan van elke gemeenschap is een belangrijke figuur wiens spirituele kennis zeer gerespecteerd en gerespecteerd wordt. Een bezoek aan de dorpen geeft ons de kans om iets te leren over een zeer oude manier van leven en cultuur. Beide zijn kleine nederzettingen die bestaan ​​uit traditionele huizen gemaakt van boomstammen, en in Balyktuyul zullen we genieten van een huisgemaakte lunch met lokale soepen en gekookt vlees in een van de huizen.


Dichtbij bezoeken we een cluster van vijf Pazyryk-kurgans, bevroren graven uit de 4e - 5e eeuw voor Christus. Mensen met een hoge status werden hier begraven en de artefacten waarmee ze werden begraven, geven aan hoe verfijnd hun samenleving was. Items gemaakt van edele metalen en complexe karren zijn blootgelegd en de mummies waren versierd met ingewikkelde tatoeages met dieren en mythische beesten. Sommige mummies vertonen zelfs tekenen dat ze een craniale operatie hebben ondergaan en dat ze daarna nog enige tijd leven.

DAG 5 - Steek het Chuya-plateau over en ga Mongolië binnen bij Tashanta en rijd naar Ulgii

Als we Chibit verlaten, een rit van drie uur over het spectaculaire Chuya-plateau, dat wordt omgeven door hoge met sneeuw bedekte bergketens, brengen we ons naar de stad Kosh-Agach. Hier schakelen we over op Mongoolse geregistreerde voertuigen en gaan verder naar de grens bij Tashanta. De grensformaliteiten kunnen vrij lang duren, maar eenmaal daar gaan we verder richting Ulgii voor onze overnachting.


DAG 6 - Ontmoet de Nomadische Kazachse adelaarsjachtgemeenschap dichtbij Ulgii

We reizen over onverharde wegen door kale landschappen om de adelaarsjagersfamilie te ontmoeten waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Accommodatie is in een slaapzaal voor mannen en vrouwen, of in het huis van de familie of gers - de traditionele ronde yurt-achtige woningen van de nomaden. Vandaag zullen we ons vestigen in het nomadische adelaarsjachtdorp, de thuisbasis van de adelaarsjachtgemeenschap waar de meerderheid van de adelaarsjagers in Mongolië woont. In een gebied met een hoge woestijnsteppe leven de Nomaden in kleine boerderijen omringd door stenen muren waar ze in de winter verblijven. In de zomer verplaatsen ze zich in het gebied in gers en brengen hun vee naar verschillende weilanden. De gemeenschap is etnisch Kazachs en ze hebben hun moedertaal en cultuur behouden. Hun traditie van het gebruik van adelaars om te jagen is bijna tweeduizend jaar oud en omvat het nemen van jonge vrouwelijke steenarenden en het trainen ervan om wilde dieren te vangen, met name de inheemse rode vossen. Er wordt aangenomen dat er een sterke emotionele band ontstaat tussen de jager en hun vogel. We zullen kunnen zitten en kletsen met de nomaden en begrijpen hoe ze leven, en de rol die in hun leven wordt gespeeld door hun kuddes Yaks en hun jachtarenden. Ze zullen ons traditionele nomadengastvrijheid bieden en we zullen thee worden aangeboden en behandeld met het diepe respect dat bezoekers wordt geboden.

DAG 7 - Ervaar de eerste dag van het Eagle Hunter Festival

Het Eagle-festival begint vandaag in een kale vallei in het Altai-gebergte. Het is een spectaculair evenement met veel van de actieve adelaarsjagers in het gebied en het begint met alle jagers die de arena te paard betreden met hun steenarenden. De vaardigheden van de vogels en hun handlers worden gedemonstreerd met verschillende tests en wedstrijden, waaronder het vrijlaten van de adelaars uit de heuvels om een ​​vossenhuid na te jagen en te vangen die achter een snel bewegend paard wordt getrokken. De jagers worden ook beoordeeld op hun kostuums, paard: rijden en het vermogen om de vogels te besturen, wat uitstekende onderwerpen voor foto's maakt. Er worden ook traditionele paardenspellen gespeeld, zoals bouzkhasi, een soort teugelspel van touwtrekken, en voorwerpen in volle galop van de grond oppakken. Het doel van het festival is om de oude tradities van de gemeenschap te vieren en levend te houden, dus alles wat we zien is zeer authentiek.


DAG 8 - Nog een dag op het Eagle-festival om de sporten en vertoningen van paard: rijden te bekijken

Vandaag zullen we het festival weer bijwonen, met meer tijd om de adelaarsjagers te ontmoeten en te kijken hoe ze hun vaardigheden demonstreren. Er zullen meer competities en lokale sporten en spellen zijn, sommige vrij ongebruikelijk, zoals een vrouw te paard kussen , munten in volle galop van de grond oppakken en 'Kiz Kuar', een paardenrace tussen man en vrouw waarbij de vrouw de man achtervolgt met een zwaaiende zweep - het paar dat het parcours voltooit, wint het snelst. Deze demonstreren het ongelooflijke paard: rijden van de nomaden en hun vermogen om hun dieren snel en met enorme nauwkeurigheid te besturen. In de namiddag worden de winnaars van alle verschillende evenementen bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking.


DAG 9 - Rijd naar Hovd via Tolbo en Doroo Lakes

Als we verder naar het oosten Mongolië binnenrijden, stoppen we bij het Tolbo-meer, dat bekend staat om zijn heldere water, voor een wandeling langs de oevers. We rijden ook langs de dramatische met sneeuw bedekte Sair-berg en stoppen bij het schilderachtige Doroo-meer, een van de Naiman Nuur, of acht meren die zijn gevormd door vulkaanuitbarstingen, voordat we doorgaan naar Hovd. Een klein stadje dat een smeltkroes is voor veel van de etnische minderheden in de regio. Deze omvatten de Myangad die worden gevierd vanwege hun vermogen om snelle paarden te fokken en te racen, de Dorvods waarvan de voorouders ongeveer 500 jaar geleden vanuit de regio Xinjiang in China naar het gebied migreerden, en de Dzungar-stam waarvan wordt gedacht dat ze de opvolgers zijn van de oorspronkelijke stam van West-Mongolië. We zien een mix van de traditionele kleding terwijl we door de markt van de stad dwalen met zijn kleurrijke kraampjes en het museum bezoeken. Hier vind je een aantal uitstekende voorbeelden van etnische kostuums en boeddhistische en Kazachse kunst uit de regio.

DAG 10 - Bezoek Khar Us Nuur National Park en loop over de Jargalant Hairkhan-berg

Het nabijgelegen Khar Us Nuur National Park is vandaag onze bestemming. Het park heeft meerdere grote meren en de grootste rietvelden van Centraal Azië. Het trekt veel vogels aan, waaronder wilde eenden, ganzen, korhoenders, patrijzen en de zeldzame relictmeeuwen. We maken een wandeling over de Jargalant Hairkhan-berg, waar de ongelooflijk zeldzame sneeuwluipaard leeft, en genieten van het berglandschap van natuurlijke bronnen en een 20 meter hoge waterval.


DAG 11 - Vlieg naar Ulaan Baatar

Vanmorgen vliegen we naar Ulaan Baatar en maken een wandeling door de stad naar het Sukhbaatar-plein. Ondanks de betonnen gevel heeft de hoofdstad van Mongolië een bohemien randje en een energie die contrasteert met de rust van het Mongoolse platteland. Veel van de inwoners zijn te zien in hun traditionele kleding en een groot deel blijft in de buitenwijken wonen. Op het plein zien we het regeringspaleis met de kantoren van de president en de premier, geflankeerd door indrukwekkende beelden van Dzjengis Khan, beschouwd als de grondlegger van het land, en zijn zonen die hem opvolgden, Ogedei en Kublai Khan. Het midden van het plein heeft het standbeeld van Damdin Sukhbaatar, de held van de onafhankelijkheidsstrijd in de vroege jaren 1920 naar wie het plein is vernoemd. Hij smokkelde gedurfd een brief waarin hij om Sovjetondersteuning vroeg in het uitgeholde handvat van zijn zweep en leidde vervolgens de Mongoolse Volkspartij als hun opperbevelhebber. Rond het plein ligt het Cultureel Paleis met de Mongoolse Nationale Moderne Kunstgalerie en het Nationaal Historisch Museum dat de 5000 jaar geschiedenis van Mongolië presenteert, van het stenen tijdperk tot het Dzjengis Khan-tijdperk tot het moderne tijdperk, en er is tijd om beide te bezoeken en te krijgen een begrip van Mongolië door de eeuwen heen.


DAG 12 - Bezoek het Gandan-klooster en rijd naar het Hustai National Park om Przewalski-wilde paarden en bronstende herten te zien

Vanmorgen bezoeken we het Gandan Boeddhistisch klooster. De naam vertaalt zich als 'de grote plaats van volledige vreugde' en is de thuisbasis van honderden monniken. Het herbergt een groot standbeeld van Megjid-Janraiseg, omringd door duizend beeldjes van God Amitabha. Megjid-Janraiseg was een monnik die verlichting had gekregen en zich erop toelegde anderen te helpen hetzelfde te doen. Een eerder beeld van hem werd gebruikt als een symbool van de onafhankelijkheidsbeweging, maar werd later afgebroken door Sovjettroepen en naar verluidt omgesmolten om kogels te maken voor het beleg van Leningrad.

Nadat we het klooster hebben verkend, rijden we naar het Hustai National Park en maken we een jeepsafari in de middag om 's werelds enige echte wilde paarden te zien, de majestueuze Przewalski-paarden. Ze stierven uit in de jaren zestig en werden opnieuw geïntroduceerd door dieren die in 1992 over de hele wereld in gevangenschap werden gehouden. Tegenwoordig gedijen de paarden weer in hun natuurlijke omgeving. We zullen ook Wapiti-herten zien; ze zullen aan het bronzen zijn tijdens ons bezoek, zodat ze minder timide en luider zullen zijn dan normaal, en wat interessant gedrag vertonen terwijl de mannetjes elkaar uitdagen voor het recht om met de vrouwtjes te paren.




DAG 13 - Verken Hustai National Park te voet

Naast de natuur is het prachtige landschap van het park afwisselend met bergsteppen, grasvlakten, zandduinen en wetlands van rivieren. We gaan vandaag te voet op verkenning door een wandeling te maken door het landschap dat een idee geeft van de uitgestrektheid van de Mongoolse wildernis en we zullen waarschijnlijk nog meer waarnemingen van de paarden en herten zien. Er zijn verschillende prachtige uitzichtpunten van waaruit we waarschijnlijk zwarte gieren, adelaars en valken spotten.


DAG 14 - Rijd terug naar Ulaan Baatar en stop onderweg voor een traditionele lunch bereid door nomaden

We rijden via een andere route terug naar Ulaan Baatar, via Hustai National Park en langs de Tuul River Valley. Dit brengt ons door een gebied waar Halkh Mongoolse nomaden leven, een cultuur die, hoewel nomadisch, verschilt van de Kazachse nomaden die we in West-Mongolië hebben ontmoet. Het Halkh-volk beschouwt zichzelf als de echte Mongolen en directe afstammelingen van Dzjengis Khan. Ze gaan voor ons een traditionele Mongoolse maaltijd bereiden van buuz, gestoomde dumplings gevuld met vlees en huushuur, dumplings die gefrituurd zijn in schapenvet. Deze worden meestal geserveerd met rijst of noedels.


Eenmaal terug in Ulaan Baatar is er vanavond wat vrije tijd om van de stad te genieten.


DAG 15 - Reis eindigt in Ulaan Baatar

Onze reis eindigt vanmorgen in Ulaan Baatar.



15 Dagen Mongools Eagle Festival en de Siberische Altai 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203