19 daagse Rondreis Mongolie Compleet Afbeelding 19 daagse Rondreis Mongolie Compleet
19 daagse Rondreis Mongolie Compleet
Bestemming: Rondreizen Mongolie - Rondreizen

19 daagse Rondreis Mongolie Compleet




Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit Zuid-Afrika op een vlucht naar Mongolië. De vluchtroute wordt bepaald op het moment van boeking volgens de best beschikbare opties voor de groep.


DAG 2: AANKOMST ULAANBAATAR

16:45 - Groep arriveert in Ulaanbaatar. Welkom in Mongolië!

Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De transfer zal plaatsvinden in unieke Russische minibusjes. Breng de rest van de dag vrij door om na de lange uren in de lucht te acclimatiseren in de nieuwe tijdzone.

20:00 - Welkomstdiner in Modern Nomads Restaurant.

O / N Hotel Nine (diner)


DAG 3: STADSTOUR

Geniet van het ontbijt voordat je vertrekt op een stadstour. Onze eerste stop is het beroemde standbeeld van Chinggis Khaan. Het ligt ongeveer 54 km van het stadscentrum, aan de oever van de rivier de Tuul. Dit roestvrijstalen beeld van 40 meter hoog is een van de grootste ter wereld. U kunt een lift of trap gebruiken om het hoofd van het paard te bereiken, vanwaar u een panoramisch uitzicht op het landschap heeft.

Keer terug naar de stad voor een bezoek aan het Nationaal Museum voor Mongoolse Geschiedenis. Het museum is opgericht in 1924 en de collectie bevat meer dan 50.000 historische, archeologische en etnologische artefacten die dateren uit de prehistorie tot heden. Een representatieve selectie van exposities wordt getoond in 10 zalen, gerangschikt volgens historische periodes en onderwerpen.

Lunch bij Adventure Temple.

Geniet om 18:00 uur van een traditionele culturele show. Het diner is ter vrije besteding en voor eigen rekening.

O / N Hotel Nine. (ontbijt lunch)


DAG 4: ULAANBAATAR NAAR BAGA GAZRIIN CHULUU (320 KM)

Ontbijt en uitchecken. Vanmorgen is er tijd om voorraden in te slaan, voordat u naar een locatie buiten de stad wordt gebracht waar u uw voertuigen zult ontvangen. Laad je bagage in en woon een korte briefing bij over de rij- en wegomstandigheden van de dag. Het konvooi vertrekt naar het zuiden richting de provincie Mandalgobi (midden Gobi).

De rit naar Baga Gazriin Chuluu duurt tussen de 5 en 6 uur, ongeveer 320 km. Het is een pittoreske berg op een hoogte van 1751 meter, in de Granietgordel van Mongolië. Bezoek na de lunch Sum Khukh Burd - de ruïnes van een stenen tempel uit de 9e eeuw.

O / N Ger camp (ontbijt, lunch, diner)


DAG 5: BAGA GAZRIIN CHULUU NAAR TSAGAAN-SUVRAGA (220 KM)

Ontbijt en uitchecken.

Vandaag zijn de wegen goed, wat een gemiddelde snelheid van ongeveer 50 tot 60 km / u mogelijk maakt. We stoppen onderweg om een ​​authentieke Mongoolse nomade Ger te bezoeken. Er wordt een picknicklunch verzorgd voor onderweg. De rijtijd voor de dag is ongeveer 4 uur.

O / N Ger camp (ontbijt, picknick lunch, diner)


DAG 6: TSAGAAN SUVRAGA - YOLYN AM (250 KM)

Ontbijt en uitchecken.

Vandaag bezoeken we Yolyn Am (Lammergeier Valley), een diepe en smalle kloof in het Gurvan Saikhan National Park. De vallei is genoemd naar de Lammergeier, die in het Mongools Yol wordt genoemd. De Lammergeier is een ouderwetse gier, vandaar de naam vaak vertaald naar Valley of the Vultures of Valley of the Eagles. Yolyn Am wordt gevonden in het Zuun Saikhanii Nuruu (de Eastern Beauty) subgebied van het Gurvan Saikhan-gebergte. Het gebied, als onderdeel van de Gobi-woestijn, ziet weinig neerslag. Yolyn Am valt echter op door een diep ijsveld. Het ijsveld is tegen het einde van de winter enkele meters dik en enkele kilometers lang. De afgelopen jaren is het het hele jaar door gebleven, maar in juli verdwijnt het moderne ijsveld.

Geniet van een picknicklunch bij de ingang van het nationale park. Middag rijden we naar het ger kamp. Vandaag breng je 4 tot 5 uur door op de weg.

O / N Ger camp (ontbijt, picknick lunch, diner)


DAG 7: YOLYN AM - KHONGORIIN ELS ZINGENDE ZANDDUINEN (200 KM)

Na het ontbijt rijden we naar de zandduinen genaamd Khongoriin Els. De Khongoriin Els-zandduinen liggen ten noorden van de Baruunsaikhan-berg in het noordelijke deel van het Sevrei- en Zuulun-gebergte. De Khongoriin Els behoren tot de grootste en meest spectaculaire zandduinen in Mongolië en zijn tot 200 m hoog, 12 km breed en ongeveer 180 km lang. De grootste duinen bevinden zich in de noordwestelijke hoek van het bereik. Je kunt naar de top van de zandduinen klimmen en dan weer naar beneden glijden op een plastic zak. Het uitzicht op de woestijn vanaf de top is prachtig. Als je tijdens de zonsondergang naar de top van de duinen klimt, heb je een fantastisch panoramisch uitzicht over de omliggende woestijn. In het noorden ligt de Khongoriin-rivier. Breng deze nacht door in daktenten waarmee uw voertuig is uitgerust.

De tijd die vandaag aan de weg wordt besteed, is ongeveer 4 tot 5 uur.

O / N Wilderness camping (ontbijt, lunch, diner)


DAG 8: CHONO SHURGUULGA BIJ KHONGOR SAND DUNE (30 KM)

Vandaag rijden we naar het westen van de Khongoriin duingordel. Geniet van het unieke en interessante landschap van Chono Shurguulga, wat wolvenopvang betekent. Je ziet ook een saxaulbos hoog in de zandduinen en enkele wilde dieren.

O / N Wilderness camping (ontbijt, lunch, diner)


DAG 9: KHONGOR SAND - VLAMGENDE KLEREN - SAIKHAN OVOO (300 KM)

Na een vroeg ontbijt, breek je kamp op voordat je naar Bayanzag (Flaming Cliffs) gaat, waar de Amerikaanse ontdekkingsreiziger en avonturier Andrew Roy Chapman een paleontoloogparadijs ontdekte - zelfs vandaag zul je dinosaurusbotten kunnen spotten. Geniet van de Flaming Cliffs en loop naar het Gobi Saxual-bos in het noorden van de kliffen.

Na de lunch gaan we naar Saikhan Ovoo, een klein dorp in de provincie Middle Gobi. De bocht in de rivier markeert de overblijfselen van twee verwoeste kloosters, de Barlim Khiid op de noordoever en de Khutagt Khiid op het zuiden. Het klooster huisvestte ongeveer 500 monniken. Het werd eind 18e eeuw gebouwd ter ere van het eerste bezoek aan Mongolië door een Dalai Lama. Het klooster werd heropend in 1990 en de huidige Dalai Lama bezocht het in 1992. Na 3 uur rijden door de woestijnvlaktes kom je aan bij de ruïnes van de Ongin Monastery-compound.

De rijtijd is vandaag ongeveer 5 uur.

O / N Ger Camp (ontbijt, lunch, diner)


DAG 10: ONGI, SAIHAN OVOO- ORKHON-VALLEI (180 KM)

Vandaag zullen we het grootste deel van de tijd door de Orkhon-vallei rijden en de Orkhon-waterval bezoeken, de grootste waterval in Mongolië. We gaan kamperen in de vallei, waar veel paarden en nomaden ook hun thuis noemen. De rijtijd is ongeveer 4 uur.

O / N Wilderness camping (ontbijt, lunch, diner)


DAG 11: ORKHON VALLEY - KHARKHORUM & TSENKHER HOT SPA (250 KM)

Vandaag gaan we richting Kharkhorum. Dit was de oude hoofdstad van het Mongoolse rijk, dat werd gesticht door Khubilai Khan, een kleinzoon van Chinggis Khan. Het heeft jarenlang als hoofdstad gediend; helaas zijn er nog maar een paar sporen over van de oude stad. We bezoeken het Erdene Zuu-klooster om monniken te zien zingen, voordat we verder rijden. Na ongeveer 125 km stoppen we om de Tsenkher hot spa te bezoeken, gelegen in een prachtige vallei.

De rijtijd is vandaag ongeveer 5 tot 6 uur.

O / N Ger camp (ontbijt, lunch, diner)


DAG 12: TSENKHER HOT SPA - WIT MEER, KHORGO (230 KM)

Er staat een prachtige dag voor de deur: een kloof, vulkanische krater, rivierovergangen en prachtige heuvels en bergen.

De reis van vandaag begint op een verharde weg tot we Tsetserleg, de hoofdstad van de provincie Arkhangai, bereiken. Hier stoppen we bij een café dat eigendom is van Britse expats. Een kans om te genieten van koffie en snacks en een stukje van de stad te ontdekken. Daarna rijden we verder richting White Lake. Tegen het einde van de dag stoppen we bij Chuluut River Canyon.

De rijtijd vandaag is ongeveer 5 uur.

O / N Wilderness Camping (ontbijt, lunch, diner)


DAG 13: WIT MEER - SHINE IDER (240 KM)

Ontbijt en break-up camp.

Het wordt een volledige dag rijden om Shine Ider in de provincie Khuvsgul te bereiken. Verder naar het noorden gaat onze route langs de beboste hellingen van het Khangai-gebergte ... bewonder de pittoreske landschappen. Geniet van een picknicklunch in deze prachtige omgeving. Geschatte rijtijd 4-5 uur.

O / N Ger camp (ontbijt, picknick lunch, diner)


DAG 14: SHINE IDER NAAR KHOVSGOL MEER (250 KM)

Vandaag wordt een lange dag onderweg. We moeten twee passen en veel kleine rivieren en sleuven oversteken. Ons vroege vertrek is richting Murun, een provinciestadje in Khuvsgol. Dit wordt een tank- en bevoorradingsstop. Van daaruit rijden we 100 km over de verharde weg richting het Khuvsgol-meer - onderweg bezoeken we het oude Deer Stone-monument. Dit meer is een van de juweelmeren van Noord-Mongolië.

Geniet van een wandeling langs de oevers van het kristalheldere water van het Khovsgolmeer.

Tijd onderweg vandaag, ongeveer 5 uur.

O / N Wilderness Camping (ontbijt, lunch, diner)


DAG 15: VRIJE DAG AAN HET MEER

Verken de omgeving en stap over op een ger kamp naast het meer.

Na al het harde rijden van de afgelopen dagen genieten we van wat vrije tijd.

Optionele activiteiten: wandelen, rendierherders bezoeken, paardrijden en een boottocht op het meer.

O / N Ger Camp (ontbijt, lunch, diner)


DAG 16: HUBSGUL-URAN TOGOO (250 KM)

We beginnen vroeg met een rit rond het meer en gaan dan oostwaarts naar Erdenebulgan. Dit omvat verschillende rivierovergangen, modderige delen, alpenweiden met bomen en bloemen in bloei. We komen 's middags aan in Erdenebulgan. Lunch aan de oevers van de Egi rivier. Na de lunch gaan we richting Uran Togoo Mountain. Rijden bij benadering voor vandaag, 6 - 7 uur.

O / N Wilderness camping (ontbijt, lunch, diner)


DAG 17: URAN TOGOO- AMARBAYASGALANT (220 KM)

Op het menu van vandaag staan: een boeddhistische tempel, zacht glooiende heuvels en verspreide nomadische gers door de vallei.

Na het ontbijt rijden we richting het Amarbayasgalant-klooster, een van de meest prominente kloosters van Mongolië, gebouwd in het midden van de 17e eeuw door Manchu's met betrekking tot Saint Zanabazar. Het klooster werd tijdens het communistische tijdperk gedeeltelijk verwoest en is begin jaren 90 gerestaureerd. Tegenwoordig verblijven ongeveer 50 monniken permanent in het klooster.

We rijden door de stad Erdenet, de 3e grootste stad van Mongolië. Verblijf in het kamp met uitzicht op het prachtige klooster van Amarbayasgalant.

Rijtijd ongeveer 5 uur

O / N Ger kamp: Amarbayasgalant Urguu (ontbijt, lunch, diner)


DAG 18: AMARBAYASGALANT-ULAANBAATAR (370 KM)

Vroeg vertrek uit Amarbasaglant naar Ulaanbaatar om rond 16:00 uur in Ulaanbaatar aan te komen.

Inchecken bij hotel en opfrissen.

Voertuigen terugbrengen.

18:00 - Afscheidsdiner in Hazara Indian Restaurant

De rijtijd is vandaag ongeveer 5 uur

O / N Hotel Nine (ontbijt, lunch, diner)


DAG 19: VERTREK

Uitchecken, ontbijtpakketten ophalen.

04:00 - Transfer naar de luchthaven

06:25 - Vertrek op vlucht van Ulaanbaatar naar Hong Kong en terug naar Johannesburg.


EINDE DIENSTEN



19 daagse Rondreis Mongolie Compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203