8-daagse Lake Khuvsgul-ijsmarathon en Mongoolse rendiertour Afbeelding 8-daagse Lake Khuvsgul-ijsmarathon en Mongoolse rendiertour
8-daagse Lake Khuvsgul-ijsmarathon en Mongoolse rendiertour
Bestemming: Rondreizen Mongolie - Rondreizen

8-daagse Lake Khuvsgul-ijsmarathon en Mongoolse rendiertour




Dag 1
Aankomst in Ulaanbaatar

Bij aankomst in Ulaanbaatar (UB) worden alle passagiers opgehaald en naar het groepshotel gebracht.

We ontmoeten elkaar vroeg in de avond voor een Pre-Tour Briefing gevolgd door een groepsmaaltijd; wie zich niet al te jet-jetlag voelt, kan bij ons terecht in een van de beroemde bars van UB.

Maaltijden, Avondeten

Overnachting Standaard hotel; eenpersoonskamer beschikbaar

 

Dag 2 

Vlucht naar Moron en verder naar Khatgul

Vanmorgen na het ontbijt zijn we vroeg op en gaan we aan boord van onze vlucht en gaan we naar de stad Moron. Dit kleine stadje is onze toegangspoort tot het Khuvsgul National Park-gebied en in het bijzonder het kleine gehucht aan het meer van Khatgul, onze basis voor de komende dagen.

Bij aankomst sorteren we in onze ger voordat we het bevroren meer oprijden. Hier zullen we onze ijsmarathonroute afleggen en gebruik maken van de lokale paardensleeën. De traditionele paardenslee taxiet de lokale bevolking over het bevroren meer lang voordat de mechanisatie dit deel van de wereld bereikte. Het Khuvsgul-meer begint eind september / begin oktober te bevriezen en blijft tot mei bevroren. Als we ons tentenhuis naderen, heb je nog een laatste kans om de marathonroute klaar te zien voor het kille avontuur van morgen.

Maaltijden, Ontbijt lunch en diner

Overnachting Ger kamp: Ger, of traditionele Mongoolse tent - zoals de meeste lokale bewoners dat nog steeds doen. Dit toeristen ger kamp is speciaal gebouwd met een restaurantgedeelte. Hoewel er in deze regio geen stromend water is, hebben we eco-toiletten en een speciaal gebouwde sauna. Voor degenen die dat willen, zijn er douchefaciliteiten op slechts 5 minuten in de stad. De ger is misschien een beetje koud, maar onze lokale gastheren houden de vuren de hele nacht regelmatig brandend.



Dag 3

Marathon dag

Vandaag is de dag van de Mongoolse ijsmarathon. Je hebt de kans om een ​​optie van 10 km, halve marathon of volledige marathon te lopen.

Het evenement begint om 9.00 uur in de buurt van de kleine haven waarvan de schepen binnen de ijzige wateren van het meer blijven.

Voor het evenement van 10 km en de halve marathon is er een verwarmde ger bij elke finishlijn. Degenen die het volledige evenement willen voltooien, zullen de terugkeercursus volgen.

Er zullen Russische 4x4's aanwezig zijn om te helpen, evenals paardensleeën om hardlopers te helpen terugkeren naar het startpunt. Voor degenen die niet rennen, kunt u samen met de lokale bevolking aan de startlijn aanmoedigen of zelfs helpen bij een van de drankstations die verwarmde dranken leveren aan onze hardlopers.

Na voltooiing van de run wordt iedereen die dat wenst onmiddellijk teruggebracht naar ons ger-kamp voor een hete sauna en welverdiende rust.

Deze middag is vrij om te ontspannen of nog een laatste blik te werpen op het meer voor het diner en de viering van vanavond.

Maaltijden, Ontbijt lunch en diner

Overnachting Ger kamp

 

Dag 4 

Reis naar de rendierherders.

Vandaag verlaten we het comfort van onze ger als we de Mongoolse Taiga binnenrijden. Het doel is om de lokale rendierherders te lokaliseren en wat tijd te besteden aan het leren over hun fascinerende bestaan. Er zijn geen wegen en de rit zal lang zijn als we over het bevroren meer rijden en de zwaar beboste heuvels ten noorden van Khuvsgul in rijden. Wees voorbereid op een hobbelige maar geweldige reis met camera's in de aanslag.

Bij aankomst ontmoeten we Dukha-herders en hun families. De Dukha-manier van leven draait volledig rond de rendierkudde: hun kudde voorziet hen van melk, kaas en zelfs transport. De kleding die ze traditioneel dragen, is gemaakt van rendierhaar. Rendiermest voedt hun kachels voor warmte en koken, terwijl geweien worden gemaakt om gereedschappen en andere ceremoniële items te maken.

Na wat tijd met hen te hebben doorgebracht, gaan we slapen in de traditionele tipi. Het is misschien niet de meest comfortabele slaap, dus er zal een ger beschikbaar zijn voor degenen die het nodig hebben.

Maaltijden, Ontbijt lunch en diner

Overnachting Ger camp / Tepee

 

Dag 5 

Keer terug naar Khatgul

Vanochtend, na wat meer tijd met onze gastheren doorgebracht te hebben, stappen we in onze 4X4's en reizen terug naar ons tijdelijke huis Khatgul.

Onderweg stoppen we zeker voor meer foto's van de Taiga en bevroren merengebieden. We zullen de verschillende delen van het meer zien en onze lokale gids zal uitleggen hoe het meer zijn verrassend diverse bevroren vormen aanneemt. Op sommige plaatsen zullen we zien waar de golven van het meer tot het einde van het seizoen hun golfvorm hebben vastgehouden.

Maaltijden, Ontbijt lunch en diner

Overnachting Ger kamp


Dag 6 

Rijd naar de stad Erdenet

Vandaag nemen we afscheid van onze geweldige gastheren terwijl we door Moron rijden tijdens onze reis naar de stad Erdenet. Na een vroege start beginnen we aan ons avontuur terwijl we de bevroren Steppe van Mongolië binnenrijden. We stoppen onderweg om foto's te maken van het prachtige landschap dat eindeloos in de verte lijkt te lopen. Deze rit van 5-6 uur brengt ons naar het prachtige Mongoolse landschap waar glooiende heuvels bedekt met sneeuw uitzicht bieden op een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid.

Erdenet stond ooit bekend als 'Klein Rusland'. Deze relatief welvarende stad is gegroeid rond de grootste kopermijnen van Mongolië (en de 4e grootste mijn ter wereld), waar ooit een grote Russische bevolking woonde, hoewel het aantal de afgelopen jaren is afgenomen sinds de mijnen nu zijn genationaliseerd. Bij binnenkomst in de stad stoppen we bij het Communistisch Monument en de Karl Marx-muurschildering, samen met een foto van Lenin.

Maaltijden, Ontbijt lunch en diner

Overnachting Standaard 3 * hotel; eenpersoonskamer beschikbaar

 

Dag 7 

Keer terug naar Ulaanbaatar en bezoek het Amarbayasgalant-klooster

Bij het verlaten van Erdenet rijden we eerst naar het pittoreske Amarbayasgalant-klooster, een van de drie grootste kloostercentra in Mongolië, een van de weinige kloosters die gedeeltelijk zijn vernietigd tijdens de stalinistische zuiveringen in 1937. Gelegen aan de voet van de berg Büren-Khaan, dit mooie maar toch afgelegen tempel biedt ons een geweldige gelegenheid voor fotografie voordat we naar Ulaanbaatar rijden, 's werelds koudste hoofdstad.

Voor degenen die meer willen zien, kunnen we een bezoek brengen aan het Gandantegchinlen-klooster, het grootste boeddhistische klooster van Ulaanbaatar, waar we praktiserende monniken kunnen zien en meer te weten kunnen komen over de rol van de grootste religie van Mongolië.

Daarna gaat het terug naar het stadscentrum, waar we op het laatste moment souvenirs kopen in het State Department Store. Tegenwoordig in privébezit, is dit een erfenis van het oude Sovjet-verkoopsysteem, waar alles onder één dak is en u betaalt met meerdere bonnen voordat u terugkeert voor uw aankopen. Als we terug naar het hotel reizen, zullen we ook zeker stoppen bij het Sükhbaatar-plein, het centrale plein van UB.

Het afscheidsdiner van vanavond is een Mongoolse barbecue.

Maaltijden, Ontbijt lunch en diner

Overnachting 3 * hotel



Dag 8 

Dag van vertrek

We eindigen ons avontuur in de ochtend met transfers naar de luchthaven voor internationale vluchten. Pak je souvenirs, je vuile kleren en je herinneringen in en maak een veilige reis naar huis!

Maaltijden, Ontbijt



8-daagse Lake Khuvsgul-ijsmarathon en Mongoolse rendiertour 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203