15 dagen Avontuur in Mongolie Afbeelding 15 dagen Avontuur in Mongolie
15 dagen Avontuur in Mongolie
Bestemming: Rondreizen Mongolie - Rondreizen

15 dagen Avontuur in Mongolie




1e dag

Bij aankomst op de luchthaven worden we verwelkomd door je gids. Hij brengt ons naar uw comfortabele, centraal gelegen hotel.


'S Middags zien we onze 4WD-voertuigen. We gaan een proefrit maken in de Khachuurt. Onderweg stoppen we bij het Zaisan Memorial, gebouwd door de Russen om onbekende soldaten uit verschillende oorlogen te herdenken. Gelegen op een zuidelijke heuvel van Ulaanbaatar, zullen we kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de hoofdstad en het omliggende platteland.


Geniet 's avonds van een welkomstdiner in een van de beste restaurants van Ulaanbaatar. (Hotel, L, D)


2e dag

Na het ontbijt in ons hotelrestaurant pakken we de 4WD-voertuigen in en vertrekken Ulaanbaatar naar het platteland. We rijden 7 uur naar het westen om het einde van de dag te bereiken, Kharkhorin, ook wel Karakorin genoemd, de locatie van de 13e-eeuwse hoofdstad van het Mongoolse rijk, gecreëerd door Chinggis Khan. Van deze legendarische stad is nog maar weinig over. In de 16e eeuw werd het grootste klooster van Mongolië gebouwd uit de ruïnes van Kharkhorin. Nu is het klooster Erdene Zuu het enige dat overblijft van wat ooit een enorm klooster was met 100 tempels en ongeveer 1.000 lama's die daar woonden.


Overnachting in een ger kamp


(Ger Camp, B, L, D).


3e dag

Na het ontbijt verkennen we het terrein van het Erdene Zuu-klooster, omringd door zijn enorme muren van 400 mx 400 m. We worden rondgeleid door de 3 overgebleven tempels: Dalai Lama, Zuu of Buddha en Lavrin Temple. We zullen ook de Turtle Rock en de Phallic Rock zien.


Vandaag laten we de asfaltweg achter ons, voor echte plattelandswegen. Onze eerste stop is ten noorden van Kharkhorin, bij de ruïnes van de Khar Balgas Citadel. Het werd in 751 opgericht als de hoofdstad van het Uiighur-khanaat. Vandaag blijven alleen fragmenten van de buitenmuren en de boeddhistische stoepa over.


Na ons bezoek aan de Khar Balgas Citadel gaan we naar het Ogiin-meer, een prachtig Mongools meer.


Na een korte pauze aan het meer rijden we verder noordwaarts naar het dorp Ulzit, een klein typisch Mongools plattelandsdorp. We gaan in totaal zo'n 150 km rijden.


4e dag

Vanaf Ulzit gaan we naar het westen en rijden we over de Deliin Davaa Pass. De weg wordt echt zwaar. Op weg naar Deliin Davaa Pass steken we onze eerste rivier over, de Khunui River. Natuurlijk geen brug om de oversteek gemakkelijk te maken.


Na de rivier rijden we verder naar het noorden naar het dorp Tsetserleg, langs het dorp Erdenemandel en het dorp Jargalant. Onderweg passeren we onze tweede rivier, de Khanui-rivier.


We zullen ons tentenkamp ergens bij een kleine rivier opzetten. We zullen vandaag ongeveer 200 km afleggen.



5e dag

Het grote avontuur van vandaag is het oversteken van de grote rivier de Selenge met een veerboot getrokken door de kracht van de beek. Na de rivieroversteek rijden we tot de Mongoolse blauwe parel, het Hovsgolmeer. Het is een enorm alpine meer van 2.760 vierkante km (130 km lang en 30 km breed), omgeven door bergketens van meer dan 2000 meter hoog, dikke dennenbossen en een weelderige weide met grazende yaks en paarden. Meer dan 100 kleine rivieren en beken voeden het meer met kristalhelder water. Water verlaat het meer via slechts één rivier, de Egiin, waarvan het water uiteindelijk het Baikal-meer bereikt. Het meer bevat ongeveer 1,5% van 's werelds zoet water (exclusief water in de ijskappen).


Het meer en de rivieren zitten vol met vissen. Er leven ongeveer een dozijn vissoorten in het meer en de rivieren. De meest bekende zijn de steur, vlagzalm, lennok, zalm, taimon, etc.


Onderweg passeren we Ikh-Uul, Tosentsengel en Moron Village.


We overnachten in een ger kamp aan de westelijke oever van het meer. We rijden ongeveer 250 km.


6e dag

We zullen een volledige dag doorbrengen met het verkennen van de oever van het meer en de omliggende bergen. Voor de geïnteresseerden is er de mogelijkheid om in de indrukwekkende hoge bergen van het gebied te rijden.



7e dag

Na onze dag rust aan het meer, vertrekken we naar het zuiden om het Terkhiin Tasgaan-meer in de late avond te bereiken. Het is een van de mooiste meren van het land. Het meer is omgeven door uitgedoofde en kraterachtige vulkanen en werd vele millennia geleden gevormd door lavastromen van een vulkaanuitbarsting. Als gevolg van de uitbarstingen van de vulkaan is het landschap bedekt met zwarte vulkanische rotsen.


Onderweg passeren we het dorp Moron en Jargalant en rijden maar liefst 300 km.



8e dag

Nadat we 's ochtends het gebied en de vulkaan hebben bezocht, rijden we in oostelijke richting langs Tsetserleg en bereiken we de Tsenger Hot Spring in de vooravond. We zullen genieten van de warmwaterbaden buiten. Vandaag rijden we ongeveer 200 km.



9e dag

Vanaf de warmwaterbronnen rijden we verder zuidwaarts de Okhon River Valley in. Onze eerste stop is het Tovkhon Khiid-klooster. Het is een klein klooster op de top van een berg vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de omliggende bosrijke gebieden.


Vanaf het klooster rijden we verder naar het zuidoosten, passeren Khujirt en kamperen ergens onderweg naar het Ogiin Khiid-klooster. We rijden vandaag weer ongeveer 200 km.



10e dag

Vanaf hier gaan we naar Saigan Ovoo Sum. Dit stadje ligt aan een kleine woestijnrivier (Ongiin Gol) bij de ingang van een prachtig bergachtig gebied. We zullen de rust en schoonheid van het Delger Khangai-gebergte bereiken en ervan genieten. We verkennen de ruïnes van het Hoshuu-klooster aan de ene kant van de rivier en de ruïnes van het Ongiin-klooster aan de andere kant van de rivier. We wandelen rond in deze enorme reeks rotsachtige heuvels die door de rivier zijn doorgesneden. We hebben vandaag ongeveer 150 km gereden.



11e dag

We zullen een volledige dag rusten op deze prachtige plek.



12e dag

Vandaag rijden we naar het noordoosten. We passeren Sangiin Dalai Nuur. Dit kleine meer herbergt op zijn eiland de machtige ruïnes van een kasteel dat hier zo'n 300 jaar geleden werd gebouwd. Hier zullen we ook een aantal opmerkelijke vogels zien. Onder andere de Mongoolse leeuwerik, diverse soorten prooidieren, ganzen en zwanen komen naar dit lentegevoerde meer.


Later op de dag bereiken we de prachtige regio Bag Gazriin Chuluu. Het is een enorme granietformatie in het midden van het Mongoolse zandvlakte. Aan de voet van de formatie bezoeken we de overblijfselen van een klein klooster genaamd Delgeriin Chior.

Eind van de middag rijden en wandelen we in de omgeving. We bezoeken de pittoreske ruïnes van een klein klooster die verborgen zijn in een leuk klein beschermd dal.




13e dag

Na het ontbijt vertrekken we naar Ulaanbaatar die we na 8 uur rijden bereiken. 

14e dag

We hebben een volledige vrije dag om rond te slenteren in Ulaanbaatar en wat souvenirs te kopen voordat we naar huis gaan.


'S Avonds eten we ver in een goed restaurant.



15e dag

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor vertrek



15 dagen Avontuur in Mongolie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203